Dropdown vullen, aanpassen,...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 13:00:52
Quote Anchor link
Onderaan staat mijn code om een dropdown-box te vullen.
Eerst kies je een land. Dan gaat hij de locaties zoeken in dat land, en dan de plaats dat bij de locatie hoort.

Mijn vragen:
1. Als ik alle dropdown-boxen vul en daarna weer een ander land kies, veranderd de waarde van de plaats niet. Deze blijft gevuld :(
Ergens moet 'removeAllOptions' en 'addOption' + onchange voor id="plaats"...
2. Zoals je kan zien moet ik nu voor elk land en elke locatie een stukje zelf schrijven. Ik raak er maar niet uit om dit met php op te lossen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
<?php
include("../connect.php");
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <script language="javascript">
    function fillForm()
        {
        <?php    
        $sqlLand
= "SELECT DISTINCT land FROM tbl_plaatsen ORDER BY land";
        if($rLand = mysql_query($sqlLand))
            {

            $aLand = array();
            while($row = mysql_fetch_assoc($rLand))
                {

                $aLand[]=$row['land'];
                }
            }

        foreach($aLand as $sLand)
            {

            echo 'addOption(document.dropdown.Land, "'.$sLand.'", "'.$sLand.'", "");';
            }

        ?>

        }
    function SelectLocatie()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Locatie);
        addOption(document.dropdown.Locatie, "", "Locatie", "");
        if(document.dropdown.Land.value == 'Belgie')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Belgie' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Land.value == 'Nederland')
            {
            <?php    
            $sqlLocatie
= "SELECT DISTINCT locatie FROM tbl_plaatsen WHERE land = 'Nederland' ORDER BY locatie";
            if($result = mysql_query($sqlLocatie))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['locatie'];
                    }
                }

            foreach($array as $sProvincie)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Locatie, "'.$sProvincie.'", "'.$sProvincie.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function SelectPlaats()
        {
        removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
        addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Vlaanderen')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Vlaanderen' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Wallonie')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Wallonie' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        if(document.dropdown.Locatie.value == 'Zeeland')
            {
            <?php    
            $sqlPlaats
= "SELECT DISTINCT Plaats FROM tbl_plaatsen WHERE Locatie = 'Zeeland' ORDER BY Plaats";
            if($result = mysql_query($sqlPlaats))
                {

                $array = array();
                while($row = mysql_fetch_assoc($result))
                    {

                    $array[]=$row['Plaats'];
                    }
                }

            foreach($array as $sPlaats)
                {

                echo 'addOption(document.dropdown.Plaats, "'.$sPlaats.'", "'.$sPlaats.'", "");';
                }

            ?>

            }
        }
    function removeAllOptions(selectbox)
        {
        var i;
        for(i=selectbox.options.length-1;i>=0;i--)
            {
            //selectbox.options.remove(i);
            selectbox.remove(i);
            }
        }
    function addOption(selectbox, value, text )
        {
        var optn = document.createElement("OPTION");
        optn.text = text;
        optn.value = value;
        selectbox.options.add(optn);
        }
    </script>
</head>
<body onload="fillForm();">
<br>
<form name="dropdown" action="" method="post" >
<select  name="Land" onchange="SelectLocatie();" >
    <option value="">Land</option>
</select>
<br>
<select id="Locatie" name="Locatie" onchange="SelectPlaats();">
    <option value="">Locatie</option>
</select>
<br>
<select id="Plaats" name="Plaats">
    <option value="">Plaats</option>
</select>
</form>
</body>
</html>
<?php
echo 'Einde';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 06:06:45
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/11/2011 13:38:56
Quote Anchor link
Dat zou je het beste in javascript/AJAX oplossen
 
PH Piet

PH Piet

26/11/2011 14:28:51
Quote Anchor link
Is er echt geen mogelijkheid om de code dat ik nu heb om te zetten?
Door een andere structuur ofzo?
Ik ben niet zo goed in Java en met AJAX nog nooit gewerkt.
Bedankt

Toevoeging op 26/11/2011 16:07:36:

1ste vraag opgelost
Bij function SelectLocatie() heb ik de regels erbij gezet
removeAllOptions(document.dropdown.Plaats);
addOption(document.dropdown.Plaats, "", "Plaats", "");

Iemand nog een idee voor mijn 2de vraag?
Gewijzigd op 26/11/2011 16:07:52 door PH Piet
 
Erwin H

Erwin H

26/11/2011 18:10:52
Quote Anchor link
php is een server side script, terwijl het aanpassen van dropdowns een client side aangelegenheid is. Alleen met php oplossen is dus alleen mogelijk als je de pagina herlaadt bij elke dropdown verandering.... lijkt me niet dat je dat wil. Wil je het elegant oplossen aan de client side dan heb je in elk geval een stukje javascript nodig (geen java). AJAX is handig als de content van je dropdowns variabel is (bijvoorbeeld afhankelijk van gegevens uit een database). Als de data vast is en niet heel erg veel zou je het in principe ook op kunnen lossen door een aantal arrays te definieren met de gegevens in het document zelf die je dan (middels javascript) gebruikt om in een dropdown te laden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.