Echo alleen naar bepaalde ip-adressen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bugmenot125

bugmenot125

22/06/2009 09:48:00
Quote Anchor link
Hoi! Ik wil graag een php-script maken dat bepaalde tekst alleen aan een beperkt aantal ip-adressen laat zien (eigenlijk alleen aan een paar mensen die met Safari 1.2 mijn site bezoeken, maar ik heb hun ip-adressen, vandaar mijn keuze). Ik heb er geen idee van of de beveiliging van het script goed is en of ik in de goede richting zit, ik ben pas een paar dagen bezig, maar ik moet alle scripts vandaag of uiterlijk morgen af hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (ip == "xx.xx.xx.xx")
echo ""
?>


Klopt dit en is dit script veilig?

En kan ik evt. meer ip-adressen gewoon via || ip== "" toevoegen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:23:58
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

22/06/2009 09:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$addresses
= array('192.168.1.1', '192.168.1.2', '192.168.1.3', '192.168.1.4');
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $addresses)
{

//doe iets
}


?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/06/2009 09:58:00
Quote Anchor link
Ja, alleen zul je 'ip' wel het ip-adres moeten laten zijn. Dat kun je bijvoorbeeld met $_SERVER['REMOTE_ADDR'] achterhalen.

Als je meerdere ip-adressen wilt controleren, zou ik met een array werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$ip_adressen
= array(
  '1.1.1.1',
  '2.2.2.2',
  '3.3.3.3'
);

if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $ip_adressen) {
  // echo je tekst
}
?>


ps. Zelfde oplossing als Jurgen dus :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Bugmenot125

bugmenot125

22/06/2009 11:04:00
Quote Anchor link
Thnx voor de replies! Ik krijg een parsing error op regel 5 of ik nu //, (), ; gebruik of niet en ik kom er niet achter wat ik verkeerd doe. Hoe herschrijf ik dit zodat het script wel werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$addresses
= array('192.168.1.1', '192.168.1.2', '192.168.1.3', '192.168.1.4');
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $addresses)
{

echo "hello";
}

?>
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

22/06/2009 11:34:00
Quote Anchor link
bugmenot125 schreef op 22.06.2009 11:04:
Thnx voor de replies! Ik krijg een parsing error op regel 5 of ik nu //, (), ; gebruik of niet en ik kom er niet achter wat ik verkeerd doe. Hoe herschrijf ik dit zodat het script wel werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$addresses
= array('192.168.1.1', '192.168.1.2', '192.168.1.3', '192.168.1.4');
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $addresses)
{

echo "hello";
}

?>


Ik heb een klein foutje gemaakt. je moet even achter $_SERVER['REMOTE_ADDR'] een ) doen dus: in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'])
 
Bugmenot125

bugmenot125

25/06/2009 12:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie, Jurgen. Ik blijf een Parse error: syntax error, unexpected ',' on line 8 krijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    ob_start("ob_gzhandler");
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html><head></head><body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$addresses
= array('1.1.1.1','1.1.1.1');
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR']), $addresses)
{

//hello
}
?>

</body></html>

Ik heb //hello vervangen door echo "";, echo "", echo '', echo(""); etc., maar ik blijf dezelfde foutmelding krijgen. Hoe kan ik dit corrigeren?

Alvast bedankt!
 
Daniel H

Daniel H

25/06/2009 13:25:00
Quote Anchor link
je ) stond verkeerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$addresses
= array("xx.xx.xxx.xx", "xx.xx.xxx.xx");
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $addresses)) {
echo "Welkom"
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.