Doorsturen naar server?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

23/01/2012 03:03:10
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb zojuist een game server opgestart, die op ip:7777 draait.

Nu wil ik eigenlijk dat ik in plaats van ip:7777 mijn website in kan vullen, bijvoorbeeld game.server.nl

Kan ik met PHP ervoor zorgen dat de data wordt doorgestuurd?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:43:14
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 06:25:12
Quote Anchor link
Waar heb je het over? Er bestaat geen ip 7777.
 
Kees Schepers

kees Schepers

23/01/2012 08:57:23
Quote Anchor link
Nou snap ik de vraag ook niet en wil ik de starter ook vragen deze duidelijker te formuleren maar wellicht bedoeld hij met 7777 de poort waarover het draait?
 
Jelle -

Jelle -

23/01/2012 09:10:07
Quote Anchor link
Ik denk inderdaad dat het om een bepaald ip draait met 7777 als poort.

Ik denk dan dat je je subdomein aan dat ip+poort moet koppelen.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

23/01/2012 10:51:38
Quote Anchor link
In de TS staat ook dat het om IP:7777 gaat. De : seperator geeft vrijwel altijd aan dat het hier om de poorten gaat.

het doorlinken kan inderdaad, met port forwarding. In PHP zou het mogelijk moeten zijn, maar dan moet je complete requests doorsturen door middel van bijv. fsockopen(); Dat lijkt me geen goed idee.

Ik zou eens kijken naar de reguliere manier om subdomeinen te gebruiken. Via de meeste adminspanels van servers kun je daar gemakkelijk nieuwe domeinen aanmaken.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

23/01/2012 12:35:54
Quote Anchor link
je kan dit doen door in de router een poort forwarding in te stellen..

Dan zeg je bijvoorbeeld bij: incoming(external) port 80 en bij Internal port 7777...
vaak kan je dit vinden in een router onder virtual servers.

Mocht dit niet werken zou je eventueel nog een domeinnaam kunnen linken naar jou ip adres over de betreffende poort (dan moet je host wel die optie bieden om het over een aparte poort te sturen)
 
Mark H

Mark H

23/01/2012 12:37:45
Quote Anchor link
Ik heb vroeger voor een spel ook een game-server gehost en ik heb veel hulp gehad van deze website:
http://portforward.com/

Misschien heb jij er ook iets aan
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/01/2012 14:21:39
Quote Anchor link
even een redirect op het domein zetten (in dit voorbeeld naar phphulp ip)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: http://212.79.254.166:7777/');
?>
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

23/01/2012 15:16:51
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor alle reacties tot nu toe.

Helaas zit het antwoord op mijn probleem er niet tussen, en zal ik het nog even anders formuleren:

Ik heb thuis een computer met een server van een spelletje.
Deze is benaderbaar van buitenaf op {mijnip}:7777

Ik heb ook een website, gehost door Hosting2Go

Nu zou ik graag willen proberen om door spel.mijnwebsite.nl te gebruiken, alle data van mijn thuiscomputer te laden ({mijnip}:7777).

Ter illustratie heb ik een afbeelding bijgevoegd
Afbeelding

Alvast bedankt weer!

Edit:
TJVB tvb op 23/01/2012 14:21:39:
even een redirect op het domein zetten (in dit voorbeeld naar phphulp ip)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: http://212.79.254.166:7777/');
?>

Deze heb ik helaas zelf ook al geprobeerd

Edit 2:
Ik hoef dus niet te port-forwarden! Dat is al gebeurd.
 
Gewijzigd op 23/01/2012 15:24:37 door Afhaal Chinees
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 16:07:55
Quote Anchor link
Dan zet je toch jouw thuis-ip in de dns als ip voor dat subdomein.
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

23/01/2012 17:36:23
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/01/2012 16:07:55:
Dan zet je toch jouw thuis-ip in de dns als ip voor dat subdomein.

Leuk bedacht, ik kan wel een DNS record toevoegen met alleen mijn ip adres, maar als ik er een poort achter zet krijg ik dit:
Quote:
Het ingevoerde IP Adres is onjuist. Een IP Adres bestaat uit 4 getallen tussen 1 en 255 en worden met punten uit elkaar gehouden. Een geldig IP Adres is bijvoorbeeld: 213.170.1.249 of 84.24.1.103. Het is niet mogelijk eigen DNS records aan te maken die verwijzen naar IP adressen binnen het Hosting2GO netwerk. Mocht u dat wensen, kunt u gebruik maken van CNAME records die verwijzen naar de servernaam in plaats van het IP adres.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 17:42:08
Quote Anchor link
In de dns kan uiteraard geen port bij een ip staan. Je zet daar het ip en de name van je subdomein. Dan kan je thuis een portforwarding doen in je adsl router.
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

23/01/2012 17:47:22
Quote Anchor link
De port forwarding staat op poort 7777.
Dus als ik dan in dat spel spel.mijnwebsite.nl:7777 doe, werkt dat dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 17:50:10
Quote Anchor link
Ja, lijkt mij wel.
Je kan ook port 80 forwarden maar 7777 dan zou alleen de subdomeinnaam genoeg moeten zijn.
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

23/01/2012 17:57:12
Quote Anchor link
Dat is niet zo erg, je moet namelijk in dat spel de host en de poort los van elkaar invoeren. Daarnaast gebruik ik poort 80 toch liever als ik iets privé wil hosten. De DNS doorvoer duurt een half uur, dus ik probeer het straks even.
 
Jurrien P

Jurrien P

23/01/2012 19:17:54
Quote Anchor link
Je moet een ARECORD toevoegen met het IP, en dan via een subdomein bijvoorbeeld: srv.mijndomijn.nl:7777 Gaat het toevallig om SA:MP?
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

23/01/2012 21:38:50
Quote Anchor link
Jurrien P op 23/01/2012 19:17:54:
Je moet een ARECORD toevoegen met het IP

Heb ik gedaan.
Ook even navraag gedaan bij de helpdesk:
Quote:
Het is mogelijk aanvragen door te sturen naar bovengenoemd IP-adres. Die komen echter altijd aan op poort 80. U kunt dit via uw modem thuis weer doorsturen naar het juiste lokale IP-adres dat luistert naar poort 80.
Wij kunnen bezoekers alleen doorsturen naar port 80 van uw server.


Jurrien P op 23/01/2012 19:17:54:
en dan via een subdomein bijvoorbeeld: srv.mijndomijn.nl:7777

Dus dan bedoel je in dit geval subdomein.webhost.nl:7777? Ik denk niet dat hij dat gaat pakken

Jurrien P op 23/01/2012 19:17:54:
Gaat het toevallig om SA:MP?

Terraria
Edit: Hé, SA:MP heeft inderdaad dezelfde poort, weet je daar wel een trucje mee dan?

Toevoeging op 23/01/2012 22:01:49:

Okee mensen, ik heb het getest, die mensen van Hosting2Go zijn niet helemaal lekker :P
Poort 7777 doet het hartstikke goed! :D

Toevoeging op 23/01/2012 22:20:00:

Voor de nieuwschierigen onder ons:
Ik heb een ARecord met de naam terraria toegoevoegd naar mijn thuis-ip-adres.
Dan gebruik je dus terraria.mijnwebsite.nl:7777, maar linkt hij eigenlijk door naar je thuis netwerk (mits je port-forward hebt gedaan in je modem) :)
Gewijzigd op 23/01/2012 21:53:30 door Afhaal Chinees
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.