$var check behalve als hij leeg is.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ron

ron

22/01/2010 16:11:00
Quote Anchor link
Ik zit een beetje te vogelen met een link a friend scriptje.

Nu heb ik hem prima werkend, maar zit ik nog met 1 probleem.
Hij checkt prima ofdat de gegeven die worden ingetypt door een bezoeker klopen (gaat voornamelijk over de e-mail)

Ik zit er alleen mee dat voor een bezoeker het NIET verplicht is om 3 vrienden aan te mailen. als hij ons mailt. maar ik wil wel de mogelijkheid hebben dat alle 3 de $var worden gecheckt. Behalve als ze dus leeg zijn.

dus. 1&2 is ingevult en moeten gecheckt worden of het wel juiste e-mails zijn. maar velt 3 is leeg en hoeft niks mee te gebeuren.

Hoe krijg ik dit voorelkaar?

Zat zelf te denken aan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$email_voorwaarde
= "de voorwaar";
if ($var == 0){
  $check = "Okey";
}

else (!eregi($email_voorwaarde, $var)){
 $msg = 'het e-mail adres wat je invult is niet goed of incorrect';
 $check = "Niet_Okey";
}

?>


Maar dat is hem niet (krijg parse erros als ik het zo doe.
Iemand mebee een sugestie, of een tutorial waar ik zoiets voor elkaar krijg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ron
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 21:26:30
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

25/01/2010 15:31:00
Quote Anchor link
ron schreef op 22.01.2010 16:11:
krijg parse erros


Wat zegt de error message?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/01/2010 16:11:00
Quote Anchor link
empty()? Of als je een wilt controleren op een lege string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($string == '') {
  // $string is leeg
}
?>
 
Ron

ron

27/01/2010 11:23:00
Quote Anchor link
@Emmanuel Delay
parse error in C:\rout\index.php on line 44
en dat was
lijn 6 op het voorbeeld hierboven.
had het { teken verplaats naar lijn er onder maar bleef het op de zefde lijn krijgen.

@Blanche.
Je voorbeeld hielp al een stuk :-) erg bedankt.
Maar hoe kan ik nu de voorwaarde controleren op de ingvulde content.
Heb nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$mailvoorwaarde
= "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
if (empty($f_email_2)){
    $toegestaan = $f_email_2;

}
else  
    {
    $toegestaan = '';
    }

?>


Deze code werkt nu. alleen nu controleerd hij nergens de ingevulde content.

Hoe kan ik dat nog toevoegen. Zit er echt al te lang op denk ik. Logisch nadenken wordt steeds moeilijker als je 4000 verschillende dingen hebt geprobeerd...

NVM HET IS GELUKT
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$mailvoorwaarde
= "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
if (empty($f_email_2)){
    $toegestaan = $f_email_2;

}
elseif (!eregi($mailvoorwaarde, $f_email_2))
    {

    $msg .="Vul een juist e-mail adres in voor je 2de vriend<BR>";
    $status= "NOTOK";
    }


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ron
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.