$xml = simplexml_load_file();

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:31:59
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het uitlezen van een xml maar krijg het niet voor elkaar.
Het volgende heb ik:

$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);

foreach($xml->children() as $child)

{
print_r ($child);
}

resultaat:
SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41

Nu wil ik graag de orderdate eruit halen
Wat doe ik fout wanneer ik ondestaand gebruik?

print_r ($child->orderdate);

Ik kan beter vragen wat moet ik wegschrijven.

Alvast bedankt!

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 16:31:35
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:38:56
Quote Anchor link
wat voor foutmelding krijg je, danwel, waarom denk je dat je het verkeerde resultaat hebt?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:39:59
Quote Anchor link
Dit is wat ik krijg:

SimpleXMLElement Object ( ) SimpleXMLElement Object ( )
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:41:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo (string)$child->orderdate; ?>


?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:50:48
Quote Anchor link
Dan krijg ik niets terug?
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:59:34
Quote Anchor link
geef eens iets meer script.
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 23:04:59
Quote Anchor link
$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);



foreach($xml->children() as $child)

{
$reference_id = $child->orderid;
$program_name = $child->name;
$user_id = $child->subid;
$created = $child->orderdate;
}
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 23:58:37
Quote Anchor link
en wat geeft var_dump($created);
de regel voor de }
?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 00:07:54
Quote Anchor link
deel anders even de xml met ons. (Of een verkorte versie daarvan)
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/09/2014 21:10:44
Quote Anchor link
Dit is wat ik binnenkrijg van de xml:

SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41 [commission] => 2.00 [ordernumber] => 123456 [orderid] => 155165171414745 [orderamount] => 10.00 [status] => new
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 23:33:58
Quote Anchor link
Sorry Mark. Ik bedoel echt het bestand. Dit is een voorbeeld van een XML bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<weerbericht>
  <weerstation>
    <naam>Amundsen-scott</naam>
    <land>Antarctica</land>
  </weerstation>
  <datumTijd tijdzone="GMT+12">
    <datum>08-sep-2005</datum>
    <localeTijd>10:30 AM</localeTijd>
  </datumTijd>
  <temperatuur eenheid="C">-69</temperatuur>
  <luchtdruk eenheid="hPa">951</luchtdruk>
  <weerbeeld>geheel bewolkt</weerbeeld>
  <wind>
    <richting>N</richting>
    <snelheid eenheid="km/u">16</snelheid>
  </wind>
</weerbericht>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 08:25:53
Quote Anchor link
Ok nu begrijp ik het,zit ik hier toch goed bij beginnen met php.

<response>
<data>
<orders>
<item>
<orderdate> </orderdate>
<ordernumber> </ordernumber>
<status> </status>
</item>
</orders>
</data>
</response>
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 10:43:15
Quote Anchor link
Wat geeft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>'.print_r($xml,1).'</pre>'; ?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 12:53:47
Quote Anchor link
Dan krijg ik onderstaande:

SimpleXMLElement Object
(
[data] => SimpleXMLElement Object
(
[orders] => SimpleXMLElement Object
(
[item] => SimpleXMLElement Object
(
[orderdate] =>
[commission] =>
[ordernumber] =>
[orderamount] =>
[status] =>
[reason] => SimpleXMLElement Object
(
)

[referer] =>
[subid] => SimpleXMLElement Object
(
)

[linkinfo] =>
[publisher] => SimpleXMLElement Object
(
[name] => SimpleXMLElement Object
(
)

[id] =>
)

[merchant] => SimpleXMLElement Object
(
[name] =>
[id] =>
)
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 13:36:51
Quote Anchor link
Het is handiger als je degelijke code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
tags plaatst.
Dat leest wat fijner...


<?php echo $xml->data->orders->item->orderdate; ?>

staat je error reporting aan?

<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 14:15:49
Quote Anchor link
Nu krijg ik inderdaad de datum te zien.

Moet ik nu zoals onderstaand invullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->children() as $child)
    
{

    
 $date = $child->data->orders->item->orderdate;
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2014 14:16:31 door Mark Hijp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2014 00:27:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->data->orders as $order)
{

    echo $order->item->orderdate.'<br>';
    echo $order->item->ordernumber.'<br>';
    echo $order->item->status.'<br><br>';
}

?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

22/09/2014 20:35:09
Quote Anchor link
He Frank,

Super bedankt!! Dit werkt.
Alleen wordt het nu twee maal in de database weggeschreven maar dat is een ander probleem die ik moet zien op te lossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.