dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »
J C

J C

16/08/2013 00:19:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een dropdown menu op een website voor mijn medewerkers.
Tot nu toe was de website niet te gebruiken met een mobiele website.

Nu ben ik de website aan het verbouwen waarbij ik dropdown menu met hover functie wil vervangen door iets dat wel zou moeten werken via een tablet of mobiele telefoon.
Ik begrijp dat hover niet werkt op deze apparaten, ik heb ook via internet gezocht naar een oplossing, maar ik begrijp de uitleg op internet niet goed.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Dit is wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
<ul>
                <
li><a href="?pagina=home">Home</a>
                <
/li>            
                <
li>Medewerkers<br/>
                    <
ul>
                        <
li><a href="?pagina=medewerker-overzicht">Alle Medewerkers</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=profiel">Profielsite\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=mw-foto">Foto\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=rechten-overzicht">Rechten</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=cursussen">Cursussen</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=salaris-overzicht">Salaris</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=uren-administratie">Uren administratie</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=vakanties">Vakanties</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=berichten">Alle berichten</a></li>
                    <
/ul>
                <
/li>
<
/ul>

?>


<css

#nav{
float: left;
width: 832px;
height: 21px;
margin: 0;
padding: 10px 0 0 150px;
background: url(../css/images/menu.jpg) repeat 1px 0px;
}

#nav ul {
float: left;
list-style: none;
margin: 0;
padding: 0 0 0 0px;
}

#nav ul li {
display: inline;
float: left;
margin: 0;
padding: 0 35px 0 20px;
font-weight: bold;
font-size: 13px;
color: #fff;
}


#nav ul li a:link, #nav ul li a:visited{ /* nav menu link */
font-size: 13px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #fff;
}

#nav ul li a:hover, #nav ul li a:active{ /* nav menu link */
color: #f10202;
}

#nav li ul {
position: absolute;
width: 250px;
left: -999em;
}

#nav li ul a {
display: block;
width: 176px;
color: #fff;
text-decoration: none;
font-weight:bold;
padding: 2px 10px 2px 10px;
background: url(../css/images/nav.jpg) no-repeat 1px 0px;
}

#nav li:hover ul {
left: auto;
}

#main a:link, #main a:visited{ /* nav menu link */
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #233174;
}

#main a:hover, #main a:active{ /* nav menu link */
color: #f10202;
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 01:33:57
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2013 00:35:38
Quote Anchor link
je hoeft de hover functie niet te vervangen want die kan bij devices met een muiscursor gewoon blijven werken. Bij een touch-screen wordt de hoverfunctie nooit aangesproken. Wel kun je met de pseudo-class active werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
button {
    background-color:white;
}
button:hover {
    background-color:light-blue;
}
button:active {
    background-color:blue;
}
Gewijzigd op 16/08/2013 00:37:28 door Frank Nietbelangrijk
 
J C

J C

16/08/2013 00:42:52
Quote Anchor link
Ik prodeerde net iets van dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
<ul>
                <
li><a href="?pagina=home">Home</a>
                <
/li>            
                <
li><a href="#">Medewerkers</a><br/>
                    <
ul>
                        <
li><a href="?pagina=medewerker-overzicht">Alle Medewerkers</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=profiel">Profielsite\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=mw-foto">Foto\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=rechten-overzicht">Rechten</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=cursussen">Cursussen</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=salaris-overzicht">Salaris</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=uren-administratie">Uren administratie</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=vakanties">Vakanties</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=berichten">Alle berichten</a></li>
                    <
/ul>
                <
/li>
?>

Ik zet dus een < a href=#> </a> om het eerste item in het menu, maar ik heb geen smartfoon dus kan het niet checken. Ik had ergens gelezen dat het zo zou moeten werken.
Er zijn verschillende mobiele telefoon website checkers, maar ze ondersteunen allemaal gewoon hover, dus die tester zijn niet echt handig.

Hoe zou jij die button class precies in de code verwerken?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/08/2013 00:00:43
Quote Anchor link
Sorry ik had je vraag niet goed begrepen. Je bedoelt dat je een CSS menu hebt. Als je met de muis over een menu item beweegt dan klapt er een submenu uit. Dit werkt niet met een touchscreen.

antwoord:

Kijk eens naar deze site:
http://osvaldas.info/examples/drop-down-navigation-touch-friendly-and-responsive/

Dit menu wordt op een klein beeldscherm volledig ingeklapt en na aanraken onder elkaar weergegeven en op een groot beeldscherm naast elkaar zoals je gewend bent. Bovendien is dit menu touchscreen vriendelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.