drageble div verdwijnt uit beeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 15:40:29
Quote Anchor link
Hallo.

Ik heb onderstaande code om een div element dragable te maken. echter het probleem is dat als ik het scherm scroll dat het element uit beeld verdwijnt. Heeft iemand een idee wat ik in de javscript code moet toevoegen om dit te voorkomen? Alvast bedankt voor de moeite.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<!-- Draggable DIV -->
<div id="mydiv">
  <!-- Include a header DIV with the same name as the draggable DIV, followed by "header" -->
  <div id="mydivheader">Click here to move</div>
  <p>Move</p>
  <p>this</p>
  <p>DIV</p>
</div>


#mydiv {
  position: absolute;
  z-index: 9;
  background-color: #f1f1f1;
  border: 1px solid #d3d3d3;
  text-align: center;
}

#mydivheader {
  padding: 10px;
  cursor: move;
  z-index: 10;
  background-color: #2196F3;
  color: #fff;
}

<script>
// Make the DIV element draggable:
dragElement(document.getElementById("mydiv"));

function dragElement(elmnt) {
  var pos1 = 0, pos2 = 0, pos3 = 0, pos4 = 0;
  if (document.getElementById(elmnt.id + "header")) {
    // if present, the header is where you move the DIV from:
    document.getElementById(elmnt.id + "header").onmousedown = dragMouseDown;
  } else {
    // otherwise, move the DIV from anywhere inside the DIV:
    elmnt.onmousedown = dragMouseDown;
  }

  function dragMouseDown(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // get the mouse cursor position at startup:
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    document.onmouseup = closeDragElement;
    // call a function whenever the cursor moves:
    document.onmousemove = elementDrag;
  }

  function elementDrag(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // calculate the new cursor position:
    pos1 = pos3 - e.clientX;
    pos2 = pos4 - e.clientY;
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    // set the element's new position:
    elmnt.style.top = (elmnt.offsetTop - pos2) + "px";
    elmnt.style.left = (elmnt.offsetLeft - pos1) + "px";
  }

  function closeDragElement() {
    // stop moving when mouse button is released:
    document.onmouseup = null;
    document.onmousemove = null;
  }
}
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:57:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2024 15:58:33
Quote Anchor link
Ik was ook wel benieuwd omdat het best wel complex is (nou ja, het lijkt zo), en ik heb met ChatGPT wat gebakken:

https://jsfiddle.net/3psf52rk/
Gewijzigd op 05/01/2024 15:59:54 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 16:40:26
Quote Anchor link
Hartelijk dank. Echter als ik het scherm scroll verdwijnt deze nog steeds uit beeld. het is inderdaad een vrij complexe code. Ik zal er nog eens verder induiken.
Nogmaals dank voor de genomen moeite.
 
Jan R

Jan R

06/01/2024 11:15:25
Quote Anchor link
En als je de div sticky maakt?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

06/01/2024 11:18:43
Quote Anchor link
bedankt voor de tip. ja wellicht is sticky een idee. Maar ik verwacht dat dit met een dragable element niet gaat werken. Zal het eens uitproberen.
Gewijzigd op 06/01/2024 11:19:00 door Paul Weiss
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:17:05
Quote Anchor link
heb het inmiddels kunnen oplossen met een ander script.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 12:32:46
Quote Anchor link
Welke dan?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:33:44
Quote Anchor link
ik had deze al, maar werkte eerst niet goed. zal deze vandaag even plaatsen. wellicht dat andere mensen er ook wat aan hebben.
Gewijzigd op 07/01/2024 12:34:40 door Paul Weiss
 
Jan R

Jan R

15/01/2024 10:14:38
Quote Anchor link
Zijn we al vandaag? want ik zie nog niets
 
Paul Weiss

Paul Weiss

15/01/2024 20:18:50
Quote Anchor link
even druk gehad. onderstaande de codes voor html, styling en javascript. wellicht dat iemand er wat aan heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<link rel="stylesheet" href="./style.css">

<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv1">
    <div class="Header" id="DraggableDiv1_Header">
        Header
    </div>
    <div class="Content">
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>
 
<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv2">
    <div class="Content">
        <strong>No Header</strong>
        <br />
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>


  </script><script  src="./script.js"></script>


Onderstaande de javascript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
var dragDivZindex = 100;
 
//which div's to drag
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv1"));
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv2"));
 
 
function draggableDiv(div) {
    //some variables
    var pos1 = 0
    var pos2 = 0
    var pos3 = 0
    var pos4 = 0;
    var margin = 10;
    var extra_margin_right = 3;
    var extra_margin_bottom = 3;
 
    //set the inital z-index
    div.style.zIndex = dragDivZindex;
 
    //extra margin right when there is a vertical scrollbar
    if (document.body.scrollHeight > window.innerHeight) {
        extra_margin_right = 20;
    }
 
    //extra margin bottom when there is a horizontal scrollbar
    if (document.body.scrollWidth > window.innerWidth) {
        extra_margin_bottom = 20;
    }
 
    //use the Header for drag if there is one, if not drag on the whole div
    var header = div.id + '_Header';
    if (document.getElementById(header)) {
        document.getElementById(header).onmousedown = dragDivMouseDown;
    } else {
        div.onmousedown = dragDivMouseDown;
    }
 
    //add a mouse enter event for the z-index
    div.onmouseenter = dragDivMouseEnter;
 
    //start dragging
    function dragDivMouseDown(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        //attach functions
        document.onmouseup = dragDivMouseUp;
        document.onmousemove = dragDivMouseMove;
    }
 
    //drag the div
    function dragDivMouseMove(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos1 = pos3 - e.clientX;
        pos2 = pos4 - e.clientY;
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        var top = div.offsetTop - pos2;
        var left = div.offsetLeft - pos1;
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the top of bottom
        if (top < margin) {
            top = margin;
        } else if (top + div.clientHeight + margin + extra_margin_bottom > window.innerHeight) {
            top = window.innerHeight - margin - div.clientHeight - extra_margin_bottom;
        }
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the left of right
        if (left < margin) {
            left = margin;
        } else if (left + div.clientWidth + margin + extra_margin_right > window.innerWidth) {
            left = window.innerWidth - margin - div.clientWidth - extra_margin_right;
        }
 
        //set the css of the div
        div.style.top = top + 'px';
        div.style.left = left + 'px';
    }
 
    //stop dragging
    function dragDivMouseUp() {
        document.onmouseup = null;
        document.onmousemove = null;
    }
 
    //if there are more than one, set the element being dragged on top with z-index
    function dragDivMouseEnter() {
        dragDivZindex++;
        div.style.zIndex = dragDivZindex;
    }
}


Onderstaande de styling

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
.DraggableDiv {
    /* to allow the draggable div's to scroll with the content make the position absolute */
    position: fixed;
    top: 30%;
    left: 20%;
    width: 250px;
    border: 1px solid #000000;
    background: #beccf3;
    box-shadow: 5px 5px 3px 0px rgba(97,97,97,0.5);
}
 
.DraggableDiv div {
    padding: 5px;
}
 
.DraggableDiv .Header {
    cursor: move;
    font-weight: bold;
    color: #ffffff;
    border-bottom: 1px solid #000000;
    background-color: #566895;
}
 
#DraggableDiv2 {
    cursor: move;
    top: 40%;
    left: 25%;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.