edit in nieuws

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen J

Jeroen J

25/06/2007 15:20:00
Quote Anchor link
Ik heb een nieuws script en ik zou graag er een edit functie willen bijschrijven maar hoe kun je da doen

tabel
nieuws met inhoud: id,naam,titel,bericht en datum

ik heb al een code waarmee hij de juiste id mee kan nemen maar hoe krijg ik de waarde van die id in een veld en kan ik deze aanpassen ????
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 15:44:53
 
GaMer B

GaMer B

25/06/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Bekijk de SELECT functie in een MySQL query maar eens goed door.
 
Jeroen J

Jeroen J

25/06/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
elseif($_GET['show'] == "edit"){
        if(isset($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id'])){
               $query = "SELECT bericht,titel FROM nieuws WHERE id ='".$_GET['id']."'";
            $result = mysql_query($query) or die("error");
            $result = mysql_fetch_array($result);
            $_GET['id'] = $id;
            echo "<form method=\"post\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
            echo "Titel:<br>";
            echo "<input type=\"text\" name=\"titel\" maxlenght=\"100\" value=\"". $result['titel'] ."\">";  
            echo "Bericht:<br>";
            echo "<textarea name=\"bericht\" rows=\"5\" cols=\"35\">". $result['bericht'] ."</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"update\" value=\"bericht aanpassen\">";
            echo "</form>";
            if($_POST["update"] && !empty($_POST["bericht"]) && !empty($_POST["titel"])){
                $query = "UPDATE nieuws SET titel ='".$_POST["titel"]."' , bericht ='".$_POST["bericht"]."' WHERE id= '". $_GET['id'] ."'";
                $result = mysql_query($query);
                echo"voila geuptdate";
                }

            else{
            echo "foutje precies";
            }    
            }

        else{
            echo "Er is iets foutgelopen -- u wordt doorverbonden";
            header("Refresh: 3; URL=begin.php");
            }
    }

?>

dit is de aanpassings code
hij haalt de juiste id eruit
plaatst hem in het juiste veld
maar als je klikt past hij hen niet aan
 
Crispijn -

Crispijn -

25/06/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Regel 8:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo "<form method=\"post\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=edit\">";

?>


Ik denk dat je eerst dit maar eens moet aanpassen
 
Jeroen J

Jeroen J

25/06/2007 17:05:00
Quote Anchor link
dit heb ik gedaan en dan geeft hij deze foutmelding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
else{
            echo "Er is iets foutgelopen -- u wordt doorverbonden";
            header("Refresh: 3; URL=begin.php");
            }

?>
 
Bart

Bart

25/06/2007 17:19:00
Quote Anchor link
definieer alles met mysql_result.

zo bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$doeda
= mysql_query('SELECT id FROM databasetabel WHERE weetikveelwat="'.$_GET['id'].'"');
mysql_result($doeda,0,"id");
?>


en verander if($_post... ) in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(isset($_POST['update'])){
}
else {
}
?>



is "Cleaner"
 
Jeroen J

Jeroen J

25/06/2007 22:26:00
Quote Anchor link
hij wilt nog altijd niet
help
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/06/2007 08:57:00
Quote Anchor link
Maak er eens dit van en geef de foutmeldingen eens door?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
elseif($_GET['show'] == "edit"){
        if(isset($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id'])){
               $query = "SELECT bericht,titel FROM nieuws WHERE id ='".$_GET['id']."'" or trigger_error(mysql_error());
            $result = mysql_query($query) or trigger_error(mysql_error());
            $result = mysql_fetch_array($result);
            $_GET['id'] = $id;
            echo "<form method=\"post\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
            echo "Titel:<br>";
            echo "<input type=\"text\" name=\"titel\" maxlenght=\"100\" value=\"". $result['titel'] ."\">";  
            echo "Bericht:<br>";
            echo "<textarea name=\"bericht\" rows=\"5\" cols=\"35\">". $result['bericht'] ."</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"update\" value=\"bericht aanpassen\">";
            echo "</form>";
            if($_POST["update"] && !empty($_POST["bericht"]) && !empty($_POST["titel"])){
                $query2 = "UPDATE nieuws SET titel ='".$_POST["titel"]."' , bericht ='".$_POST["bericht"]."' WHERE id= '". $_GET['id'] ."'" or trigger_error(mysql_error());
                $result2 = mysql_query($query2) or trigger_error(mysql_error());
                echo"voila geuptdate";
                }

            else{
            echo "foutje precies";
            }    
            }

        else{
            echo "Er is iets foutgelopen -- u wordt doorverbonden";
            header("Refresh: 3; URL=begin.php");
            }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
Jeroen J

Jeroen J

26/06/2007 13:37:00
Quote Anchor link
nu gaat hij gewoon terug naar het tonen van de berichten

hier is het volledige script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>

