Drop-down list

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

01/09/2011 16:18:36
Quote Anchor link
Hallo. Ik ben echt een beginner in PHP.

Hieronder een stukje van mijn "gastenboek" PHP script zoals hij goed werkt. Alleen wil ik een drop-down list. Ik krijg het niet voor elkaar. Als ik het probeer via
"<option>" en "</select>" dan krijg ik een random naam en niet jeugd, man of vrouw in mijn MySQL. Wie kan mij adviseren? Bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<div id="gastenboek">
<form name="form1" method="post" action="berichtplaatsen.php">
<br />
<table width="100%" class="tabel2">

    <tr class="gb1">
        <td width="140"><strong style="padding-left:20px">Categorie:</strong>
        <p>
        </tr>
        <td width="140"><input type="radio" name="<?php echo $random_categorie ; ?>" value="jeugd">jeugd <br/>
        <input type="radio" name="<?php echo $random_categorie ; ?>" value="man">man <br/>
        <input type="radio" name="<?php echo $random_categorie ; ?>" value="vrouw">vrouw <br/>
        </p>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 01/09/2011 18:13:04 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:33:57
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2011 16:21:00
Quote Anchor link
Wat zit er in $random_categorie?

Toevoeging op 01/09/2011 16:22:01:

En hoe haal je deze input op?

Toevoeging op 01/09/2011 16:23:13:

Eric Eijkelboom op 01/09/2011 16:18:36:
Als ik het probeer via "<option>" en "</select>"


Die staan niet in het formulier.
 
Jac E

Jac E

01/09/2011 16:39:04
Quote Anchor link
Eerst even dit. Het PHP voorbeeld wordt niet goed weergegeven. Hoe kan ik dit wijzigen?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

01/09/2011 16:40:04
Quote Anchor link
[code] en [/code] tags
 
Jac E

Jac E

01/09/2011 16:44:52
Quote Anchor link
Bedankt Vincent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<div id="gastenboek">
<form name="form1" method="post" action="berichtplaatsen.php">
<br />
<table width="100%" class="tabel2">

    <tr class="gb1">
        <td width="140"><strong style="padding-left:20px">Categorie:</strong>
        <p>
        </tr>
        <td width="140"><input type="radio" name="<?php echo $random_categorie ; ?>" value="blunders">Blunders <br/>
        <input type="radio" name="<?php echo $random_categorie ; ?>" value="vakantie">Vakantie <br/>
        <input type="radio" name="<?php echo $random_categorie ; ?>" value="jeugd">Jeugd <br/>
        </p>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2011 16:51:08
Quote Anchor link
Mijn vorige post heb je nog niks mee gedaan.
 

01/09/2011 16:56:19
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/09/2011 16:21:00:
Wat zit er in $random_categorie?

Toevoeging op 01/09/2011 16:22:01:

En hoe haal je deze input op?

Toevoeging op 01/09/2011 16:23:13:

Eric Eijkelboom op 01/09/2011 16:18:36:
Als ik het probeer via "<option>" en "</select>"


Die staan niet in het formulier.


Ik vraag het me ook af.... Wat je nu laat zien is een formulier waar een paar input velden in staan met als value een PHP variable (waarvan we geen idee hebben wat daar in zit).

Misschien handig om volledige code te laten zien?
 
Jac E

Jac E

01/09/2011 17:04:12
Quote Anchor link
SanThe:

Dit komt uit een andere script waar e.e.a. mee werkt. Hier wordt "random_categorie" genoemd. Ophalen van de input begrijp ik niet. Kun je dat anders omschrijven met een functienaam? Dan kan ik zoeken voor je.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include("gastenboekfunc.php") ;
$random_categorie = random_code();
$_SESSION['categorie'] = $random_categorie ;
$random_naam = random_code();
$_SESSION['naam'] = $random_naam ;
$random_email = random_code();
$_SESSION['email'] = $random_email ;
[
/code]
$random_bericht = random_code();
$_SESSION['bericht'] = $random_bericht ;
$_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ;
?>


Toevoeging op 01/09/2011 17:09:27:

Ik dacht (als leek...) wanneer een input type radio mogelijk is ook vrij eenvoudig dit om te zetten is naar een menu. Alleen moet je nu een menu naar beneden trekken i.p.v. het aanklikken van de mogelijkheden.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2011 17:15:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="radio" name="<?php echo $random_categorie ; ?>" value......

En wat mag het nut zijn van zo'n random-name?
Gewijzigd op 01/09/2011 17:16:05 door - SanThe -
 
Jac E

Jac E

01/09/2011 17:27:26
Quote Anchor link
Dat is inderdaad raar. Heeft geen nut dus. Dat random verhaal is niet van toepassing bij een gastenboek.


Toevoeging op 01/09/2011 17:29:56:

value..... staat toch vermeld in deze regel? Zeg ik dat niet goed...
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

01/09/2011 19:19:48
Quote Anchor link
Beste Eric,

Kan je je voorbeeld met <select> en <option> eens meegeven? Aangezien je zegt dat je niet de juiste waarden, maar "random namen" krijgt, denk ik dat je values niet juist zijn ingevuld oid.

Waarschijnlijk wil je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="categorie">
    <option value="jeugd">Jeugd</option>
    <option value="man">Man</option>
    <option value="vrouw">Vrouw</option>
</select>


Of begrijp ik het verkeerd?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.