$ROW inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 17:12:43
Quote Anchor link
Hey, ik ben bezig met mijn php code en ik loop ergens tegen aan.

Ik haal data op uit een database en wil deze vervolgens inserten naar een andere table maar dit werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

require_once 'config.php';
$yacht = $_POST['yacht'];
$from_time = $_POST['from_time'];
$to_time = $_POST['to_time'];
$paymentPreference = $_POST['paymentPreference'];

$catering = $_POST['catering'];
$insurance = $_POST['insurance'];
$childLifejackets = $_POST['childLifejackets'];
$paddleboard = $_POST['paddleboard'];
$skipper = $_POST['skipper'];
$flot = $_POST['flot'];
$fishinggear = $_POST['fishinggear'];
$groceries = $_POST['groceries'];
$transfer = $_POST['transfer'];
$terms = $_POST['terms'];
$email = $_POST['email'];
$password = $_POST['password'];

$sql = "SELECT * FROM costumers WHERE email = '$email' LIMIT 1";
$result = $conn->query($sql);

if( $result->num_rows == 1) {
    $row = $result->fetch_assoc();
    
    if($password == $row['password']) {
        $sql = "INSERT INTO `bookings`(`costumers_costumerID`, `Yachts_yachtID`, `paymentPreference`, `date_start`, `date_end`, `catering`, `skipper`, `flot`, `groceries`, `transfer`, `insurance`, `childLifejackets`, `fishinggear`, `paddlebloard`, `aggreedToTerms`)
        VALUES ('"
. $row['customerID'] . "', '". $yacht . "', '". $paymentPreference . "', '". $from_time . "', '". $to_time . "', '". $catering . "', '". $skipper . "', '" . $flot . "', '" . $groceries . "', '" . $transfer . "', '" . $insurance . "', '" . $fishinggear . "', '" . $paddleboard . "', '" . $terms . "')";

        if( $conn->query( $sql )) {
            echo "Doet het";
        }
else {
            echo "Doet het niet";
        }
    }
}
else {
    echo "Gebruiker niet gevonden";
}


?>



Error:

Warning: Undefined array key "customerID" in C:\xampp\htdocs\coral-yachts-delano-burhan\templates\RoyalCarsHtml\includes\booking_customers.php on line 30

Zouden jullie hier mij mee kunnen helpen?
Gewijzigd op 17/04/2021 17:13:12 door Delano Velthuis
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:47:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 17:50:31
Quote Anchor link
$row['customerID'] bestaat blijkbaar niet, en het veld customerID ook niet.

Ook was ik benieuwd of je tabelnaam klopt. Deze heet costumers. Lijkt mij een typfout.

En verder zie ik SQL-injectie bij je POST-variabelen.

En verder zie ik ook dat je het password niet beveiligd opslaat!!! Gevaarlijk!!!
Gewijzigd op 17/04/2021 17:52:46 door - Ariën -
 
Ralf d

Ralf d

17/04/2021 17:51:41
Quote Anchor link
O en de U omdraaien?
Lijkt mij het meest waarschijnlijke.

Maar als je dat er zelf niet uit kan halen mag je wel serieus afvragen of je dit wilt gebruiken in een live omgeving.
Denk aan de volgende dingen.
Beveiliging, escape, paswoord hashing.
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:06:02
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 17:50:31:
$row['customerID'] bestaat niet, een het veld customerID ook niet.

Ook was ik benieuwd of je tabel naam klopt. Deze heet costumers. Lijkt mij een typfout.

En verder zie ik SQL-injectie bij je POST-variabelen.


Hey Arien, ja klopt ja.. was me niet opgevallen die typfouten. Nu heb ik de typfouten opgelost en dan krijg ik dat hij

if( $conn->query( $sql )) {
echo "Doet het";
echo $sql;
} else {
echo "Doet het niet";
echo $sql;

}

de return geeft dat hij het niet doet. Wat raar is aangezien ik alles juist heb ingevuld vanuit de form



Toevoeging op 17/04/2021 18:07:01:

Ralf d op 17/04/2021 17:51:41:
O en de U omdraaien?
Lijkt mij het meest waarschijnlijke.

