$username spaties veranderen in _

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Clown

clown

06/01/2007 15:20:00
Quote Anchor link
ik haal een username (I Mahatma I) op uit een database, noem ik $username

nu wil ik dat als ik $username automatisch alle spaties omzet naar '_' als hij gevraagd word

volgens mij is daar een makkelijke oplossing voor, maar ik weet niet welke ik bnen namelijk noob =P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:55:15
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2007 15:23:00
 
Clown

clown

06/01/2007 15:27:00
Quote Anchor link
ja zover was ik ook, maar hoe moet ik dat dan toepassen met $username =P ?
 
Nino M

Nino M

06/01/2007 15:30:00
Quote Anchor link
$username=str_replace(' ','_',$username);
 
Clown

clown

06/01/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$voor
= array(" ");
$na = array("_");

$username = str_replace($voor, $na, $username);

echo $username;
?>


zoiets?
 
Niek s

niek s

06/01/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Nee

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$username
= "ik heb spaties hier staan";
$username = str_replace(' ','_',$username);
?>


en als je de replace dingen in een variabele wil hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$username
= "ik heb spaties hier staan";
$voor = " ";
$na = "_";
$username = str_replace($voor,$na,$username);
?>


Maakt niet uit, doet precies het zelfde.
 
Nino M

Nino M

06/01/2007 15:36:00
Quote Anchor link
kan ook, maar mijn manier is wel korter/overzichtelijker...
 
Niek s

niek s

06/01/2007 15:37:00
Quote Anchor link
Nino schreef op 06.01.2007 15:36:
kan ook, maar mijn manier is wel korter/overzichtelijker...


Kan niet volgens mij (zijn manier, die van jou is goed)

Bij zijn manier mist de array pointer nog.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.