$variabel tonen in html email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

23/11/2012 12:31:41
Quote Anchor link
Ik heb een html email voor mijn contact script. Als mensen nu een vraag stellen dan komt de tekst achter elkaar te staan zonder enters weer te geven. Hoe kan dit?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//de vraag van de klant in een $variabel
$question = "Beste Michiel, <br /> Hoe gaat het? <br / > Met vriendelijke groet,<br /> Harry",


//stukje code uit html email
$message"
<tr>
<td align='left' style='padding: 2px; background-color: #ffffff; font-family: verdana, geneva, arial, helvetica, sans-serif; color: #000000; font-size: 10pt; font-weight: normal;'>
<div>$question</div>
</td>
</tr>"
;

?>


Het bovenstaande word als volgd getoond in de email: Beste Michiel, Hoe gaat het? Met vriendelijke groet,Harry

Alles achter elkaar en geen enters, Hoe kan dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 09:04:45
 
- SanThe -

- SanThe -

23/11/2012 12:38:29
Quote Anchor link
Omdat je mail blijkbaar geen html mail is.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
 
Michiel v

michiel v

23/11/2012 12:51:38
Quote Anchor link
Ik denk trouwens dat het toch ligt aan de <textarea></textarea>

Die geeft volgens mij geen geen html mee. Kan het daaraan liggen?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/11/2012 12:52:35
Quote Anchor link
nl2br().
 
Michiel v

michiel v

23/11/2012 13:18:37
Quote Anchor link
Hoi Santhe,

Ik krijg inderdaad ook telkens \r\n tekens bij de teksten.

Misschien zijn het toch mij headers. Zie jij wat er verkeerd gaat?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

# Setup mime boundary
$mime_boundary = 'Multipart_Boundary_x'.md5(time()).'x';

$headers  = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: multipart/alternative; boundary=\"$mime_boundary\"\r\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\r\n";
$headers .= "BCC: [email protected]\r\n";
$replyto .= "Reply-To: ".$websitename." <".$question_from_email.">\r\n";

$body = "This is a multi-part message in mime format.\n\n";

# Add in plain text version
$body.= "--$mime_boundary\n";
$body.= "Content-Type: text/plain; charset=\"charset=us-ascii\"\n";
$body.= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n";
$body.= $text_content;
$body.= "\n\n";


# Add in HTML version
$body.= "--$mime_boundary\n";
$body.= "Content-Type: text/html; charset=\"UTF-8\"\n";
$body.= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n";
$body.= $html_content;
$body.= "\n\n";

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

23/11/2012 13:59:11
Quote Anchor link
Vergelijk het eens met het script achter de link die ik gaf.
Er zijn diverse verschillen te zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.