Domeinnaam opvangen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »
Jan Graneker

Jan Graneker

15/03/2017 11:59:34
Quote Anchor link
Goedemorgen leden,

Vandaag ben ik weer met wat bezig wat ik tot op heden nog niet heb uitgevoerd :O

Ik heb een domein.nl op server X, deze verwijs ik door via 2 a-records naar server Y.
Hoe kan ik de domeinnaam opvangen op server Y en specificeren naar welke map deze moet re-directen?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 08:21:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2017 12:10:45
Quote Anchor link
Met Virtual Hosts.
Welke webserver gebruik je? En gebruik je een controlepaneel?
Gewijzigd op 15/03/2017 12:11:19 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/03/2017 12:12:07
Quote Anchor link
Dat kan met $_SERVER['HTTP_HOST'].

Strikt genomen bevat die de hostnaam, niet de domeinnaam: je kunt er dus op de domeinnaam example.com een onderscheid mee maken tussen de hostnamen www.example.com en blog.example.com.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

15/03/2017 12:15:52
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/03/2017 12:10:45:
Met Virtual Hosts.
Welke webserver gebruik je? En gebruik je een controlepaneel?


1.Apache
2.Direct Admin



Toevoeging op 15/03/2017 12:18:14:

Ward van der Put op 15/03/2017 12:12:07:
Dat kan met $_SERVER['HTTP_HOST'].

Strikt genomen bevat die de hostnaam, niet de domeinnaam: je kunt er dus op de domeinnaam example.com een onderscheid mee maken tussen de hostnamen www.example.com en blog.example.com.


Ik begrijp je nog niet helemaal Ward. Ik kan de domeinnaam opvangen door:

$_SERVER['HTTP_IPVANDEHOST'] toe te voegen aan mijn .htaccess? Waar kan ik dan de domeinnaam zelf definiëren, of is dat niet nodig?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2017 12:28:21
Quote Anchor link
In direct admin kan je gewoon een domein aanmaken.
 
Ivo P

Ivo P

15/03/2017 12:29:10
Quote Anchor link
de vraag is even wat je nu precies wilt:

Je heb de mogelijkheid om op 1 server meerdere websites te hebben, die allemaal niets met elkaar te maken hebben. Dan heb je het over virtual hosts.


Je kunt ook meerdere domeinnamen op 1 documentroot uit laten komen. Bijvoorbeeld www.phphulp.nl en phphulp.nl (wat beide strikt genomen niet hetzelfde is)

Maar ook webshopA.nl en webshopB.nl kun je samen op 1 documentroot draaien.

En dan heb heb je in die variant ook weer 2 opties:
Of exact dezelfde code draaien en een keuze maken mbt $_SERVER['HTTP_HOST"] maken wat voor logo en kleuren je gebruikt.
of naar een submap verwijzen.

Sowieso zul je op de meeste servers moeten aangeven dat domeinnaam X op een zekeren documentroot uitkomt.
Als dat een gedeelde documentroot is, kun je ServerAlias gebruiken
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/03/2017 12:29:15
Quote Anchor link
$_SERVER['HTTP_HOST'] is een PHP-servervariabele. Hierin vindt je de hostnaam uit het HTTP-request.

Met een A-record leidt je verkeer naar een bepaald IP-adres, dus in jouw het IP-adres van server Y. Op server Y moet je vervolgens op een of andere manier de hostnaam uit het oorspronkelijke request gebruiken. Dat kan door aparte directories voor virtuele hosts te gebruiken, maar je kunt ook alles via één centrale index.php als de frontcontroller afhandelen.

Ik noemde die mogelijkheid vooral als suggestie voor een alternatief dus. Als sites compleet los staan van elkaar, zijn virtuele hosts de oplossing, maar als ze op een of andere manier samenhangen, dan kan één centrale frontcontroller van pas komen.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

15/03/2017 12:32:03
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/03/2017 12:28:21:
In direct admin kan je gewoon een domein aanmaken.



Dat heb ik inderdaad gedaan, maar dan wordt hij al opgepakt automatisch? Ben wel benieuwd naar de werking erachter..

Server X heeft domeinnaam met de ip van de server. Nu pas ik het IP aan en vertel ik als domein.nl ingetypt wordt moet verwijzen naar server Y met ipXXXXX.

Ik heb domein.nl aan de DirectAdmin van server Y toegevoegd.
 
Ivo P

Ivo P

15/03/2017 12:35:31
Quote Anchor link
DirectAdmin maakt dan waarschijnlijk een Virtualhost aan voor je
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2017 12:36:25
Quote Anchor link
Bij server X in de DNS staat een verwijzing naar het IP van server Y. In de request naar de site die je dit geeft je browser de domein mee in de request-headers.
Aan de hand daarvan weet server Y welke domein er bedoelt wordt.

En die configuratie staat in de Virtual Host die Direct Admin heeft aangemaakt.
Gewijzigd op 15/03/2017 12:37:17 door - Ariën -
 
Jan Graneker

Jan Graneker

15/03/2017 12:51:59
Quote Anchor link
Ward van der Put op 15/03/2017 12:29:15:
$_SERVER['HTTP_HOST'] is een PHP-servervariabele. Hierin vindt je de hostnaam uit het HTTP-request.

Met een A-record leidt je verkeer naar een bepaald IP-adres, dus in jouw het IP-adres van server Y. Op server Y moet je vervolgens op een of andere manier de hostnaam uit het oorspronkelijke request gebruiken. Dat kan door aparte directories voor virtuele hosts te gebruiken, maar je kunt ook alles via één centrale index.php als de frontcontroller afhandelen.

Ik noemde die mogelijkheid vooral als suggestie voor een alternatief dus. Als sites compleet los staan van elkaar, zijn virtuele hosts de oplossing, maar als ze op een of andere manier samenhangen, dan kan één centrale frontcontroller van pas komen.


Bedankt voor jouw uitleg Ward, maakt het weer een stuk duidelijker, super.

Toevoeging op 15/03/2017 12:53:55:

- Ariën - op 15/03/2017 12:36:25:
Bij server X in de DNS staat een verwijzing naar het IP van server Y. In de request naar de site die je dit geeft je browser de domein mee in de request-headers.
Aan de hand daarvan weet server Y welke domein er bedoelt wordt.

En die configuratie staat in de Virtual Host die Direct Admin heeft aangemaakt.


Duidelijk Ariën. Ik ben weer een stukje wijzer geworden, bedankt voor de moeite.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.