echo van array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Emile

emile

18/03/2009 15:37:00
Quote Anchor link
hoi allen,

ik heb de volgende code welke een array uitleest en deze in een selectbox zet in een form.
Op 1 of andere manier gaat het niet helemaal goed.
Hij laat in de selectbox alleen de eerste letters van de values van de array zien!
Wat doe ik fout.. zit hier inmiddels al weer een uur te turen naar deze code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
$status
  = array();
$status[0] = 'Nieuwe bestelling';
$status[1] = 'Betaald';
$status[2] = 'Betaald en verzonden';
$status[3] = 'Geweigerd';
$status[4] = 'Betaling Ontvangen';
$status[5] = 'Geannuleerd';
?>

        
<form method="post" action="main.php">
<select name="status_order" id="status_order" onchange="this.form.submit();" >
<?
$teller
= 0;
$s = '';
while ($teller <> 5)
{

  if ($status[$teller] == $row[0])
     $s = 'selected';
  else
     $s = '';
        
echo '<option value="'.$status[$teller].'" '.$s.'>'.$status[$teller].'</option>';
$teller++;
}

?>

</select>
</form>


de $row komt uit een database... welke boven dit script wordt aangeroepen.
wanneer ik naar de bron kijk van de source in ie zie ik dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<select name="status_order" id="status_order" onchange="this.form.submit();" >
<option value="N" >N</option><option value="B" >B</option><option value="B" >B</option><option value="G" >G</option><option value="B" >B</option>        </select>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emile
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:05:47
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

18/03/2009 15:39:00
Quote Anchor link
Mag ik de volledige code van dit stukje?

Edit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
$status
  = array();
$status[] = 'Nieuwe bestelling';
$status[] = 'Betaald';
$status[] = 'Betaald en verzonden';
$status[] = 'Geweigerd';
$status[] = 'Betaling Ontvangen';
$status[] = 'Geannuleerd';
?>

        
<form method="post" action="main.php">
<select name="status_order" id="status_order" onchange="this.form.submit();" >
<?
foreach($status AS $value)
{

    echo '<option value="'.$value.'"'.($row[0] == $value ? ' selected="selected"' : '').'>'.$value.'</option>';
}

?>

</select>
</form>


Probeer dat eens.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
Emile

emile

18/03/2009 15:49:00
Quote Anchor link
Ik heb mijn eigen script op ander browsers getest... en daar werkt het wel..
in firefox als ie8 werkt het gewoon ... wat is er dan fout aan mijn script ?


Dennis Mertens schreef op 18.03.2009 15:39:
Mag ik de volledige code van dit stukje?

Edit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
$status
  = array();
$status[] = 'Nieuwe bestelling';
$status[] = 'Betaald';
$status[] = 'Betaald en verzonden';
$status[] = 'Geweigerd';
$status[] = 'Betaling Ontvangen';
$status[] = 'Geannuleerd';
?>

        
<form method="post" action="main.php">
<select name="status_order" id="status_order" onchange="this.form.submit();" >
<?
foreach($status AS $value)
{

    echo '<option value="'.$value.'"'.($row[0] == $value ? ' selected="selected"' : '').'>'.$value.'</option>';
}

?>

</select>
</form>


Probeer dat eens.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

18/03/2009 15:54:00
Quote Anchor link
Het is sowieso selected="selected" en niet alleen selected. Dat is ouderwets :)

Edit
Gooi $status eens door print_r(), wat is het resultaat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.