</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<?php
if(!isset($_SESSION["naam"])){
$text = "u bent ni ingelogd dus ik zou <a href=\"../login/login.php\">naar hier gaan </a>";
echo($text);
}

else{
if($_SESSION["level"] == 13){
    include("config.php");
    if($_POST["submit"]){
        if($_POST["submit"] && isset($_SESSION["naam"]) && !empty($_POST["bericht"]) && !empty($_POST["titel"])){
            include("config.php");
            $datum = date("Y-m-d H:i:s");
            $query = "INSERT INTO nieuws (naam, bericht, titel, datum)";
            $query .= "VALUES ('".$_SESSION["naam"]."' , '".$_POST["bericht"]."' , '".$_POST["titel"]."' , '".$datum."');";
            $result = mysql_query($query);
    
            if(!empty($result)){
                echo "uw bericht is toegevoegd -- u wordt doorverbonden of klik hier";
                echo "<a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">overzicht</a>";
                header("Refresh: 3; URL=begin.php");
            }

            else{
                echo "oei probke me de db ofzo bericht is ni toegevoegd srry";
            }
        }

        else{
            echo "foutje bij het invullen --> <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">vul in</a>";
        }
    }

    elseif($_GET['show'] == "add"){
        echo "voeg een bericht toe";
        echo "Toon mij <a href=\"begin.php\" title=\"Berichten in gastenboek\">alle berichten in het gastenboek</a><br /><br />";
        echo "<form method=\"post\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
        echo "Titel:<br>";
        echo "<input type=\"text\" name=\"titel\" maxlenght=\"100\">";  
        echo "Bericht:<br>";
        echo "<textarea name=\"bericht\" rows=\"5\" cols=\"35\"></textarea><br>";
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Bericht plaatsen!\">";
        echo "</form>";
    }

    elseif($_GET['show'] == "delete"){
        if(isset($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id'])){
               $query = "DELETE FROM nieuws WHERE id ='".$_GET['id']."'";
            $result = mysql_query($query) or die("error");
            echo "verwijderd oke!!!! -- u wordt doorverbonden";
            header("Refresh: 3; URL=begin.php");
            }

        else{
            echo "Er is iets foutgelopen -- u wordt doorverbonden";
            header("Refresh: 3; URL=begin.php");
            }
            }

    elseif($_GET['show'] == "edit"){
        if(isset($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id'])){
               $query = "SELECT bericht,titel FROM nieuws WHERE id ='".$_GET['id']."'" or trigger_error(mysql_error());
            $result = mysql_query($query) or trigger_error(mysql_error());
            $result = mysql_fetch_array($result);
            $id = $_GET['id'];
            echo "<form method=\"post\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
            echo "Titel:<br>";
            echo "<input type=\"text\" name=\"titel\" maxlenght=\"100\" value=\"". $result['titel'] ."\">";  
            echo "Bericht:<br>";
            echo "<textarea name=\"bericht\" rows=\"5\" cols=\"35\">". $result['bericht'] ."</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"update\" value=\"bericht aanpassen\">";
            echo "</form>";
            if($_POST["update"] && !empty($_POST["bericht"]) && !empty($_POST["titel"])){
                $query2 = "UPDATE nieuws SET titel ='".$_POST["titel"]."' , bericht ='".$_POST["bericht"]."' WHERE id= '". $_GET['id'] ."'" or trigger_error(mysql_error());
                $result2 = mysql_query($query2) or trigger_error(mysql_error());
                echo"voila geuptdate";
                }

            else{
            echo "foutje precies";
            }    
            }

        else{
            echo "Er is iets foutgelopen -- u wordt doorverbonden";
            header("Refresh: 3; URL=begin.php");
            }
    }


    else{
        echo "bericht toevoegen";
        echo "Voeg een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">nieuw bericht</a> toe aan het gastenboek.";
    
        $query = "SELECT id,naam,bericht,titel,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y %H.%i.%s') as datum FROM nieuws ORDER BY datum DESC";
        $result = mysql_query($query);
        if(mysql_num_rows($result) >= 1){
            while($rij = mysql_fetch_array($result)){
                
            
                echo "<br><br><b>" . $rij['naam'] . "</b> ::::: <b>" . $rij['titel'] . "</b> schreef op <i>" . $rij['datum'] . "</i>: ::::::: <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=".$rij['id']."&show=delete\">delete</a>:::::::<a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=".$rij['id']."&show=edit\">edit</a><br>";
                echo "<hr />";
                echo $rij["bericht"]. "<hr />";
            }
        }

        else{
            echo "nog geen berichten in nieuws";
        }
    }
}

else{
    echo "u heeft hier geen rechten voor";
}
}

?>

</body>
</html>
 
Jeroen J

Jeroen J

29/06/2007 00:20:00
Quote Anchor link
Weet iemand hier waar het aan kan liggen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.