Doorklik script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/06/2011 16:22:36
Quote Anchor link
Ik wil er dus voor zorgen dat als je op een plaatje klikt die wordt uitgelezen de omschrijving daarvan te voorschijn komt.Het gaat fout bij het id doorsturen naar de functie.Moet ik de afbeeldingen apart een id geven?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
'Meubels.php'

<script language="javascript" src="ajax.js"></script>
<script language="javascript">
function Clickfunctie(){

waarde = document.getElementsByName("klikje").value;
alert(waarde);

meubelspecs(waarde);
}
</script>
<?php
include("../../connection.php");
?>
<table border="1">
<?
$query
= mysql_query("SELECT Afbeelding FROM meubels");
while($data = mysql_fetch_assoc($query))
{

echo "<tr>
    <td>"
?>
<img id="klikje" src="images/<? echo $data['Afbeelding']?>" onclick="Clickfunctie()"/><? "</td>
  </tr>"
;
}

?>

<tr>
<div id="output">
<td>
</td>
</div>
</tr>
</table>
ajax.js

function check(){

var xmlHttp;
  try
    {
    // Firefox, Opera 8.0+, Safari
    xmlHttp=new XMLHttpRequest();
    }
  catch (e)
    {
    // Internet Explorer
    try
      {
      xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
      }
    catch (e)
      {
      try
        {
        xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }
      catch (e)
        {
        alert("Your browser does not support AJAX!");
        return false;
        }
      }
    }
      return xmlHttp;
}

function meubelspecs(klikje){
    
var xmlHttp = check();

    xmlHttp.onreadystatechange=function()
      {
      if(xmlHttp.readyState==4)
        {
       document.getElementById('output').innerHTML=xmlHttp.responseText;
      
        }
      }
      
    xmlHttp.open("GET","source.php?klik="+klikje,true);
      
    xmlHttp.send(null);
  }
source.php
<?
include("../../connection.php");
$meubels = $_GET["klik"];  
$opdracht = mysql_query("SELECT * FROM Meubels");
{

    echo $opdracht['omschrijving'];
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 17:41:43
 
- SanThe -

- SanThe -

23/06/2011 17:14:17
Quote Anchor link
Is het niet zo dat een id="naam_id" maar één keer mag voorkomen?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/06/2011 17:29:29
Quote Anchor link
een html id mag maar 1 keer op een pagina voor komen. Ook gebruik je in javascript getElementsByName maar je doelt naar een id.
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/06/2011 17:42:39
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 23/06/2011 17:29:29:
een html id mag maar 1 keer op een pagina voor komen. Ook gebruik je in javascript getElementsByName maar je doelt naar een id.

Dat was ik nog vergeten te veranderen maar toen deed tie het nog steeds niet.
Moet ik nog iets aan het script toevoegen of weet iemand wat ik moet veranderen?
Gewijzigd op 23/06/2011 17:42:58 door Mitchoit Patron
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/06/2011 17:49:07
Quote Anchor link
hoe krijg je het dan? een id kan er maar 1 keer zijn hé
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/06/2011 18:03:46
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 23/06/2011 17:49:07:
hoe krijg je het dan? een id kan er maar 1 keer zijn hé

Bedoel je hiermee dat je het ook niet weet of is dit vraag naar mij wat er dan moet komen te staan ipv getelementsbyname...
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/06/2011 18:08:39
Quote Anchor link
voorbeeld van hoe het in jquery gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$(".klikje").onClick(function() {
    waarde = $(this).attr("src");
    alert(waarde);
});
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/06/2011 18:12:06
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 23/06/2011 18:08:39:
voorbeeld van hoe het in jquery gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$(".klikje").onClick(function() {
    waarde = $(this).attr("src");
    alert(waarde);
});

[/quote]
Kan het niet in ajax want het is een opdracht en het moet persee met php en ajax...
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/06/2011 18:14:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
                $(".klikje").click(function ()
                {
                    var src= $(this).attr("src");
                    
                    $.ajax(
                    {
                        type: "POST",
                        url: "jephppagina.php",
                        data: "src="+src,
                        complete: function(data)
                        {
                            alert(src+"\n"+data);
                        }
                    });
                });


dan kan je in jephppagina.php de src ophalen met $_POST['src']
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/06/2011 18:20:04
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 23/06/2011 18:14:51:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
                $(".klikje").click(function ()
                {
                    var src= $(this).attr("src");
                    
                    $.ajax(
                    {
                        type: "POST",
                        url: "jephppagina.php",
                        data: "src="+src,
                        complete: function(data)
                        {
                            alert(src+"\n"+data);
                        }
                    });
                });


dan kan je in jephppagina.php de src ophalen met $_POST['src']


Zoals ik al hierboven zei het moet persee met ajax en php, maar het enigste wat fout gaat is dat die id niet wordt meegegeven aan die functie...
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/06/2011 18:35:35
Quote Anchor link
Dat is ajax... zie lijn 5, het werkt alleen met het jquery framework. Dat is een versimpeling van javascript
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/06/2011 18:43:44
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 23/06/2011 18:35:35:
Dat is ajax... zie lijn 5, het werkt alleen met het jquery framework. Dat is een versimpeling van javascript


Oke maar moet dit dan ipv ajax.js of ipv dat bovenste stukje van meubels.php?(beginpagina)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 18:46:59
Quote Anchor link
Het is een JavaScript code, dus dit hoort thuis in je *.js file.
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/06/2011 18:51:21
Quote Anchor link
- Aar - op 23/06/2011 18:46:59:
Het is een JavaScript code, dus dit hoort thuis in je *.js file.

Maar bij die pagina komt tie nog geen eens want hij loopt al stuk bij meubels.php
Die id wordt niet goed doorgegeven naar de function die via de onclick is gedefineerd.Daardoor geeft tie al gelijk undefined aan als ik op het plaatje klik.

Toevoeging op 23/06/2011 19:37:27:

Ik dacht eigenlijk zelf nu aan class aangezien ik heb gelezen dat die wel meerdere keren uitgelezen mag worden.Kan je met javascript een class aanroepen?

Toevoeging op 23/06/2011 22:23:49:

Zou iemand mij hier nog kunnen helpen ik ben er nog steeds niet uit...
Gewijzigd op 23/06/2011 19:37:06 door Mitchoit Patron
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.