Echo berekening met php uit mysql tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik De Leu

Erik De Leu

09/01/2013 19:56:41
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een tabel: fiets_2013
Id Int prim key ai
datum varchar 10
race varchar 10
mtb varchar 10

Het optellen en weergeven van de kolommen lukt me wel:

$tsql="SELECT datum,SUM(race),SUM(mtb)from fiets_2013 WHERE 1 ORDER BY datum DESC";
$res = $mysqli->query( $tsql );
while( $row = $res->fetch_assoc() ){
echo "Totaal Racefiets <b> ". $row['SUM(race)']. " km</b><br /> Totaal Mtb <b>". $row['SUM(mtb)'] . " km</b>";
echo "<br /><br />";
}

Maar wanneer ik de totalen van beide kolommen bijeen wil tellen en deze wil weergeven zie ik niet hoe ik dit moet doen.
$sql="SELECT (SUM(race)+ SUM(mtb)) ASS totaal FROM fiets_2013";
Hoe kan ik dit weergeven via echo "
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:56:09
 
Albert de Wit

Albert de Wit

09/01/2013 20:06:30
Quote Anchor link
Dat dacht je ervan om dit op te tellen met PHP, ipv SQL?

Kun je niet gewoon simpelweg het volgende gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$tsql
    =    "
         SELECT
           datum,
           SUM(race) AS totaal_race,
           SUM(mtb)  AS totaal_mtb
         FROM
           fiets_2013
         WHERE
           1
         ORDER BY
           datum DESC
"
;

$res     =    $mysqli->query($tsql);

while ($row = $res->fetch_assoc()){
    
    $totaal = $row['totaal_race']+$row['totaal_mtb'];

    echo "    
        Totaal Racefiets <b> "
. $row['totaal_race']. " km</b><br />
        Totaal Mtb <b>"
. $row['totaal_mtb'] . " km</b>
    "
;
    
    echo "<br /><br />";

}

?>


De variabele $totaal is nu het totaal van de 2 kolommen. Daar kun je nu mee doen wat je wilt.
Gewijzigd op 09/01/2013 20:10:18 door Albert de Wit
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2013 20:40:15
Quote Anchor link
Albert de Wit op 09/01/2013 20:06:30:
Dat dacht je ervan om dit op te tellen met PHP, ipv SQL?

Niet doen, daar heb je die database voor zou je zeggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT SUM(race) AS totaal_race, SUM(mtb) AS totaal_mtb, SUM(race+mtb) AS totaal
FROM fiets_2013

Als je het nu fetcht in een variabele $row, dan kan je het totaal echoen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $row['totaal'];
?>

Alleen, in je oorspronkelijke query heb je ook nog een datum geselecteerd. Wat daar nu in komt is echter onduidelijk, omdat je geen GROUP BY clause hebt. Ook het 'WHERE 1' komt op mij enigszins vreemd over.
 
Erik De Leu

Erik De Leu

09/01/2013 20:43:50
Quote Anchor link
Hartelijk dank voor uw snelle reactie, het probleem is opgelost ik kan nu gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Totaal racefiets + mountainbike = " . $totaal;
?>

Ik heb een tabel waar ik mijn ritten op bijhou, de datum wanneer ik gereden heb met de racefiets of mountainbike, boven die tabel maak ik de totalen.
http://zwarthaar.be/fie_display_2013.php

Nogmaals dank.
Gewijzigd op 09/01/2013 21:01:06 door Erik De Leu
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.