easy form question

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs van Boven

Thijs van Boven

27/08/2010 20:17:19
Quote Anchor link
Hallo D:

Ik heb 1 kort vraagje (ik hoop dat het antwoord ook kort is) namelijk:

Is het mogelijk informatie van de ene pagina naar de ander te krijgen door gebruik te maken van een get- of post-form zonder dat daar iets zichtbaar van is op de pagina (dus zonder tekstvakjes, hokjes, rondjes, etc)?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:27:43
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

27/08/2010 20:20:49
Quote Anchor link
url is bijv:
index.php?var=hoi

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// in index.php hoi ophalen:
echo $_GET['var'];
// Dit zal als output geven "hoi"
?>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

27/08/2010 20:23:40
Quote Anchor link
Zou ook eventueel met hidden input velden kunnen.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2010 20:28:27
Quote Anchor link
Niet met een GET want dat verschijnt in de url. Waarom gebruik je geen session?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

27/08/2010 20:31:35
Quote Anchor link
@oetzie: dat is (vind ik) minder net, je kan dan ook sessions gaan gebruiken
voorbeeld voor thijs:

pagina 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// Hier een sessie aanmaken:
$_SESSION['blabla'] = 'inhoud loze inhoud';
?>


pagina 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Hier de session uitlezen:
echo $_SESSION['blabla'];
// Dit geeft als output: "inhoud loze inhoud"
?>


je moet dan wel uiteraard "session_start();" helemaal bovenin je pagina zetten na
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php
Gewijzigd op 27/08/2010 20:32:53 door Vincent Huisman
 
Thijs van Boven

Thijs van Boven

27/08/2010 20:33:45
Quote Anchor link
Ik schreef dit allemaal terwijl jullie vrolijk aan het antwoorden waren, ik denk dat ik mn antwoord al heb, even lezen :D



Hm wacht, ik was aan het brainstormen en zag [het antwoord op mijn vraag] als een mogelijkheid maar nu ik er over nadenk is dat misschien helemaal niet handig...

Ik heb een paar paginas aan elkaar gelinkt.
Op de eerste pagina heb ik dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
if (empty($voorraad_check))
    {
    $voorraad_a = 10;
    $voorraad_b = 10;
    $voorraad_c = 10;
    $voorraad_d = 10;
    $voorraad_e = 10;
    $voorraad_f = 10;
    $voorraad_g = 10;
    $voorraad_h = 10;
    $voorraad_i = 10;
    $voorraad_j = 10;
    $voorraad_check = 1;
    }


Dan kiest de klant een of meerdere producten, dus bijvoorbeeld a, b, c, etcetera door checkboxes aan te vinken. Dan drukken ze op een submit knop die de values van de aangevinkte checkboxes meestuurt naar de volgende pagina en weergeeft.

Nu wil ik dat er 1 van $voorraad_a wordt afgetrokken als de checkbox bij product a aangevinkt was.

Mijn oplossing was dus, ik post vanaf pagina2 naar pagina3 een 1 of een 0 als de checkbox respectievelijk aangevinkt was of niet, en dan van pagina3 weer naar pagina1 hetzelfde waar de meegepostte waarde van $voorraad_a afgetrokken kan worden zodat het hele verhaal weer opnieuw kan beginnen... Maar ik wil niet da er op pagina2 en pagina3 weer vakje of wat ook staan..

Ik hoop dat dit niet te warrig overkomt >_<
Gewijzigd op 27/08/2010 20:34:49 door Thijs van Boven
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2010 20:51:10
Quote Anchor link
Waarom 3 pagina's? Kan dat niet gewoon op 1 pagina?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.