dropdown menu met gegevens uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk Renes

Dirk Renes

23/03/2011 19:08:27
Quote Anchor link
ik wil graag bij een invulformulier een dropdown menu maken met daarin de voor en achter naan van personen die in de database aanwezig zijn. wie kan mij verder hier mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:13:16
 
Jasper DS

Jasper DS

23/03/2011 19:11:51
Quote Anchor link
We gaan hier niet verder?

Zoals al is gezegd moet je de gegevens uit je database halen en deze tussen de <select> tags zetten.
 
Wouter J

Wouter J

23/03/2011 19:19:16
Quote Anchor link
Stap 1: Leer PHP
Stap 2: Leer SQL
Stap 3: Maak een SELECT query
Stap 4: Echo een select tag
Stap 5: Maak een while loop en stop daar de value in een option tag
Stap 6: Sluit de while loop
Stap 7: Zorg voor goede foutafhandeling
Stap 8: Voer het script uit op een localhost of server.
Gewijzigd op 23/03/2011 19:20:35 door Wouter J
 
Dirk Renes

Dirk Renes

23/03/2011 19:34:49
Quote Anchor link
PHP Jasper op 23/03/2011 19:11:51:
We gaan hier niet verder?

Zoals al is gezegd moet je de gegevens uit je database halen en deze tussen de <select> tags zetten.


met dat andere script kan ik wat mee. als ik het script nog is bekijk kan deze ook goed gebruiken hiervoor. bedankt Jasper



Toevoeging op 23/03/2011 19:37:21:

Wouter J op 23/03/2011 19:19:16:
Stap 1: Leer PHP
Stap 2: Leer SQL
Stap 3: Maak een SELECT query
Stap 4: Echo een select tag
Stap 5: Maak een while loop en stop daar de value in een option tag
Stap 6: Sluit de while loop
Stap 7: Zorg voor goede foutafhandeling

hier kan ik ook wat mee. bedankt
Stap 8: Voer het script uit op een localhost of server.




Toevoeging op 23/03/2011 19:40:40:

Stap 1: Leer PHP
Stap 2: Leer SQL
Stap 3: Maak een SELECT query
Stap 4: Echo een select tag
Stap 5: Maak een while loop en stop daar de value in een option tag
Stap 6: Sluit de while loop
Stap 7: Zorg voor goede foutafhandeling

Stap 8: Voer het script uit op een localhost of server.

[/quote]

hier kan ik ook wat mee. bedankt
 
Victor Php

Victor Php

23/03/2011 20:18:05
Quote Anchor link
Ik weet niet hoor.. Maar ik had iets gemaakt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

//Include de pagina waar je config file staat
include 'config.php';

//Query
$query = "SELECT data FROM mijndata WHERE data='".mysql_real_escape_string('data')."'";
//Query uitvoeren
$uitvoeren = mysql_query($query);

//Begin van dropdown
echo '<select>';

//While voor data in de dropdown
while($rij = mysql_fetch_assoc($uitvoeren)) {

//De data in de dropdown zetten
echo '<option>'.$rij['data'].'</option>';

}


//De dropdown beëindigen
echo '</select>';

?>


Toevoeging op 23/03/2011 20:19:50:

Ik heb trouwens geen fout afhandeling.. Die moet je er zelf dan maar in maken XD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.