dropdownlist afhankelijk van input vorige vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van Harten

Guido van Harten

24/06/2006 21:09:00
Quote Anchor link
Ik wil de gebruiker op mijn website een mogelijkheid bieden de database te doorzoeken op basis van een dropdownlist.
De eerste dropdownlist is een lijst van de provincies in Nederland, de tweede lijst is een lijst van plaatsnamen, maar dan alleen plaatsnamen uit die provincie.

Hoe maak ik zoiets?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:09:05
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

24/06/2006 21:30:00
Quote Anchor link
1. Op de eerste pagina kies je de provincie.
2. op de tweede pagina lees je alle plaatsen uit de database die in die provincie liggen.. en geef je weer op je scherm.. (mysql_query("SELECT plaats FROM plaatsen WHERE provincie='".$_POST['provincie']."'"); of iets dergelijks)
 
Kalle P

Kalle P

24/06/2006 21:34:00
Quote Anchor link
-query met het opvragen van de provincies
-while lus tot er records zijn en in de while lus de dropdown met alle provincies
-if(isset($_get['gekliktDropdown1']))
-daarin de 2e query uitvoeren waaruit je uit de provincie die gekozen is de namen in een 2e dropdown gooit. ook met een while.
 
Frank -

Frank -

24/06/2006 21:50:00
Quote Anchor link
Met Javascript kun je dit soort dingen maken. Zie ook Dynamicdrive.

Je kunt ook nog een stap verder gaan en dan AJAX gaan toepassen. Dat maakt ook gebruik van Javascript.
 
Kalle P

Kalle P

24/06/2006 21:57:00
Quote Anchor link
setVisible(boolean) moet je mee werken

als je met javascript gaat werken in php weet ik niet of dat bestaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
- -

- -

24/06/2006 22:02:00
Quote Anchor link
dynamic dropdownmenus zijn dat volgens mij. Daar staan vast wel een paar voorbeelden van in de scriptlibrary hier op phphulp.
 
Frank -

Frank -

24/06/2006 22:02:00
Quote Anchor link
@Kalle: PHP kan ook Javascript uitspugen, geen enkel probleem.
 
Hipska BE

Hipska BE

25/06/2006 00:17:00
 
Guido van Harten

Guido van Harten

28/06/2006 15:17:00
Quote Anchor link
Helaas is mijn kennis te beperkt. Ik wil het wel graag leren, maar voor dit moment kom ik er niet uit.
Ik vergat nog te melden dat ik de internetpagina's in PHP schrijf.
Wie kan mij een voorzetje geven? De velden "provincie" en "plaats" zijn beide tekstvelden.
 
K i p

K i p

28/06/2006 16:08:00
Quote Anchor link
Is dit dan niet iets voor AJAX?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.