Dropdown vullen, aanpassen,...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 13:00:52
Quote Anchor link
Onderaan staat mijn code om een dropdown-box te vullen.
Eerst kies je een land. Dan gaat hij de locaties zoeken in dat land, en dan de plaats dat bij de locatie hoort.

Mijn vragen:
1. Als ik alle dropdown-boxen vul en daarna weer een ander land kies, veranderd de waarde van de plaats niet. Deze blijft gevuld :(
Ergens moet 'removeAllOptions' en 'addOption' + onchange voor id="plaats"...
2. Zoals je kan zien moet ik nu voor elk land en elke locatie een stukje zelf schrijven. Ik raak er maar niet uit om dit met php op te lossen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
<?php
include("../connect.php");
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <script language="javascript">
    function fillForm()
        {
        <?php    
        $sqlLand
= "SELECT DISTINCT land FROM tbl_plaatsen ORDER BY land";
        if($rLand = mysql_query($sqlLand))
            {

            $aLand = array();
            while($row = mysql_fetch_assoc($rLand))
                {

                $aLand[]=$row['land'];
                }
            }

        foreach($aLand as $sLand)
            {

            echo 'addOption(document.dropdown.Land, "'.$sLand.'", "'.$sLand.'", "");';
            }

        ?>

        }
    function SelectLocatie()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Locatie);
        addOption(document.dropdown.Locatie, "", "Locatie", "");
        if(document.dropdown.Land.value == 'Belgie')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Belgie' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Land.value == 'Nederland')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Nederland' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function SelectPlaats()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
        addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Vlaanderen')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Vlaanderen' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Wallonie')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Wallonie' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Zeeland')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Zeeland' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function removeAllOptions(selectbox)
        {
        var i;
        for(i=selectbox.options.length-1;i>=0;i--)
            {
            //selectbox.options.remove(i);
            selectbox.remove(i);
            }
        }
    function addOption(selectbox, value, text )
        {
        var optn = document.createElement("OPTION");
        optn.text = text;
        optn.value = value;
        selectbox.options.add(optn);
        }
    </script>
</head>
<body onload="fillForm();">
<br>
<form name="dropdown" action="" method="post" >
<select  name="Land" onchange="SelectLocatie();" >
    <option value="">Land</option>
</select>
<br>
<select id="Locatie" name="Locatie" onchange="SelectPlaats();">
    <option value="">Locatie</option>
</select>
<br>
<select id="Plaats" name="Plaats">
    <option value="">Plaats</option>
</select>
</form>
</body>
</html>
<?php
echo 'Einde';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:34:56
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/11/2011 13:38:56
Quote Anchor link
Dat zou je het beste in javascript/AJAX oplossen
 
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 14:28:51
Quote Anchor link
Is er echt geen mogelijkheid om de code dat ik nu heb om te zetten?
Door een andere structuur ofzo?
Ik ben niet zo goed in Java en met AJAX nog nooit gewerkt.
Bedankt

Toevoeging op 26/11/2011 16:07:36:

1ste vraag opgelost
Bij function SelectLocatie() heb ik de regels erbij gezet
removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");

Iemand nog een idee voor mijn 2de vraag?
Gewijzigd op 26/11/2011 16:07:52 door PH Piet
 
Erwin H

Erwin H

26/11/2011 18:10:52
Quote Anchor link
php is een server side script, terwijl het aanpassen van dropdowns een client side aangelegenheid is. Alleen met php oplossen is dus alleen mogelijk als je de pagina herlaadt bij elke dropdown verandering.... lijkt me niet dat je dat wil. Wil je het elegant oplossen aan de client side dan heb je in elk geval een stukje javascript nodig (geen java). AJAX is handig als de content van je dropdowns variabel is (bijvoorbeeld afhankelijk van gegevens uit een database). Als de data vast is en niet heel erg veel zou je het in principe ook op kunnen lossen door een aantal arrays te definieren met de gegevens in het document zelf die je dan (middels javascript) gebruikt om in een dropdown te laden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.