Download jpg of ander bestanden met opslaan als functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees -

Kees -

08/06/2011 12:11:07
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb al overal lopen zoeken op het forum maar heb nergens het juiste kunnen vinden.
Mijn vraag luit: hoe zorg ik er voor als ik bijv. een .jpg bestand op me server heb staan en die uitlees en toont dat als ik op de link klik je hem kan downloaden en kan opslaan op je bureaublad.

Dit is mijn script wat ik er nu voor gebruik:
<script language="javascript">
function confirmSubmit(question)
{
if (confirm(question))
return true ;
else
return false ;
}
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
include "config.php";
    
// Edit functie
if($_GET["id"]) {
    if(!$upload = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM foto_log WHERE ID = {$_GET["id"]}"))){
        echo("De foto is niet gevonden!");
        echo "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
    }

    elseif($upload->zien == 'ja'){
        mysql_query("UPDATE foto_log SET zien = 'nee' WHERE ID = {$_GET["id"]}");
            echo "Bewerkt in niet zien.";
            echo "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\"1; URL=admin.php\">";
        }
else{
        mysql_query("UPDATE foto_log SET zien = 'ja' WHERE ID = {$_GET["id"]}");
            echo "Bewerkt in zien";
            echo "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\"1; URL=admin.php\">";
}

// Delete functie
}
elseif(isset($_GET['delete'])) {
 if(file_exists("upload/".$_GET['delete'])){
  unlink("upload/".$_GET['delete']);
  mysql_query("DELETE FROM foto_log WHERE bestand = '{$_GET["delete"]}'");
  echo "Het bestand <b>".$_GET['delete']."</b> is succesvol verwijderd.<br />\n";
  echo "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\"1; URL=admin.php\">";
 }
else{
  mysql_query("DELETE FROM foto_log WHERE bestand = '{$_GET["delete"]}'");
  echo "Het bestand <b>".$_GET['delete']."</b> bestaat niet.<br />\n";
  echo "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\"1; URL=admin.php\">";
 }
 }

 
$fotolog = mysql_query("SELECT * FROM foto_log ORDER BY bestand") or die(mysql_error());

    echo("<table cellpadding=\"3\" cellspacing=\"3\"><tr><td><b>Afbeelding:</b></td><td><b>Zien:</b></td><td>&nbsp;</td><td>&nbsp;</td></tr>\n");
        while($upload = mysql_fetch_object($fotolog)) {
            echo("<tr>
                    <td>
                        <a href=\"upload/"
.$upload->bestand. "\" target=\"_new\"><img src=\"upload/" .$upload->bestand. "\" width=\"70\"     height=\"60\" alt=\"" .$upload->bestand. "\" border=\"1\"></a>
                    </td>
                    <td>
                        "
.$upload->zien. "
                    </td>
                    <td>
                        <a href=\"?id="
.$upload->id. "\">Edit</a>
                    </td>
                    <td>
                        <a onClick=\"return confirmSubmit('Delete file \'"
.$upload->bestand. "\' ?')\" href=\"admin.php?delete=" .$upload->bestand. "\">Delete</a>
                    </td>
                    <td>\n"
);
        }

    echo "</table>\n";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:14:36
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2011 14:45:21
Quote Anchor link
Script is lek => sql-injection.
Foutafhandeling ontbreekt.
Een plaatje downloaden doe je toch gewoon met de rechtermuisklik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.