Downloadscript beschadigt files

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »
Sam H

Sam H

29/07/2012 00:04:32
Quote Anchor link
Op mijn sites staan files die users zelf kunnen uploaden in een geheime map /uploads.
Maar als ze files downloaden lukt dit ook, maar vanaf de moment dat je ze opent zegt de pc dat ze beschadigt zijn.
Als ik dit alles op localhost draait werkt alles perfect. Ook als ik de files open rechtstreeks vanuit uploads/file.jpg werkt alles perfect.

Enig idee hoe dit komt?

Dit is het downloadsscript waar via een POST het id van de file wordt meegegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
session_start();

$username = $_SESSION['username'];
$password = $_SESSION['password'];

$host = 'x';
$username_db = 'x';
$password_db = 'x';
$dbnaam = 'x';

$db = mysql_connect($host, $username_db, $password_db) or die (mysql_error());
mysql_select_db($dbnaam, $db) or die (mysql_error());

//Check do we have username and password

if(!$username && !$password)
    {

        echo 'Geen toegang.';
        die();
    }

    
    
    
// Usage: <a href="download.php?file=test.txt&category=test">Download</a>
// Path to downloadable files (will not be revealed to users so they will never know your file's real address)

$hiddenPath = "uploads/";

// VARIABLES
if (!empty($_POST['file'])){
$id = $_POST['file'];
    $result = mysql_query("SELECT * FROM files WHERE id='$id'");
    $row = mysql_fetch_array($result);
$file = $row['locatie'];

$file = str_replace('%20', ' ', $file);
$category = (!empty($_GET['category'])) ? $_GET['category'] . '/' : '';
}
else {
    die('Hacking attempt reported.');
}

$file_real = $hiddenPath . $category . $file;
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

// If requested file exists
if (file_exists($file_real)){
// Get extension of requested file
$extension = strtolower(substr(strrchr($file, "."), 1));
// Determine correct MIME type
switch($extension){
case
"asf": $type = "video/x-ms-asf"; break;
case
"avi": $type = "video/x-msvideo"; break;
case
"exe": $type = "application/octet-stream"; break;
case
"mov": $type = "video/quicktime"; break;
case
"mp3": $type = "audio/mpeg"; break;
case
"mpg": $type = "video/mpeg"; break;
case
"mpeg": $type = "video/mpeg"; break;
case
"rar": $type = "encoding/x-compress"; break;
case
"txt": $type = "text/plain"; break;
case
"wav": $type = "audio/wav"; break;
case
"wma": $type = "audio/x-ms-wma"; break;
case
"wmv": $type = "video/x-ms-wmv"; break;
case
"zip": $type = "application/x-zip-compressed"; break;
case
"jpg": $type = "image/jpeg"; break;
default:
$type = "application/force-download"; break;
}

// Fix IE bug [0]
$header_file = (strstr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE')) ? preg_replace('/\./', '%2e', $file, substr_count($file, '.') - 1) : $file;
// Prepare headers
header("Pragma: public");
header("Expires: 0");
header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
header("Cache-Control: public", false);
header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: " . $type);
header("Accept-Ranges: bytes");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"" . $header_file . "\";");
header("Content-Transfer-Encoding: binary");
header("Content-Length: " . filesize($file_real));
// Send file for download
if ($stream = fopen($file_real, 'rb')){
while(!feof($stream) && connection_status() == 0){
//reset time limit for big files
set_time_limit(0);
print(fread($stream,1024*8));
flush();
}

fclose($stream);
}
}
else{
// Requested file does not exist (File not found)
echo("Requested file does not exist");
die();

}

?>
Gewijzigd op 29/07/2012 00:05:23 door Sam H
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:27:49
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2012 00:35:39
Quote Anchor link
Laten we gewoon is bij het script beginnen...

