Double records

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »
Bram unknown

bram unknown

25/01/2011 00:57:50
Quote Anchor link
Hey,

In mijn vorige topic probeerde ik te checken of een record al bestaat in een tabel.
Dit was me na veel uren proberen niet gelukt. Ik heb het een beetje aangepast en krijg nu een nieuwe error.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
            $username
="root";
            $password="********";
            $database="Wizzardz";

            mysql_connect(localhost,$username,$password);
            @
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
            

            $result = mysql_query("INSERT INTO account (Nickname) VALUES ('pipooo')");
            
            $num_rows = mysql_num_rows($result);
            echo "$num_rows";

            mysql_close();
        ?>


Hierna komt natuurlijk nog het stukje waarin staat dat dat het aantal rijen niet groter mag zijn dan 0, want in dat geval bestaat er al een account met die naam. Nu krijg ik deze error:

Quote:
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\WizzardzAccountCreateCode.php on line 19


Hij zegt dus dat het een boolean is terwijl het een int moet zijn. Wat doe ik fout?

Heel erg bedankt alvast! ^^
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:09:05
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/01/2011 01:00:37
Quote Anchor link
De fout zit in regel 19. Lijkt me handig dat je die dan ook even post.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2011 01:07:21
Quote Anchor link
Retrieves the number of rows from a result set. This command is only valid for statements like SELECT or SHOW that return an actual result set. To retrieve the number of rows affected by a INSERT, UPDATE, REPLACE or DELETE query, use mysql_affected_rows().
 
Bram unknown

bram unknown

25/01/2011 10:28:29
Quote Anchor link
Dit is regel 19: $num_rows = mysql_num_rows($result);

Maar num_rows = mysql_affected_rows($result); werkt net zo min sorry
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/01/2011 11:06:09
Quote Anchor link
En zo?

$num_rows = mysql_affected_rows();
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2011 11:08:09
Quote Anchor link
Voor een deel is dat een probleem van je naamgeving. De naam van je variabelen.
Daardoor raak je zelf in verwarring.

Het is geen goed idee een return van een mysql_query() $result te noemen.
mysql_query() geeft je een resource weer. Daarom wordt het meestal $res genoemd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// een vrij gebruikelijke vorm
$sql = "SELECT ... FROM ...";
$res = mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
...
}

?>


Die resource wordt dus teruggegeven bij een SELECT. Daar kan je dan ook informatie uit fetchen.

Bij een insert krijg je geen resource terug.
mysql_affected_rows() vraagt dus niet om een resource van (de return van) een INSERT of UPDATE ..., maar vraagt je de database link.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$link
= mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password');
...

$sql = "INSERT INTO ...";
if(mysql_query($sql) {
  $number_of_inserts = mysql_affected_rows($link);
}

?>
Gewijzigd op 25/01/2011 11:16:20 door Kris Peeters
 
Bram unknown

bram unknown

25/01/2011 11:43:48
Quote Anchor link
Sorry ik begrijp m niet helemaal. Bedoel je zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
            $username
="root";
            $password="";
            $database="Wizzardz";
            
            $link = mysql_connect(localhost,$username,$password);
            @
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
            
            $sql = "SELECT Nickname FROM accounts";
            $res = mysql_query($sql);
            
            
            if(mysql_query($sql)) {
                  $number = mysql_affected_rows($link);
            }

            echo "$number";
?>
 
Jos Verra

Jos Verra

25/01/2011 11:48:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $number;
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/01/2011 11:49:39
Quote Anchor link
Dit al geprobeerd?

Ozzie PHP op 25/01/2011 11:06:09:
En zo?

$num_rows = mysql_affected_rows();
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2011 11:50:39
Quote Anchor link
mysql_affected_rows vraagt inderdaad om de link van de database, maar bij een SELECT moet je die niet gebruiken, daar gebruik je mysql_num_rows
 
Bram unknown

bram unknown

25/01/2011 11:53:28
Quote Anchor link
Ozzy sorry jouw comment probeerde ik als tweede. xD
Daarmee heb ik dit gemaakt: en volgens mij werkt het!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
            $username
="root";
            $password="";
            $database="Wizzardz";

            mysql_connect(localhost,$username,$password);
            @
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
            

            $res = (mysql_query("INSERT INTO account (Nickname) VALUES ('pipah')"));
            
            $num_rows = mysql_affected_rows();
            
            
            if ($num_rows < 0) {
                echo "bestaat wel";
            }
else {
                echo "bestaat niet";
            }

            mysql_close();
        ?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/01/2011 11:55:25
Quote Anchor link
Bram unknown op 25/01/2011 11:53:28:
Ozzy sorry jouw comment probeerde ik als tweede. xD
Daarmee heb ik dit gemaakt: en volgens mij werkt het!


Uiteraard werkt het ;-)
 
Bram unknown

bram unknown

25/01/2011 12:00:42
Quote Anchor link
Haha heel erg bedankt!

Jij ook kris! Jij deed eigenlijk veel meer moeite.

Het enige probleem is volgens mij dat num_rows ipv affected_rows alle tabellen geeft en niet alleen met die value.
Hoewel het kan zijn dat het wel lukt als je SELECT gebruikt.

Igg heel erg bedankt allemaal!
Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik ben na al die uren proberen x'D
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2011 12:08:21
Quote Anchor link
Het punt is: num_rows kan uitgelezen worden uit de resource die wordt teruggegeven door mysql_query.

Je kan 20 query's uitvoeren, die je in 20 verschillende resource variabelen zet.
Achteraf kan je van die resource met num_rows zien hoeveel rijen er zijn. Je hebt daar geen verbinding met de database meer voor nodig.

