dynamic folders met htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bert Sinnema

Bert Sinnema

15/10/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Goedenmiddag mensen,

Ik zit met het volgende probleem.

ik wil een aantal mappen op de webserver vanuit alle directorys kunnen aanspreken:

Bijvoorbeeld:

<img srs="/images/logo.jpg" alt="" />

het kan zijn dat deze tag in een html document staat op bijv. de volgende locaties
blaat.html
map/blaat.html
map/map/blaat.html

Wat ik dus wil is een soort rewrite voor "/images/" die zich laat rewriten naar de juiste map op de server.

Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:56:11
 
- SanThe -

- SanThe -

15/10/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Zoals jij het hebt zal het gewoon werken in alle mappen.

Edit: Mits je natuurlijk de typfout verbeterd. <img srs => <img src
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Bert Sinnema

Bert Sinnema

15/10/2008 14:51:00
Quote Anchor link
Oh man ik ben aan het dagdromen volgens mij.. vergeet de helft

de images staan in de volgende map

public/images/

wat ik dus wil is een rewrite van /images/ naar /public/images/ die zou moeten werken vanuit elke map.

Mijn css bijv komt uit een iets diepere mapstructuur.
die werkt alleen als ik src="../../public/images/blaat.jpg" gebruik. "/public/images/blaat.jpg" werkt niet.. dit komt mede door de htacces die ik al gebruik.

zal deze gelijk ff laten zien.

de htacces
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule (.*) index.php [L]


bijbehorende php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
       $uri = $_SERVER['REQUEST_URI'];
      
       $_GET = array();
      
       foreach (explode('/', $uri) as $segment)
       {
           if ( $segment == '' ) continue;
      
           $split = explode ( '=' , $segment ) ;

           if (! isset ( $split[1] ) || empty ($split[0] ) ) {
          
               $_GET[] = empty( $split[0] ) ? $split[1] : $split[0];
              
           } else {
          
               $_GET[$split[0]] = $split[1];
           }
       }


dit zorgt er voor dat ik mooie urls kan maken zoals:
domein.nl/category=1/item_id=2/ etc. dit wordt vervolgens netjes in de $_GET var gezet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bert Sinnema
 
Bert Sinnema

Bert Sinnema

15/10/2008 23:30:00
Quote Anchor link
Niemand?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bert Sinnema
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.