echt unieke bezoekersteller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

nick

04/09/2009 13:48:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een bezoekersteller. Ik wil nu ook unieke bezoekers kunnen gaan tellen. Nou heb ik alleen maar kunnen vinden om dat te doen via het ip-adres.
Het probleem is dat er tegenwoordig vaak meerdere computers achter 1 extern ip-adres zit. Is er een mogelijkheid om de unieke bezoekers ook via intern ip-adres te doen?
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 08:59:48
 

04/09/2009 13:49:00
Quote Anchor link
Nee, dat is (gelukkig) niet mogelijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/09/2009 13:56:00
Quote Anchor link
Nee interne netwerken hebben speciale ip-ranges. Bv. 192.168.xxx.xxx of 10.xxx.xxx.xxx en deze nummers owrden op Internet niet gebruikt.
 
Nick

nick

04/09/2009 13:57:00
Quote Anchor link
Maar er is ook niet via andere manieren zoiets te berijken?
 

04/09/2009 13:59:00
Quote Anchor link
Nee..
 
Mitchell

Mitchell

04/09/2009 14:00:00
Quote Anchor link
nick schreef op 04.09.2009 13:57:
Maar er is ook niet via andere manieren zoiets te berijken?
Nee, dat zou namelijk onveilig zijn voor de mensen die jou site dan zouden bezoeken. Het betekent namelijk dat je gegevens vraagt van de router terwijl die router je die gegevens helemaal niet mag geven.
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

04/09/2009 14:01:00
Quote Anchor link
Je zou het via cookies kunnen doen, maar dan heb je weer als iemand zijn cookies verwijderd, dat hij dan weer uniek is.
 
Nick

nick

04/09/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Cookies is nou niet echt een goede oplossing...

Bedankt voor jullie reacties
 

04/09/2009 14:06:00
Quote Anchor link
En dan moet je d'r ook nog rekening mee houden dat ip adressen ook nog wel eens willen wisselen.
 
Mitchell

Mitchell

04/09/2009 14:07:00
Quote Anchor link
nick schreef op 04.09.2009 14:03:
Cookies is nou niet echt een goede oplossing...

Bedankt voor jullie reacties
Je zou natuurlijk altijd nog cookies en ip's kunnen gebruiken. Dan zet je gewoon een limiet van 3 computers per huishouden (ip) en wanneer je dan 3 keer niet een cookie hebt gevonden, zet je het ip op slot en laat je niet meer tellen voor dat ip.

Is een beetje een complex systeem, maar het beste wat ik kan bedenken dat een beetje in de buurt komt van wat je wilt..
 

04/09/2009 14:07:00
Quote Anchor link
Of dat mensen bewust van IP veranderen... ;-)
 
Nick

nick

04/09/2009 14:19:00
Quote Anchor link
ip kan inderdaad veranderd worden. Weet iemand of de hostnaam ook veranderd kan worden? zeg maar de uitkomst van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door nick
 

04/09/2009 14:22:00
Quote Anchor link
Dat kan worden aangevraagd, mits je daar een goede reden voor heb. Dit zie je namelijk vrijwel alleen bij providers voor servers ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.