om mee te beginnen:
- haal je vars buiten de quotes.
- Niet onnodig vars kopiëren.
- gebruik Geen * maar schrijf de velden uit.
- gebruik geen die() midden in je script!
------------------------------------------

waarom zitten/kunnen er spaties zitten/in de bestandsnamen ?
Waar zijn de foutafhandeling ? / Controles ?
je weet dat er verschillende MIME types zijn voor zowel jpeg als jpg en andere afbeeldingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
jpeg    image/jpeg
jpg    image/jpeg
jpg    image/pjpeg
jpg     image/jpg
png    image/png
gif    image/gif
tif    image/tiff
tiff    image/tiff
ico    image/x-icon
bmp    image/bmp
pnm    image/x-portable-anymap
pnt    image/x-macpaint
pntg    image/x-macpaint
ppm    image/x-portable-pixmap

Kijk anders een naar deze functie: mime_content_type()
En deze Fileinfo

En je moet soms oppassen met de:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
header("Content-length: $size");
?>

Als de file size kleiner is dan de echte grote dan krijg je ook een corrupted file als je hem download
Gewijzigd op 29/07/2012 00:37:43 door Marco PHPJunky
 
Sam H

Sam H

29/07/2012 00:50:49
Quote Anchor link
Ok ik zal er allemaal eens naar kijken!
Maar ik snap niet dat dit kan verschillen tussen localhost en online?
Alles is exact hetzelfde, zelfs sommige files zijn mee geupload enz..

en ik snap ook niet goed wat je bedoelt met "waarom zitten/kunnen er spaties zitten/in de bestandsnamen ?"
Er kunnen toch spaties inzitten?

Toevoeging op 29/07/2012 00:53:47:

Ok ik heb het gevonden, hij gaf een error bij de

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//reset time limit for big files
set_time_limit(0);
?>


Als ik dit eruit haal werkt het perfect. De error is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/a9367061/public_html/test.php on line 82


Welke security reasons?
Gewijzigd op 29/07/2012 00:54:59 door Sam H
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2012 01:58:17
Quote Anchor link
Er Zitten 'grote' verschillen tussen online en offline (localhost).
Als iets online staat heb je te maken met de de computers van anderen en hun instellingen elke computer kan bijvoorbeeld een andere Java(script) versie draaien of staat Uit of hun browser anders hebben ingesteld of andere tijd zone...

Jou server is een 'statische' omgevingen waarin alles gecontroleerd en 'correct' ingesteld is... dat kan je NOOIT zeggen voor die van een ander...
Voorbeeld:
Ik bedoel van jij kan een heel mooi login systeem maken gebouwd m.b.v. javascript en dan zal het op jou computer vast perfect werken...
Maar als ik op mijn computer javascript UIT heb staan zal het NIET meer werken..
Snapje ?

Dat klopt er kunnen spaties in een bestandsnamen zitten ja..
Alleen als je gaat werken met paden en bestanden op een server of in de URL kan het zijn dat niet elke browser/script/download er goed mee omgaat en je hele rare dingen krijgt...

Gebruik daarom NOOIT spaties in bestandsnamen..
Vervang deze door een _ (of dergelijks)!!

Nou die functie (set_time_limit) staat uit als PHP Safe mode aan staat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
This function has no effect when PHP is running in safe mode.
There is no workaround other than turning off safe mode or changing the time limit in the php.ini

Bron: PHP.net

php.net

En deze staat waarscheinlijk uit in safe mode omdat je met deze functie het aantal secondes dat een script mag draaien kan setten...
Als dat getal (X aantal secondes) berijkt is geeft hij een Fatal error..

Dus waarscheinlijk staat/draaid je PHP local of op de server in Safe mode...

Heb je het draaien op een home server of op een hosting ?
Gewijzigd op 29/07/2012 02:12:45 door Marco PHPJunky
 
Sam H

Sam H

29/07/2012 15:27:54
Quote Anchor link
Het draait nu tijdelijk op een gratis hosting, als voorbeeld.

Is het mogelijk om dan aan de php.ini file te komen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.