Downloaden van (mp3)bestanden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

25/08/2011 12:28:34
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Op mijn site, van een koor, heb ik de moeglijkheid om muziekstukken voor de koorleden te laten downloaden. In mijn geval zijn dit mp3-bestanden.
De bedoeling is dat als een koorlid op een plaatje klikt, hij/zij het bestand automatisch gaat downloaden.
Met de code die ik nu gebruik wordt het mp3-bestandje afgespeeld. Ook leuk, maar was niet de bedoeling.

Wie kan/wil mij een suggestie aan de hand doen met welke php-instructie ik het bestand kan downloaden. De optie van het klikken met de rechtermuisknop wil ik eigenlijk niet hanteren. Mijn voorkeur gaat uit naar twee plaatjes, een voor het afluisteren en een voor het downloaden.

De huidige, gebruikte, code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php $cX = ""; ?>
    <?php while($row=mysql_fetch_array($result)){ ?>
        <?php $cFile = $row['bestand'];
        $cFile = "http://www.cco-harderwijk.nl/login/catalogus/".trim(strip_tags($cFile));
        $cX = '<a '.'href="'.$cFile.'">'.'<img alt="Links klikken = luisteren, rechts klikken = opslaan" longdesc="Links klikken = luisteren, rechts klikken = opslaan" src="media/download.jpg" border="0" style="float: left"  /></a>';
        ?>

        <tr>
            <td nowrap="100px" width="150px" class="content"><?php echo $cX ; ?></td>
            <td nowrap="200px" width="200px" class="content"><?php echo $row['titel'] ; ?></td>
            <td nowrap="200px" width="200px" class="content"><?php echo $row['componist'] ; ?></td>
            <td nowrap="200px" width="200px" class="content"><?php echo $row['arrangeur'] ; ?></td>
            <td nowrap="150px" width="150px" class="content"><?php echo $row['partij'] ; ?></td>
        </tr>
        <?php $cX = $cY; ?>
    <?php }  ?>
    
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 20:24:45
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

25/08/2011 12:54:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// We'll be outputting a PDF
header('Content-type: application/pdf');

// It will be called downloaded.pdf
header('Content-Disposition: attachment; filename="downloaded.pdf"');

// The PDF source is in original.pdf
readfile('original.pdf');
?>

php.net, je moet hem alleen aanpassen aan je eigen bestand.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.