$max en $start probleem !!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

02/12/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik gebruik het volgende stukje code voor een navigatie script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(is_numeric($_GET['max'])) $max = $_GET['max'];
if(is_numeric($_GET['start'])) $start = $_GET['start'];

if (empty($max)) $max = 6;
if (empty($start)) $start = 0;
?>


dit heeft altijd goed gewerkt, maar nu ik deze code integreer in een andere site krijg ik een foutmelding, namelijk :

undefined offset : max en start !!

nu lukt het me door middel van onderstaande code om de $max foutmelding weg te krijgen, maar als ik hetzelfde bij $start doe werkt start niet meer goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (isset($max))
{

  if(is_numeric($_GET['max'])) $max = $_GET['max'];
}

else
{
  if (empty($max)) $max = 6;
}
  
?>


de foutmelding verschijnt alleen op de resultatenpagina aangezien hij daar nog geen "get start" kan ophalen en hij dan aan $start "0" moet hangen. als hij naar de de tweede resultaten pagina kan hij start ophalen omdat die nu dus "0" is en dan werkt alles prima....

voor mij een raadsel waarom het met $max wel op te lossen is mbt het isset gedeelte en dat hetzelfde met $start niet werkt

iemand een idee wat ik hier verkeerd doe ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:59:51
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/12/2006 16:11:00
Quote Anchor link
bij je eerste stukje script krijg je een error omdat $_GET['iets'] niet bestaat, je moet dus checken met isset() of empty() of dat ze geset zijn.
 
Robin

Robin

02/12/2006 16:34:00
Quote Anchor link
ah ok, dus zoiets als :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (isset($_GET['max']))
{

  if(is_numeric($_GET['max'])) $max = $_GET['max'];
}

else
{
  $max = 6;

}
  

?>

ik ga het in ieder geval even proberen....



edit : het is opgelost bedankt !!

ik heb nu :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if (isset($_GET['max']))
{

  if(is_numeric($_GET['max'])) $max = $_GET['max'];
}

else
{
  $max = 6;
}


if (isset($_GET['start']))
{

  if(is_numeric($_GET['start'])) $start = $_GET['start'];
}

else
{
  $start = 0;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/12/2006 16:43:00
Quote Anchor link
zoiets,

maar het kan ook korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$max
= (isset($_GET['max']) && is_numeric($_GET['max'])) ? $_GET['max'] : 6;
?>
 
Robin

Robin

02/12/2006 16:45:00
Quote Anchor link
ah ok super dat zal ik eens proberen, dat staat een stuk netter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.