Maar als je dat er zelf niet uit kan halen mag je wel serieus afvragen of je dit wilt gebruiken in een live omgeving.
Denk aan de volgende dingen.
Beveiliging, escape, paswoord hashing.


Hey Ralf,

Ga het gelukkig ook niet online gebruiken. Was mee een eigen project waar ik mee bezig ben. Wel bedankt voor je antwoord :D ik ga daar goed opletten!
Gewijzigd op 17/04/2021 18:09:18 door Delano Velthuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:10:55
Quote Anchor link
Of je het wel of niet online gebruikt: Escaping is noodzakelijk. Jacques 'd Ancona kan zich namelijk nooit registreren omdat zijn naam je query corrupt maakt.

Over je probleem: echo eens $sql.
Ook $conn->error moet meer duidelijkheid geven.
Gewijzigd op 17/04/2021 18:12:30 door - Ariën -
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:13:22
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:10:55:
Of je het wel of niet online gebruikt: Escaping is noodzakelijk. Jacques 'd Ancona kon zich namelijk nooit registreren omdat zijn naam je query corrupt maakt.

Over je probleem: echo eens $sql.
Ook $conn->error moet meer duidelijkheid geven.



INSERT INTO `bookings`(`customers_customerID`, `Yachts_yachtID`, `status`, `paymentStatus`, `paymentPreference`, `date_start`, `date_end`, `catering`, `skipper`, `flot`, `groceries`, `transfer`, `insurance`, `childLifejackets`, `fishinggear`, `paddlebloard`, `aggreedToTerms`) VALUES ('11', '1', 'Niet voltooid', 'Niet betaald', 'Paypal', '04/17/2021 4:40 PM', '04/19/2021 4:39 PM', 'N', 'Y', 'Y', 'Y', 'Y', 'N', 'Y', 'N', 'Y')

en

Column count doesn't match value count at row 1

is de response die ik krijg.


Toevoeging op 17/04/2021 18:15:39:

Heb dit nu opgelost en vervolgens krijg ik deze error:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' 'N', 'Y', 'N', 'Y')' at line 2.

Excusses voor de soms wat domme vragen. ik ben hier redelijk nieuw in na een lange afwezigheid ermee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:17:25
Quote Anchor link
Vrij vertaald: Het aantal kolommen komt niet overeen met het aantal waarden in de rij

Is het nu duidelijker? ;-)
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:18:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:17:25:
Vrij vertaald: Het aantal kolommen komt niet overeen met het aantal waarden in de rij

Is het nu duidelijker? ;-)


Yes dankjewel, ik had dat opgelost alleen ik krijg nu deze error

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' 'N', 'Y', 'N', 'Y')' at line 2
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:20:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je ergens een quote mist.
Zet wat enters in je query, zodat je een mooi overzicht hebt.
 
Ralf d

Ralf d

17/04/2021 18:21:55
Quote Anchor link
Op de een of andere manier was mijn vorige reactie leeg.

Delano probeer het jezelf meteen goed aan te leren maak een paar functies die het voor je doen en zet die in een bestand functies.php include dat bestand.

Dat bestand zou je in ieder project kunnen gebruiken als je een vaste manier hebt van
Programeren.
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:23:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:20:00:
Ik denk dat je ergens een quote mist.
Zet wat enters in je query, zodat je een mooi overzicht hebt.



Top dankjewel!
Heb dit gedaan en het werkt nu, heb de fouten eruit gevonden.
Hartelijk dank voor je tijd en excuses voor de soms nog al slechte vragen.


Toevoeging op 17/04/2021 18:24:05:

Ralf d op 17/04/2021 18:21:55:
Op de een of andere manier was mijn vorige reactie leeg.

Delano probeer het jezelf meteen goed aan te leren maak een paar functies die het voor je doen en zet die in een bestand functies.php include dat bestand.

Dat bestand zou je in ieder project kunnen gebruiken als je een vaste manier hebt van
Programeren.


Goede tip!
Dankjewel zal er meteen naar kijken!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:34:53
Quote Anchor link
Succes! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.