Dropdown menu met MySql DB gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henkie

henkie

26/01/2005 17:37:00
Quote Anchor link
Hoe bekom ik een dropdown menu, die wordt opgebouwd met gegevens vanuit een MySql Databank, zonder dat hiervoor een functie dient te worden geschreven.

Bedoeling is ook dat eens deze gegevens werden ingebracht, de mogelijkheid bestaat om alsnog een correctie aan te brengen.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 16:18:35
 
Maxim

Maxim

26/01/2005 17:53:00
Quote Anchor link
zet
<select name="naam">
voor een while lus zetten
en in de while lus
<option value=$fetch[value]>$fetch[name]</option>
en na de while lus </select>

niet echt moeilijk
 
Henkie

henkie

26/01/2005 18:10:00
Quote Anchor link
Geeft niet echt een resultaat. Wel een dropdown menu, maar geen gegevens uit de DB

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?PHP
            echo "<select name=\"cursus\">";
            //voor een while lus zetten
            $query_cursus = "SELECT * FROM tbl_cursus";
            $result_cursus= mysql_query($query_cursus);
            while ($row_result = mysql_fetch_assoc($result_cursus)) {
            $intCursusID = $row_result["cursus_id"];
            $strCursusTitle = $row_result["cursus_title"];
            //en in de while lus
            ?>

<option value=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP $intCursusID;?>
>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP $strCursusTitle; ?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
            //en na de while lus
            }
            echo "</select>";
            ?>
 
Legolas

Legolas

26/01/2005 18:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo("<select name=\"cursus\">");
$query_cursus = "SELECT * FROM tbl_cursus";
$result_cursus = mysql_query($query_cursus);
while ($row = mysql_fetch_array($result_cursus)) {
   echo("<option value=\"" . $row["cursus_id"] . "\">" . $row["cursus_title"] . "</option>");
}

echo("</select>");
?>
 
Henkie

henkie

26/01/2005 19:39:00
Quote Anchor link
Probleem blijft dat je de initiële waarde, niet weergeeft wanneer je een update wilt doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.