drageble div verdwijnt uit beeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 15:40:29
Quote Anchor link
Hallo.

Ik heb onderstaande code om een div element dragable te maken. echter het probleem is dat als ik het scherm scroll dat het element uit beeld verdwijnt. Heeft iemand een idee wat ik in de javscript code moet toevoegen om dit te voorkomen? Alvast bedankt voor de moeite.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<!-- Draggable DIV -->
<div id="mydiv">
  <!-- Include a header DIV with the same name as the draggable DIV, followed by "header" -->
  <div id="mydivheader">Click here to move</div>
  <p>Move</p>
  <p>this</p>
  <p>DIV</p>
</div>


#mydiv {
  position: absolute;
  z-index: 9;
  background-color: #f1f1f1;
  border: 1px solid #d3d3d3;
  text-align: center;
}

#mydivheader {
  padding: 10px;
  cursor: move;
  z-index: 10;
  background-color: #2196F3;
  color: #fff;
}

<script>
// Make the DIV element draggable:
dragElement(document.getElementById("mydiv"));

function dragElement(elmnt) {
  var pos1 = 0, pos2 = 0, pos3 = 0, pos4 = 0;
  if (document.getElementById(elmnt.id + "header")) {
    // if present, the header is where you move the DIV from:
    document.getElementById(elmnt.id + "header").onmousedown = dragMouseDown;
  } else {
    // otherwise, move the DIV from anywhere inside the DIV:
    elmnt.onmousedown = dragMouseDown;
  }

  function dragMouseDown(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // get the mouse cursor position at startup:
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    document.onmouseup = closeDragElement;
    // call a function whenever the cursor moves:
    document.onmousemove = elementDrag;
  }

  function elementDrag(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // calculate the new cursor position:
    pos1 = pos3 - e.clientX;
    pos2 = pos4 - e.clientY;
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    // set the element's new position:
    elmnt.style.top = (elmnt.offsetTop - pos2) + "px";
    elmnt.style.left = (elmnt.offsetLeft - pos1) + "px";
  }

  function closeDragElement() {
    // stop moving when mouse button is released:
    document.onmouseup = null;
    document.onmousemove = null;
  }
}
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 05:35:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2024 15:58:33
Quote Anchor link
Ik was ook wel benieuwd omdat het best wel complex is (nou ja, het lijkt zo), en ik heb met ChatGPT wat gebakken:

https://jsfiddle.net/3psf52rk/
Gewijzigd op 05/01/2024 15:59:54 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 16:40:26
Quote Anchor link
Hartelijk dank. Echter als ik het scherm scroll verdwijnt deze nog steeds uit beeld. het is inderdaad een vrij complexe code. Ik zal er nog eens verder induiken.
Nogmaals dank voor de genomen moeite.
 
Jan R

Jan R

06/01/2024 11:15:25
Quote Anchor link
En als je de div sticky maakt?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

06/01/2024 11:18:43
Quote Anchor link
bedankt voor de tip. ja wellicht is sticky een idee. Maar ik verwacht dat dit met een dragable element niet gaat werken. Zal het eens uitproberen.
Gewijzigd op 06/01/2024 11:19:00 door Paul Weiss
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:17:05
Quote Anchor link
heb het inmiddels kunnen oplossen met een ander script.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 12:32:46
Quote Anchor link
Welke dan?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:33:44
Quote Anchor link
ik had deze al, maar werkte eerst niet goed. zal deze vandaag even plaatsen. wellicht dat andere mensen er ook wat aan hebben.
Gewijzigd op 07/01/2024 12:34:40 door Paul Weiss
 
Jan R

Jan R

15/01/2024 10:14:38
Quote Anchor link
Zijn we al vandaag? want ik zie nog niets
 
Paul Weiss

Paul Weiss

15/01/2024 20:18:50
Quote Anchor link
even druk gehad. onderstaande de codes voor html, styling en javascript. wellicht dat iemand er wat aan heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<link rel="stylesheet" href="./style.css">

<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv1">
    <div class="Header" id="DraggableDiv1_Header">
        Header
    </div>
    <div class="Content">
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>
 
<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv2">
    <div class="Content">
        <strong>No Header</strong>
        <br />
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>


  </script><script  src="./script.js"></script>


Onderstaande de javascript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
var dragDivZindex = 100;
 
//which div's to drag
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv1"));
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv2"));
 
 
function draggableDiv(div) {
    //some variables
    var pos1 = 0
    var pos2 = 0
    var pos3 = 0
    var pos4 = 0;
    var margin = 10;
    var extra_margin_right = 3;
    var extra_margin_bottom = 3;
 
    //set the inital z-index
    div.style.zIndex = dragDivZindex;
 
    //extra margin right when there is a vertical scrollbar
    if (document.body.scrollHeight > window.innerHeight) {
        extra_margin_right = 20;
    }
 
    //extra margin bottom when there is a horizontal scrollbar
    if (document.body.scrollWidth > window.innerWidth) {
        extra_margin_bottom = 20;
    }
 
    //use the Header for drag if there is one, if not drag on the whole div
    var header = div.id + '_Header';
    if (document.getElementById(header)) {
        document.getElementById(header).onmousedown = dragDivMouseDown;
    } else {
        div.onmousedown = dragDivMouseDown;
    }
 
    //add a mouse enter event for the z-index
    div.onmouseenter = dragDivMouseEnter;
 
    //start dragging
    function dragDivMouseDown(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        //attach functions
        document.onmouseup = dragDivMouseUp;
        document.onmousemove = dragDivMouseMove;
    }
 
    //drag the div
    function dragDivMouseMove(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos1 = pos3 - e.clientX;
        pos2 = pos4 - e.clientY;
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        var top = div.offsetTop - pos2;
        var left = div.offsetLeft - pos1;
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the top of bottom
        if (top < margin) {
            top = margin;
        } else if (top + div.clientHeight + margin + extra_margin_bottom > window.innerHeight) {
            top = window.innerHeight - margin - div.clientHeight - extra_margin_bottom;
        }
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the left of right
        if (left < margin) {
            left = margin;
        } else if (left + div.clientWidth + margin + extra_margin_right > window.innerWidth) {
            left = window.innerWidth - margin - div.clientWidth - extra_margin_right;
        }
 
        //set the css of the div
        div.style.top = top + 'px';
        div.style.left = left + 'px';
    }
 
    //stop dragging
    function dragDivMouseUp() {
        document.onmouseup = null;
        document.onmousemove = null;
    }
 
    //if there are more than one, set the element being dragged on top with z-index
    function dragDivMouseEnter() {
        dragDivZindex++;
        div.style.zIndex = dragDivZindex;
    }
}


Onderstaande de styling

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
.DraggableDiv {
    /* to allow the draggable div's to scroll with the content make the position absolute */
    position: fixed;
    top: 30%;
    left: 20%;
    width: 250px;
    border: 1px solid #000000;
    background: #beccf3;
    box-shadow: 5px 5px 3px 0px rgba(97,97,97,0.5);
}
 
.DraggableDiv div {
    padding: 5px;
}
 
.DraggableDiv .Header {
    cursor: move;
    font-weight: bold;
    color: #ffffff;
    border-bottom: 1px solid #000000;
    background-color: #566895;
}
 
#DraggableDiv2 {
    cursor: move;
    top: 40%;
    left: 25%;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.