Dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

21/06/2010 19:57:04
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik heb zojuist een dropdownmenu geïmplementeerd in http://tinyurl.com/26thpx5 . Nu is het zo, dat er een dropdownmenu verschijnt als je over 1 van de 2 links gaat.
Zoals je ziet, is er een mouse-over effect, namelijk dat de achtergrond van de links zwart wordt.
Als je dan met je muis beweegt over het dropdownmenu, wordt het weer geel. Hoe kan ik ervoor zorgen, dat deze zwart blijft tot het dropdownmenu verdwijnt?
Gewijzigd op 21/06/2010 20:38:36 door Roeltje M
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:44:13
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/06/2010 20:03:53
Quote Anchor link
Post hier de relevante html/css, naar niet benaderbare nietszeggende plaatjes kunnen we ons leven lang nog kijken.
Gewijzigd op 21/06/2010 20:04:17 door Noppes Homeland
 
Roeltje M

Roeltje M

21/06/2010 20:39:48
Quote Anchor link
HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
                <ul id="nav">
                    <li><a href="#"
                        onmouseover="mopen('m1')"
                        onmouseout="mclosetime()">Link</a>
                        <div id="m1"
                            onmouseover="mcancelclosetime()"
                            onmouseout="mclosetime()">
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>                                                                        
                        </div>
                    </li>
                    <li><a href="#"
                        onmouseover="mopen('m2')"
                        onmouseout="mclosetime()">Link</a>
                        <div id="m2"
                            onmouseover="mcancelclosetime()"
                            onmouseout="mclosetime()">
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>
                        <a href="#">Sublink</a>                                                                        
                        </div>
                    </li>
                </ul>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
#nav {    
    width:974px;
}

#nav li {    
    margin-top:2px;
    list-style:none;
    line-height:33px;
    float:left;
    font-size:12px;
}

#nav li a {    
    text-decoration:none;
    color:#000;    
    padding-left:15px;
    padding-right:15px;
    display:block;
    height:36px;
}
#nav li a:hover {
    background:url(../images/menu_trans.png);
}

#nav div {    
    position: absolute;
    visibility: hidden;
    margin: 0;
    padding: 0;
    width:200px;
    background:url(../images/menu_trans.png);
}
#nav div a {    
    position: relative;
    display: block;
    padding-left:10px;
    text-align: left;
    text-decoration: none;
    color: #f6d333;
    border-bottom:1px dotted #000;
}

#nav div a:hover {    
    color: #FFF;
}
Gewijzigd op 21/06/2010 20:40:23 door Roeltje M
 
Joakim Broden

Joakim Broden

21/06/2010 20:56:35
Quote Anchor link
Maak meer gebruik van ul in je menu dus ook submenu! en maak geen gebruik van javascript als dit niet nodig is!

Kijk eens naar dit voorbeeld: http://www.sceneone.nl/elements/layout_results.php?which_layout=drop_down4
 
Roeltje M

Roeltje M

22/06/2010 02:21:39
Quote Anchor link
Oké! Dat ga ik veranderen. Maar hoe los ik mijn 'probleem' op?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

22/06/2010 09:01:01
Quote Anchor link
Zo word de nieuwe opbouw dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<ul>
  <li><a href="#">Item 1</a></li>
  <li><a href="#">Item 2</a>
    <ul>
      <li><a href="#">Item 2.1</a></li>
      <li><a href="#">Item 2.2</a></li>
    </ul>
   </li>
   <li><a href="#">Item 3</a></li>
</ul>


Even uitleg: de eerste li's zijn de hoofd items. Deze li's kun je stijlen en bijvoorbeeld laten floaten of iets dergelijke. De tweede ul is het submenu, deze standaard verborgen met position absolute en dan bv left -99999px. Als de hoofd li dus dan een mouse over krijgt zorg je er voor dat het submenu zichtbaar word doormiddel van li:hover ul. en left auto. Als je dan zorgt dat je hover effect op de hoofd li zit dan blijft deze hover actief als je over de het submenu gaat omdat het submenu (de ul) in de hoofd li zit. Dit werkt in alle browser behalve ie6, want die ondersteund geen hover op de li, dus daar moet je ff zo'n css hack voor gebruiken.

Hoop dat je het een beetje snapt en succes ;)

Offtopic: verder ziet de site er wel ok uit alleen WTF moet die background_image div daar? Ten eerste word de pagina veelste breed (moet dus scrollen naar rechts) en ten tweede word de afbeelding niet gecentreerd waardoor ontwerp er minder uit komt te zien. Dus verwijder die div gewoon en zet de achtergrond afbeelding op de body...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
body {
  background: #000000 url(../images/background_image.png) no-repeat center top;
  font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
}
Gewijzigd op 22/06/2010 09:04:48 door Joakim Broden
 
Roeltje M

Roeltje M

22/06/2010 23:14:32
Quote Anchor link
Oké bedankt!

Maar ik denk dat je me verkeerd begrijpt.
De dropdown werkt wel, maar ik wil het mouseover-effect van de hoofd-li's (dus 2x Link) behouden wanneer ik over de submenu ervan ga. Nu wordt het weer normaal wanneer je muis eraf haalt.
Gewijzigd op 22/06/2010 23:28:25 door Roeltje M
 
Roeltje M

Roeltje M

23/06/2010 00:42:04
Quote Anchor link
Het is opgelost!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.