$_SESION in een option form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kurtik watson

kurtik watson

02/12/2010 08:11:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik zou graag willen dat als je de eerste keer op de pagina met het form komt, de waarde 30 wordt weergegeven ipv 18, dit lukt me echter niet. Als ik in de "else" de waarde 30 ingeef verschijnt wel 30 maar de Sessie werkt dan niet. Dus als ik een andere waarde ingeef (20 bijvoorbeeld) en ik ga terug naar de pagina staat er weer 30.Kan iemand dit oplossen? Het script is:

<select id="min" name="min">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$country
['18'] ="18";
$country['19'] ="19";
$country['20'] ="20";
$country['21'] ="21";
$country['22'] ="22";
$country['23'] ="23";
$country['24'] ="24";
$country['25'] ="25";
$country['26'] ="26";
$country['27'] ="27";
$country['28'] ="28";
$country['29'] ="29";
$country['30'] ="30";

  for($i = 18; $i <= 30; $i++)
                {

                    if(isset($_SESSION['inputs']['min']) && $_SESSION['inputs']['min'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$country[$i].'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$country[$i].'</option>';
                    }
                }

                ?>
</select>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:48:02
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/12/2010 09:44:52
Quote Anchor link
Staat er session_start() bovenaan je script?
 
Kurtik watson

kurtik watson

02/12/2010 12:42:19
Quote Anchor link
ja, alles werkt hoor..alleen wil ik als selected waarde 30 zien ipv 18 als ik de eerste keer de pagina oproep (dus nog geen session) maar dit lukt mijn niet..

groeten
 
- SanThe -

- SanThe -

02/12/2010 13:38:17
Quote Anchor link
Dit moet hetzelfde doen als jouw zeer uitgebreide script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();
$_SESSION['inputs']['min'] = isset($_SESSION['inputs']['min']) ? $_SESSION['inputs']['min'] : 30;

for($i = 18; $i <= 30; $i++)
{

    $selected = $_SESSION['inputs']['min'] == $i ? 'selected="selected"' : '';
    echo '<option value="' . $i . '" ' . $selected . '>' . $i . '</option>';
}

?>
Gewijzigd op 02/12/2010 13:47:47 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.