$_SESSION werkt lokaal wel op server niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Test test

test test

18/08/2010 12:46:18
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb zojuist een inlogscript met Sessions gemaakt, deze werkt lokaal perfect en geeft geen problemen(draait op USBwebserver).

Als ik deze USBwebserver op een externe server plaats werkt alles behalve de Sessions, wie kan mij helpen? moet ik aparte poorten openen?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 07:23:08
 
John D

John D

18/08/2010 12:48:55
Quote Anchor link
Voor SESSIONS wordt een session file aangemaakt waarin jouw variabelen staan en mogelijk mag je dat file niet schrijven. Overleg met je provider. Ik heb ooit bij een provider de volgende oplossing gemaakt:
maak een direcory tmp onder je DocumentRoot
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('session.save_path', 'tmp');
session_start();
// en dan de rest van je code

?>
Gewijzigd op 18/08/2010 12:53:36 door John D
 
Test test

test test

18/08/2010 12:50:57
Quote Anchor link
John bedankt voor je reactie. De server staat bij mij thuis, het zou dus mogelijk zijn om dit zelf aan te passen. Alleen de vraag is waar ik dit kan vinden.
 
John D

John D

18/08/2010 12:55:42
Quote Anchor link
In je php.ini op je eigen server zal deze setting ook terug te vinden zijn.
http://php.net/manual/en/function.session-save-path.php
 
Test test

test test

18/08/2010 13:08:45
Quote Anchor link
Ik heb zojuist opgemerkt dat als ik op IP basis naar de website ga hij het wel doet. Ik heb een website www.domain.nl en heb een web alias aangemaakt naar site.domain.nl die naar mijn server gaat.. Kan ik er toch nog voor zorgen dat mijn sessions gewoon met de domainnaam werken?
Gewijzigd op 18/08/2010 13:24:48 door test test
 
John D

John D

18/08/2010 13:48:38
Quote Anchor link
Topicstarter op 18/08/2010 13:08:45:
Ik heb een website www.domain.nl en heb een web alias aangemaakt naar site.domain.nl die naar mijn server gaat.. Kan ik er toch nog voor zorgen dat mijn sessions gewoon met de domainnaam werken?
Geen idee, deze vraag en combinatie is me niet duidelijk. Ik ga er van uit dat sessions in php gewoon werken. Neem een gewone server ipv van een USB server. Lijkt me toch behelpen dat soort dingen (nooit mee gewerkt...)
Gewijzigd op 03/10/2018 14:33:47 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2010 14:11:59
 
John D

John D

18/08/2010 14:43:05
Quote Anchor link
@SanThe Nvt: volgens mij gaat dit niet over cookies maar over $_SESSION[]
 
Chris -

Chris -

18/08/2010 14:48:59
Quote Anchor link
John, volg de link even. Het heeft namelijk te maken met de cookies waarin sessies worden opgeslagen ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2010 14:49:05
Quote Anchor link
John D op 18/08/2010 14:43:05:
@SanThe Nvt: volgens mij gaat dit niet over cookies maar over $_SESSION[]


Klopt.

Vandaar ook session_set_cookie_params().
Gewijzigd op 18/08/2010 14:50:12 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.