$Get pagina functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rowan

rowan

14/09/2008 00:56:00
Quote Anchor link
ik ben een website aan het maken, waarin alles in de index.php geladen wordt (include)

hierbij wil ik de inhoud (tekst) via de get functie in mijn index laden, via onderstaand script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(isset($_GET['pagina'])) {
    switch(strtolower($_GET['pagina'])){
        case $AG_tBL1a: include ($AG_tBL1a.".php"); break;
        }
        }  
        else {
            include "error.php";
            }


$AG_tBL1a is de naam van de link, die in het bavigatie menu wordt weergegeven, als er een php bestand met dezelfde naam bestaat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ( file_exists ( $AG_tBL1a.'.php' ) )
       $AG_tBL1a         ;
else $AG_tBL1a = ''        



echter wilt deze niet werken bij de GET functie. hij kan hem wel uit de url in de adresbalk lezen, maar kan vervolgens niet de pagina laden. weet iemand hoe dit komt? alvast bedankt, dan kan ik weer verder



(beginner)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:09:24
 
Noppes

Noppes

14/09/2008 01:12:00
Quote Anchor link
Gebruik altijd de {} ookal zijn ze in enkele situaties niet nodig

ene switch en if constructies zijn niet echt je van het om pagina's te includen
gebruik een array zie array fucnties
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 
Rowan

rowan

14/09/2008 09:29:00
Quote Anchor link
ja, codes lezen kan ik wel, maar schrijven is nog niet echt je van het. :P
maar buiten dat het niet zo netjes script is, zou het toch moeten werken ?
 
Eddy E

Eddy E

14/09/2008 10:47:00
Quote Anchor link
En als je een echo geeft op $AG_tBL1a (wat een ongelofelijk moeilijke naam voor 'pagina')?
Wat geeft die dan?
 
Rowan

rowan

14/09/2008 11:41:00
Quote Anchor link
als ik een gewone echo wil van $AG_tBL1a, wat nu het geval is bij de link naam in het navigatie menu. geeft hij home aan.

staat voor table block left 1a :P logisch toch :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$AG_tBL1b              = "Home"
$AG_tBL1b              = "Abonnementen"                 ; // naam pagina 2e link in BL1
$AG_tBL1c              = "Leveranciers"               ; // naam pagina 3e link in BL1
$AG_tBL1d              = "Contact"                    ; // naam pagina 4e link in BL1
$AG_tBL1e              = "Partners"                      ; // naam pagina 5e link in BL1
$AG_tBL1f              = "Vacatures"                     ; // naam pagina 6e link in BL1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rowan
 
Rowan

rowan

14/09/2008 15:25:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/1232/

met dit script heb ik het opgelost, nu hoef ik niet voor elke pagina die ik er in wil zetten, alle scripts aan te passen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.