dropdown menu probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Mr Beronne

Mr Beronne

09/02/2011 17:19:26
Quote Anchor link
Beste mensen,

een tijd geleden heb ik ook hulp gevraagd met een dropdown menu ik heb hem nu bijna klaar. maar ik zit nu met het volgende probleem.

Op website: www.rbvhoogeveen.nl ziet u het menu.

nu heb ik het volgende als u over de links gaat en dan gaat het in dit geval om de link vereniging komt er een drop down menu. als je met je muis naar het drop down gedeeldte gaat springt de hover weer weg bij vereniging. ik heb veel dingen al geprobeerd. door de hover te koppelen aan het drop down gedeeldte.

misschien doe ik het niet goed. Dus mijn vraag is weet iemand hoe ik het moet oplossen.

Hieronder zou ik de html en css posten

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>R.B.V. Hoogeveen</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/menu.css" />    
</head>

<body>
<div id="wrapper"><!-- wrapper om hele site -->

    <div id="bg-image"></div>
    
    <div id="menu-balk"><!-- begin menu -->
        
        <div id="navigatie">
            <ul class="nav">
              <li class="current">
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Home</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>              
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Vereniging</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>              
                 </a>
                     <ul>
                             <div class="sub"></div>                    
                            <li><a href="#">Geschiedenis</a></li>
                            <li><a href="#">Het Logo</a></li>
                            <li><a href="#">Bestuur</a></li>
                            <li><a href="#">Geschiedenis</a></li>                                                        
                            <div class="sub-onder"></div>                              
                      </ul>
                    
                </li>  
                    <div class="split"></div>                
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Teams</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
                </li>  
                    <div class="split"></div>              
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Gallery</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>                                
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Gastenboek</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>                                  
              <li>
                    <a href="index.php">
                    <span class="linker-tab"></span>
                    <span class="midden">Contact</span>
                     <span class="rechter-tab"></span>                  
                 </a>
                </li>
                    <div class="split"></div>                                                            
            </ul>
         </div>
        
    </div><!-- einde menu -->
</div><!-- einde wrapper site -->

</body>



CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
/* om stippel lijn weg te halen */
.nav a:focus {outline: 0;}
.nav a:active {outline: 0;}
/* ---------------- */

/* div om menu heen */
#navigatie {
    position: absolute;
    width: auto;
    height: auto;
    margin-top: 10px;
}
/* ---------------- */

.nav, nav ul {
    position: relative;
    left: 4px;
    padding: 0;
    margin: 0;
    list-style: none;
}

.nav li {
    position: relative;
    float: left;
    list-style: none;
    margin-left: 15px;
}

/* stijlen van link */
.nav li a {
    font-family: Calibri;
    font-size: 16px;
    text-decoration: none;    
}
/* ---------------- */

/* curve tabs om links */
.nav li span.linker-tab {
    background: url(../images/menu-links.png) left top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-left: 5px;
}

.nav li span.midden {
    color: #fff;
    background: url(../images/menu-midden.png) repeat-x;
    height: 31px;
    width: auto;
    float: left;
    margin-top: 1px;
}

.nav li span.rechter-tab {
    background: url(../images/menu-rechts.png) right top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-right: 5px;
}
/* ---------------- */

/* hover menu */
.nav li a:hover span.linker-tab {
    background: url(../images/menu-hover-links.png) left top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-left: 5px;
}

.nav li a:hover span.midden {
    color: #419fff;
    background: url(../images/hover-midden.png) repeat-x;
    height: 31px;
    width: auto;
    float: left;
    margin-top: 1px;
}

.nav li a:hover span.rechter-tab {
    background: url(../images/menu-hover-rechts.png) right top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-right: 5px;
}
/* ---------------- */

/* tussen stuk menu */
.split {
    background: url(../images/split.png);
    height: 31px;
    width: 2px;
    position: relative;
    left: 7px;
    top: -3px;
    float: left;
}
/* ---------------- */

/* current */
.nav li.current span.linker-tab {
    background: url(../images/menu-hover-links.png) left top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-left: 5px;
}

.nav li.current span.midden {
    color: #419fff;
    background: url(../images/hover-midden.png) repeat-x;
    height: 31px;
    width: auto;
    float: left;
    margin-top: 1px;
}

.nav li.current span.rechter-tab {
    background: url(../images/menu-hover-rechts.png) right top no-repeat;
    height: 32px;
    float: left;
    padding-right: 5px;
}
/* ---------------- */


/* begin dropdown */


/* boven kant dropdown menu met curve */
ul.nav ul .sub {
    z-index: 1;
    position: absolute;
    background: url(../images/sub-menu-top.png) no-repeat;
    width: 185px;
    height: 9px;
    left: 0px;
    top: -6px;
}
/* ---------------- */

/* dropdown*/
ul.nav ul {
    background: url(../images/sub-menu-midden.png) repeat-y;
    width: 145px;
    height: auto;
    z-index: 1;
    position: absolute;
    top: 32px;
    margin-left: 1px;
    /* verbergt submenu */
    visibility: hidden;
}
/* ---------------- */

/* instellen weergave submenu */
ul.nav li:hover ul    {
    visibility: visible;    
}
/* ---------------- */

ul.nav ul li {
    width: 160px;
    margin: 0;
    padding-left: 2px;
    line-height: 30px;
    margin-left: -30px;
    border-bottom: 1px dashed #419fff;
}

/* stijlen van sublink */
.nav li ul a {
    color: #419fff;
    font-family: Calibri;
    font-size: 14px;
    text-decoration: none;    
    display: block;    
}
/* ---------------- */
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:30:38
 
Justin S

Justin S

09/02/2011 17:21:45
Quote Anchor link
Volgens mij moet je de hover op het UL element plaatsen in z'n algemeenheid en niet op de link. Probeer dat eens.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.