Echo of include?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

30/06/2010 10:46:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_GET['p'] == "home"){ include 'home.php'; }else{
if($_GET['p'] == "contact"){ include 'contact.php'; }else{


echo 'Nope it is not working!';

}}

?>


Zal ik het zo doen, via include, of moet ik het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_GET['p'] == "home"){ echo '<!--de inhoud van home.php-->'; }else{
if($_GET['p'] == "contact"){ echo '<!--de inhoud van contact.php-->'; }else{


echo 'Nope it is not working!';

}}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 05:05:33
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/06/2010 10:53:26
Quote Anchor link
Ik ben vooral nieuwsgierig hoe je de inhoud van home.php wil echoën.
maar de eerste constructie ziet er goed uit.
Gewijzigd op 30/06/2010 10:53:48 door TJVB tvb
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

30/06/2010 10:55:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
switch($_GET['p']){
    case
'home': $include = 'home.php'; break;
    case
'contact': $include = 'contact.php'; break;
    default:

    //Hier als $_GET['p'] niet is opgegeven of niet in het rijtje staat.
        $include = 'home.php';
    break;
}

include($include);
?>


Waarom include gebruiken?
Om het overzichtelijk te houden. Je kan elke pagina in een los bestand zetten. Waar je bij echo alle pagina's in een bestand hebt, waardoor het een onoverzichtelijke brij aan code wordt.
Gewijzigd op 30/06/2010 10:56:47 door Pieter van Linschoten
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

30/06/2010 11:12:59
Quote Anchor link
Pieter van Linschoten op 30/06/2010 10:55:25:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
switch($_GET['p']){
    case
'home': $include = 'home.php'; break;
    case
'contact': $include = 'contact.php'; break;
    default:

    //Hier als $_GET['p'] niet is opgegeven of niet in het rijtje staat.
        $include = 'home.php';
    break;
}

include($include);
?>


Waarom include gebruiken?
Om het overzichtelijk te houden. Je kan elke pagina in een los bestand zetten. Waar je bij echo alle pagina's in een bestand hebt, waardoor het een onoverzichtelijke brij aan code wordt.

Als ik naar dat script kijk doet het ong hetzelfde als mijn eerste scriptje. Wat is hier dan anders aan?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

30/06/2010 11:22:45
Quote Anchor link
Dat je bij meerdere pagina's (als je het niet bij home en contact houdt, niet telkens ($_GET['p'] == "pagina" hoeft te typen.

Verder oogt het overzichtelijker, en die boomstructuur die ik in jouw code zag, leek mij ook niet heel efficient.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
if(){
//pagina includen
}else{
    if(){
        //pagina includen
    }else{
        if(){
            //pagina includen
        }else{
            //etc.
        }
    }
}

?>


Dat zou je ook zo kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if(){

}
elseif(){

}
elseif(){

}
else{
 
}

?>


Of natuurlijk dat wat ik hierboven heb gepost.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

30/06/2010 11:34:20
Quote Anchor link
Elseif, zat ik net ook aan te denken. Ik denk dat ik Elseif wel ga toepassen.

bedankt allemaal!
 
Pim -

Pim -

30/06/2010 11:37:21
Quote Anchor link
@Pieter
Wel eerst checken of de p key bestaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$page
= isset($_GET['p']) ? $_GET['p'] : null;

switch($page){
    case
'home': $include = 'home.php'; break;
    case
'contact': $include = 'contact.php'; break;
    default:

    //Hier als $_GET['p'] niet is opgegeven of niet in het rijtje staat.
        $include = 'home.php';
    break;
}

include($include);
?>

@Delando:
Nee joh, switch is veel beter, als je straks 10 pagina's hebt, worden de elseifjes toch veel onoverzichtelijker?
Gewijzigd op 30/06/2010 11:38:49 door Pim -
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

30/06/2010 11:54:31
Quote Anchor link
Nou nu heb ik mijn lijstje af. En het is nog prima overzichtelijk. Maar wel bedankt voor de suggestie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.