echo "alleen bij waarde is zelfde"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zander

zander

11/02/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Hallo beste mensen van het leven. Ik heb een vraag.. Als beginnende php'r zit ik met een aantal probleempjes.

Ik wil graag dat als de variable $password "welkom" of "nieuw" is dat deze met een echo wordt weergegeven in rood. maar als het wat anders is, dat deze dan niet wordt weergegeven maar dat er dan de tekst goed in het groen staat. ik heb hiervoor dit scriptje proberen te schrijven.. maar ik denk dat ik ergens de mist in ga... wie kan me helpen dit scriptje te verbeteren of te vertellen waar ik de fout in gaa ?

Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

if($password == welkom){  
echo "<font color=red>$password</font>";
}
elseif($password == nieuw){
echo "<font color=red>$password</font>";
}
else {
echo "<font color=green>Goed</font>";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zander
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:29:08
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Een string hoort tussen quotes, een variabele hoort niet tussen quotes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

if($password == 'welkom'){  
echo "<font color=red>".$password."</font>";
}
elseif($password == 'nieuw'){
echo "<font color=red>".$password."</font>";
}
else {
echo "<font color=green>Goed</font>";
}


?>
 
Michael

michael

11/02/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

if($password == 'welkom'){  
echo '<div style="color:red;">'.$password.'</div>';
}
else if($password == 'nieuw'){
echo '<div style="color:red;">'.$password.'</div>';
}
else {
echo '<div style="color:green;">'.$password.'</div>';
}


?>


Het beste om met css de div een id of een klasse te geven want style in een div is een beetje slordig.

edit: wat frank zegt :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.