echo sum result op scherm

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

01/02/2007 13:30:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb een hele stomme ik gok simpele vraag waar ik niet uit komt

ik heb een query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include'opendb.php';


 $query = "select sum( ver_ring . reeks_tot - ver_ring . reeks_van ) from ver_ring group by ver_nr having ver_nr = 2568 LIMIT 0, 30 ";




?>


in phpmyadmin krijg ik het resultaat dus de query is goed.
maar HOE echo ik dit resultaat op het scherm ?

vast is met array ofiets.
maar ik zie hem niet :$
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:36:57
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2007 13:41:00
Quote Anchor link
SELECT SUM(...) AS totaal FROM ......
Query uitvoeren en met $row = mysql_fetch_array (of welke dan ook) het resultaat ophalen en dan echo $row['totaal'].
 
The master

the master

01/02/2007 13:50:00
Quote Anchor link
jeeh :)
dat waren de ondersteunde woorden.

het werkt nu :)

uiteindelijk hiermee

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
include'opendb.php';


 $query = mysql_query("select sum( ver_ring . reeks_tot - ver_ring . reeks_van ) AS ringen from ver_ring group by ver_nr having ver_nr = 2568 LIMIT 0, 30 ");

if($query){
$row = mysql_fetch_array($query);
 echo $row['ringen'];
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/02/2007 13:55:00
Quote Anchor link
Paar kleine opmerkingen:

- Kies de namen voor je variabelen logisch: $query is geen query maar een resultaat set. Een variabele als $result of $res zou dan ook logischer zijn geweest.
- Je controleert inderdaad of de query gelukt is, maar het is netter om ook een (fout)melding te geven als de query mislukt. Dit kun je doen met behulp van mysql_error().
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.