Met INSERT lukt dat niet.
mysql_affected_rows Zal je enkel vertellen wat de laatste actie was van mysql. Dit moet dan ook gebeuren onmiddellijk na het uitvoeren van de query.
Dit vergt ook een verbinding met de database.
Gewijzigd op 25/01/2011 12:09:26 door Kris Peeters
 
Bram unknown

bram unknown

25/01/2011 14:04:09
Quote Anchor link
Oh oke ik begrijp het.
Het zou wel fijn zijn als ik deze manier kan gebruiken. Ook vanwege wat andere redenen.

Ik weet dat ik een zeurpiet ben maar zou je me misschien net iets verder kunnen helpen daar mee want ik krijg het niet voor elkaar.

Toevoeging op 25/01/2011 14:24:43:

Dit is zo ver als ik kom, maar ik weet niet hoe ik nu nog het aantal rijen met die ene nickname kan zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
            $username
="root";
            $password="";
            $database="Wizzardz";
            
            $link = mysql_connect(localhost,$username,$password);
            @
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
            
            $sql = mysql_query("SELECT Nickname FROM account") or die("Cant find nickname table");
            $res = mysql_num_rows($sql);
            
            echo "$res";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2011 15:03:08
 

25/01/2011 16:19:25
Quote Anchor link
Ik heb het in je vorige topic gezegd, ik heb het tegen je in de pm gezegd, wat is er nou zo ontzettend moeilijk aan de hendleiding lezen en wat ik zei?
PM hier en daar:
Re: Dubbele gegevens in mysql

Gelezen op: 25.01.2011 00:11:43
Ontvanger: Bram unknown

Dat is nogal wiedes hé dat dat niet werkt.
Ik zei dat je moest kijken wat mysql_query teruggaf. En testen wat mysql_error / mysql_errno teruggaf.

> Hey,
>
> Nog even over die dubbele gegevens in mysql.
> Ik wilde kijken of een username al bestond in de database.
>
> De manier die jij vertelde was volgens mij met try en catch.
>
> Hoe werkt dit precies? want dit:
>
>
Quote:
try {
> $sql = "INSERT INTO account (Nickname) VALUES ('lalala')";
> }
> catch(Exception $e) {
> echo $e->getMessage();
> }

>
> Werkt blijkbaar niet.
>
> Alvast bedankt!

Waarom ga je dan nog steeds die onzin doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
// Configuratie
$db_user = 'root';
$db_password = '';
$db_server = 'localhost';
$db_database = 'Wizzardz'; // Lekker dubbelzinnige naam

$link = mysq_connect($db_server, $db_user, $db_password); // Dit is een resource
if($link) // on the fly type cating van php
{
    // We hebben verbinding
    if(mysql_select_db($db_database, $link))
    {

        // We kunnen een database selecteren
        $query = "INSERT INTO account (Nickname) VALUES ('pipooo')"; // Values met mysql_real_escape_string erin stoppen als ze van de gebruiker vandaan komen en met sprintf
        if(mysql_query($query, $link)) // Het is een insert dus of true of false
        {
            echo 'Insert is gelukt!'; // Afhandelen via template parser
        }
        else
        {
            echo 'Insert is mislukt!';
            var_dump(mysql_error($link), mysql_errno($link)); // Dit is alleen voor testen. Kijk wat je hieruit krijgt. Daarmee kan je checks doen.
// TOON NOOIT (my)sql FOUTEN OF PHP FOUTEN AAN DE GEBRUIKER!

        }
    }

    else
    {
        echo 'Db selecteren was niet mogelijk. Nu doen we nette foutafhandeling, dus geen die';
    }

    mysql_close($link); // Altijd net
}
else
{
    echo 'Help, we kunnen niks. Maar weer geen die';
}

?>

Dit tik ik zo uit mijn hoofd, terwijl ik nooit mysql functies gebruik. Alle informatie kan je zo vinden op de php pagina's. Dat zijn dus die linkies in dat script hierboven. Als je daar op klikt dan kom je op php.net uit. Dat is de handleiding. Het mooie aan de handleiding is dat je ook voorbeelden hebt. Zie ze. Vergelijk dit script met dat.
Het enige wat jij dus nu moet doen is kijken wat voor mysql error je krijgt.
Gewijzigd op 25/01/2011 16:19:51 door
 
Bram unknown

bram unknown

25/01/2011 18:56:36
Quote Anchor link
@Karl karl

Gast sorry voor mijn gezeik van eerder ik kon het gewoon niet voor elkaar krijgen en wilde niet meer verder janken.
Iig, ik kan je echt niet genoeg bedanken want hij werkt nu perfect.

Echt fck erg bedankt! ^^
 
Stephan G

Stephan G

07/02/2011 00:58:11
Quote Anchor link
Om te checken of een record al bestaat, werkt het volgens mij het beste als je je veld de UNIQUE eigenschap meegeeft. Als je dan probeert te inserten in je tabel, en hij werkt niet omdat een UNIQUE-error optreedt (omdat er al eenzelfde record bestaat), weet je genoeg. Maar gelukkig werkt ie al, zie ik :).
 

07/02/2011 08:26:44
Quote Anchor link
Stephan G op 07/02/2011 00:58:11:
Om te checken of een record al bestaat, werkt het volgens mij het beste als je je veld de UNIQUE eigenschap meegeeft. Als je dan probeert te inserten in je tabel, en hij werkt niet omdat een UNIQUE-error optreedt (omdat er al eenzelfde record bestaat), weet je genoeg. Maar gelukkig werkt ie al, zie ik :).


Het script hierboven, van mij, gaat er ook inderdaad vanuit dat in de database het veld UNIQUE of primair is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.