dropdown waardes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

15/01/2010 15:16:00
Quote Anchor link
Ik kom er niet helemaal uit ik wil dat hij uit de database de waardes voor de dropdown inleest maar krijg ze niet te zien. Ziet iemand waar de fout zit.
database = woonplaats (wpl_id | wpl_plaats | wpl_land_id)
------------------------------------------------------------------

<select name="woonplaats">
<option value="">Maak een keuze</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php                                    
        if($_GET['woonplaats'] != "")
            {

            $query = mysql_query("SELECT wpl_plaats FROM woonplaats");
            for($index=0; $index<mysql_num_rows($query); $index++)
            {

                $row = mysql_fetch_array($query);
                $wpl_plaats = $row['id_wpl'];
                echo "<option value=\"".$wpl_plaats."\" "; if($_GET['woonplaats'] == $wpl_plaats){ echo "selected=\"selected\""; } echo ">".htmlentities($wpl_plaats, ENT_QUOTES)."</option>";
                                        }

mysql_free_result($query);
}

    ?>

</select>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 00:32:46
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/01/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Ja, het gaat fout binnen je for-loop. Waar heb je die voor nodig? Schrap die for-loop en fetch de resultaatset van je query in een while loop en echo de options:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while($row = mysql_fetch_array($query)) {
  echo '<option ...>';
}

?>

De mysql_free_result() plaats je uiteraard wel buiten die loop!
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2010 15:26:00
Quote Anchor link
$wpl_plaats = $row['id_wpl'];

Deze $row['id_wpl'] bestaat niet want die haal je niet op.

Verder is het veel handiger om de echo met enkele quotes te doen dan hoef je de html-quotes niet te escapen. Wel de $vars buiten de quotes houden.

Dus:
echo '<option value="' . $wpl_plaats . '" .........
 
Rik Engelen

Rik Engelen

15/01/2010 15:41:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo maar zie nog steeds niet wat ik fout doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

echo "<select name='woonplaats'>";
        echo "<option value="">Maak een keuze</option>";                                    
        if($_GET['woonplaats'] != "")
            {

            $query = mysql_query("SELECT wpl_id FROM woonplaats");
            for($index=0; $index<mysql_num_rows($query); $index++)
            {

                $row = mysql_fetch_row($query);
                $wpl_plaats = $row['id_wpl'];
                echo "<option value=\"".$wpl_plaats."\" "; if($_GET['woonplaats'] == $wpl_plaats){ echo "selected=\"selected\""; } echo ">".htmlentities($wpl_plaats, ENT_QUOTES)."</option>";
                                        }

    mysql_free_result($query);
}

echo "</select>";


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2010 15:56:00
Quote Anchor link
Lees je de geposte reacties wel door?
Volgens mij niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
echo '<select name="woonplaats">';
echo '<option value="">Maak een keuze</option>';                                    
if($_GET['woonplaats'] != "")
{

    $query = mysql_query("SELECT wpl_id FROM woonplaats");
    if($query)
    {

        while($row = mysql_fetch_row($query))
        {

            if($_GET['woonplaats'] == $row['id_wpl'])
            {

                $sel = ' selected="selected"';
            }

            else
            {
                $sel = '';
            }

            echo '<option value="' . $row['id_wpl'] . '"' . $sel . '>' . row['id_wpl'] . '</option>';
        }
    }

    else
    {
        // query error
    }
}

echo '</select>';
?>
 
Rik Engelen

Rik Engelen

15/01/2010 15:59:00
Quote Anchor link
Jazekers wel had alleen even die while niet gedaan omdat me dat niet duidelijk was sorry.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

15/01/2010 16:12:00
Quote Anchor link
hmmm krijg een aantal fout meldingen waar ik nu even mee ga stoeien.
ik zag dat je id_wpl had gedaan ipc wpl_id dit heb ik even omgezet.
In ieder geval alvast bedankt ik koppel later terug of het is gelukt.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2010 16:16:00
Quote Anchor link
Rik schreef op 15.01.2010 16:12:
ik zag dat je id_wpl had gedaan ipc wpl_id dit heb ik even omgezet.

Dat haalde ik uit jouw script. Zie regel 11.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

15/01/2010 16:17:00
Quote Anchor link
stom van mij :(
 
Rik Engelen

Rik Engelen

17/01/2010 19:27:00
Quote Anchor link
Loop weer tegen wat problemen aan ik heb nu dat hij plaatsnamen die beginnen met een ' of plaatsnamen met meerdere delen zoals de bilt gaat fout:

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in............................/registreer.php on line 201
Woonplaats toevoegen mislukt probeer opnieuwYou have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'S'' at line 1

-------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// HIER BEGINGT DE DROPDOWN WOONPLAATS
        $q = "SELECT wpl_plaats from woonplaats order by wpl_plaats asc"; // Query
        $result = mysql_query($q) or die("Fout: ".mysql_error()); // Resultaat opslaan in een var

        echo '<select name="woonplaats">'; // De select tag
        while($list = mysql_fetch_array($result)) { // While loop
        echo '<option value='.htmlentities($list['wpl_plaats'], ENT_QUOTES);
        if($_POST['woonplaats'] == $list['wpl_plaats'])
        {

            echo ' selected=selected';
        }

            echo '>'.htmlentities($list['wpl_plaats'], ENT_QUOTES).'</option>'; // Echo de option
        }
            echo '</select>'; // Select tag sluiten
?>

-------------------------------------------------------

dan heb ik:

-------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

ShowRegistreer($_POST["voornaam"],$_POST["achternaam"],$_POST["adres"],$_POST["postcode"],$_POST["woonplaats"],$_POST["rekening"],$_POST["telefoon"],$_POST["email"],$_POST["nickname"],$_POST["wachtwoord"],$_POST["herhaal_wachtwoord"]);
        }

        else
        {
            
        $woonplaats_nieuw = $_POST["woonplaats"];
          $sql=mysql_query("SELECT * FROM woonplaats WHERE wpl_plaats='$woonplaats_nieuw'");
        if($record=mysql_fetch_row($sql))
        {

            $dbwoonplaats_ID=$record[0];
            $dbland_ID=$record[2];
        }

        else
        {
            echo "Woonplaats toevoegen mislukt probeer opnieuw";
            die(mysql_error());
        }
        

    $sql=("INSERT INTO klanten (klant_voornaam,klant_achternaam,klant_adres,klant_postcode,wpl_Id,land_Id,klant_rekeningnr,klant_tel,klant_email,klant_nickname,klant_wachtwoord)
          
          VALUES ('"
.$_POST["voornaam"]."','" .$_POST["achternaam"]."','" .$_POST["adres"]."','" .$_POST["postcode"]."','$dbwoonplaats_ID','$dbland_ID','" .$_POST["rekening"]."','" .$_POST["telefoon"]."','" .$_POST["email"]."','" .$_POST["nickname"]."','" .md5($_POST["wachtwoord"])."')");

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.