download output van een phpfile

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rik S

Rik S

14/07/2008 10:19:00
Quote Anchor link
ik probeer de output van een phpfile als bestand naar een gebruiker te sturen via de bijgevoegde code, maar hij stuurt tot nu toe alleen nog maar de hele phpfile, iemand een idee?

verstuur.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
header("Content-type: Application/octet-stream");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"bestand.txt\"");
readfile("file.php");
exit;
?>



en file.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "testtest";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:57:17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/07/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Dan zul je ervoor moeten zorgen dat het bestand eerst geparsed wordt, benader het dus niet via het filesystem maar van buitenaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
readfile('http://jouwsite.nl/file.php');
?>
 
Rik S

Rik S

14/07/2008 10:35:00
Quote Anchor link
bedankt het werkt nu :P
 
Rik S

Rik S

14/07/2008 15:22:00
Quote Anchor link
ik kom er nu achter dat het hier nu om een https:// verbinding met firewall moet gaan

wat inhoudt, dat ik van buitenaf geen toegang heb tot die pagina, dus het moet binnenlangs (kan ook via commandline)

heeft iemand hiervoor suggesties?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2008 15:23:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Arend a

Arend a

14/07/2008 15:25:00
Quote Anchor link
je kan ook proberen de file te includen (dit kan werken, maar werkt niet altijd!). Dat wordt de code uitgevoerd, en de output geparsed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
header("Content-type: Application/octet-stream");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"bestand.txt\"");
include("file.php");
exit;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.