$lists-> php 7

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronnie Vos

Ronnie Vos

28/01/2018 17:35:36
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer mijn scripts om te zetten naar php 7 maar bij het volgende stuk krijg een een foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
while($list = mysqli_fetch_array($rs)) {    
                        $lists->$list['User_id']->User_id = $list['User_id'];
                        $lists->$list['User_id']->first_name = $list['first_name'];
                        $lists->$list['User_id']->ip = $list['ip'];
                        $lists->$list['User_id']->artiest = $list['artiest'];
                        $lists->$list['User_id']->titel = $list['titel'];
                        $lists->$list['User_id']->artiest1 = $list['artiest1'];
                        $lists->$list['User_id']->titel1 = $list['titel1'];
                        $lists->$list['User_id']->groet = $list['groet'];
                        $lists->$list['User_id']->tijd = $list['tijd'];


kan $lists wel overweg met php 7 kan op internet nog niet iets duidelijk er over vinden?
Wie kan mij daarbij op weg helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:25:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2018 17:47:17
Quote Anchor link
Hoe je een variabele noemt, maakt niet uit bij een upgrade naar PHP7. Maar het is wel onduidelijk welke foutmelding je precies krijgt.
 
Ronnie Vos

Ronnie Vos

28/01/2018 17:51:27
Quote Anchor link
Bij code nummer 1 krijg ik deze melding: Notice: Array to string conversion in
Bij code nummer 2 krijg ik deze melding: Warning: Creating default object from empty value in
Bij code nummer 3 krijg ik deze melding: Warning: Attempt to assign property of non-object in

En de rest krijg ik ook foutmeldingen meeste zijn het zelfde als hier boven.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2018 17:53:00
Quote Anchor link
Wordt je query überhaupt wel uitgevoerd?
 
Ronnie Vos

Ronnie Vos

28/01/2018 18:30:46
Quote Anchor link
Ben een stap verder had bij 1 ding de gegevens van de database niet goed staan.

Krijg alleen nu de volgende melding nog.

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while($list = mysqli_fetch_array($rs)) {
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2018 18:33:30
Quote Anchor link
Je query in $rs mislukt dus. En goede foutafhandeling met mysqli_error(...) lijkt ook te ontbreken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2018 19:01:11
Quote Anchor link
$lists->$list['User_id']->User_id = $list['User_id'];

Je wilt dus een eigenschap van $lists gelijk laten zijn aan het id van een user? :/
$lists->12->... is volgens mij geen geldige naam voor een eigenschap.

Dan is $lists->$list['User_id']... eigenlijk een array (of opnieuw een object), maar je behandelt het als een eigenschap / een object. (dus een mogelijke oplossing zou zijn: maak hier eerst een object voor aan?)

Als je wilt volharden in deze aanpak... Eigenlijk, nee. Wat je eigenlijk zou moeten gebruiken zijn arrays, geen idee waarom je dit in objecten zou willen proppen? En anders zou je hier echt een soort van user-objecten van moeten bakken, maar dan eigenlijk wel met een User class als een soort blauwdruk. Anders is er simpelweg geen meerwaarde om hier een soort van anonieme objecten van te maken, behalve voor een soort OOP-uiterlijk ofzo.

Een mengvorm kan trouwens ook: een array van User-objecten.
Gewijzigd op 28/01/2018 19:03:20 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.