Dropdown vullen, aanpassen,...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 13:00:52
Quote Anchor link
Onderaan staat mijn code om een dropdown-box te vullen.
Eerst kies je een land. Dan gaat hij de locaties zoeken in dat land, en dan de plaats dat bij de locatie hoort.

Mijn vragen:
1. Als ik alle dropdown-boxen vul en daarna weer een ander land kies, veranderd de waarde van de plaats niet. Deze blijft gevuld :(
Ergens moet 'removeAllOptions' en 'addOption' + onchange voor id="plaats"...
2. Zoals je kan zien moet ik nu voor elk land en elke locatie een stukje zelf schrijven. Ik raak er maar niet uit om dit met php op te lossen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
<?php
include("../connect.php");
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <script language="javascript">
    function fillForm()
        {
        <?php    
        $sqlLand
= "SELECT DISTINCT land FROM tbl_plaatsen ORDER BY land";
        if($rLand = mysql_query($sqlLand))
            {

            $aLand = array();
            while($row = mysql_fetch_assoc($rLand))
                {

                $aLand[]=$row['land'];
                }
            }

        foreach($aLand as $sLand)
            {

            echo 'addOption(document.dropdown.Land, "'.$sLand.'", "'.$sLand.'", "");';
            }

        ?>

        }
    function SelectLocatie()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Locatie);
        addOption(document.dropdown.Locatie, "", "Locatie", "");
        if(document.dropdown.Land.value == 'Belgie')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Belgie' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Land.value == 'Nederland')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Nederland' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function SelectPlaats()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
        addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Vlaanderen')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Vlaanderen' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Wallonie')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Wallonie' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Zeeland')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Zeeland' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function removeAllOptions(selectbox)
        {
        var i;
        for(i=selectbox.options.length-1;i>=0;i--)
            {
            //selectbox.options.remove(i);
            selectbox.remove(i);
            }
        }
    function addOption(selectbox, value, text )
        {
        var optn = document.createElement("OPTION");
        optn.text = text;
        optn.value = value;
        selectbox.options.add(optn);
        }
    </script>
</head>
<body onload="fillForm();">
<br>
<form name="dropdown" action="" method="post" >
<select  name="Land" onchange="SelectLocatie();" >
    <option value="">Land</option>
</select>
<br>
<select id="Locatie" name="Locatie" onchange="SelectPlaats();">
    <option value="">Locatie</option>
</select>
<br>
<select id="Plaats" name="Plaats">
    <option value="">Plaats</option>
</select>
</form>
</body>
</html>
<?php
echo 'Einde';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:53:54
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/11/2011 13:38:56
Quote Anchor link
Dat zou je het beste in javascript/AJAX oplossen
 
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 14:28:51
Quote Anchor link
Is er echt geen mogelijkheid om de code dat ik nu heb om te zetten?
Door een andere structuur ofzo?
Ik ben niet zo goed in Java en met AJAX nog nooit gewerkt.
Bedankt

Toevoeging op 26/11/2011 16:07:36:

1ste vraag opgelost
Bij function SelectLocatie() heb ik de regels erbij gezet
removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");

Iemand nog een idee voor mijn 2de vraag?
Gewijzigd op 26/11/2011 16:07:52 door PH Piet
 
Erwin H

Erwin H

26/11/2011 18:10:52
Quote Anchor link
php is een server side script, terwijl het aanpassen van dropdowns een client side aangelegenheid is. Alleen met php oplossen is dus alleen mogelijk als je de pagina herlaadt bij elke dropdown verandering.... lijkt me niet dat je dat wil. Wil je het elegant oplossen aan de client side dan heb je in elk geval een stukje javascript nodig (geen java). AJAX is handig als de content van je dropdowns variabel is (bijvoorbeeld afhankelijk van gegevens uit een database). Als de data vast is en niet heel erg veel zou je het in principe ook op kunnen lossen door een aantal arrays te definieren met de gegevens in het document zelf die je dan (middels javascript) gebruikt om in een dropdown te laden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.