Edit pagina lukt maar niet..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 15:26:43
Quote Anchor link
Omschrijf je probleem in detail
Ik heb een website, waar mensen kunnen registreren en inloggen, ook hebben deze gebruikers toegang tot een profiel pagina waar hun gegevens staan weergegeven tijdens hun regestratie...

Wat ik nu dus er nog graag bij wil hebben is dat ze hun gegevens kunnen veranderen
'edit_profiel.php' 'profiel.php?edit' oid. Ik heb al een aantal tips gehad maar ik kom er maar niet uit!! :(:(


Wat heb je geprobeerd om je probleem op te lossen?
Op google gezocht naar formulier verwerking.
Zoeken naar een vergelijkbaar script. [niet gevonden]
Van zelf aantal dingen geprobeerd [zometeen te zien in de [.code.] [./code.] tags]


Wat is nou precies je vraag?
Is er iemand die miss een soort van tut hiervan heeft??
Zou iemand mij kunnen begeleiden door middel van Tips en commentaar.
Iemand een kleine opzet heeft zodat ik weet wat er gedaan moet worden.


Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Reduan Kurtaj



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?php
// Start de sessie.
session_start();


    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd     
    if (isset($_SESSION['username'])) {
            echo 'Welcome: '.$_SESSION['username'];  
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }


    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
        
    // Controle of de array wel bestaat.
    if(isset($_GET['id'], $_POST['gebruiker'], $_POST['voornaam'], $_POST['achternaam'], $_POST['email'], $POST['woonplaats']))
        
    //Controle of geen enkele variabelen leeg is.
    if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($email) || empty($woonplaats)) {
            echo 'U heeft succesvol alles ingevuld, en Uw profiel is geupdate!';
        }
else {
        header ('refresh: 3; url=edit_profiel.php');
            echo 'Een of meerdere velden zijn niet ingevuld.';
    }

    
    // Haal gegevens op uit de database, en plaatst ze in $rij
    $query ="SELECT * FROM users WHERE id= ".$_session['id']."";
    $sql = mysql_query($query);
            echo (showSQLError($sql, mysql_error()));
            
    // als het query resultaat hoger als 0 is bestaat de user, anders niet.        
    if(mysql_num_rows($sql) > 0){
    $rij = mysql_fetch_array($sql);
        }
else {
            echo 'Deze gebruiker bestaat helaas niet (meer)';
            }

    
echo
    '<form method="post" action="bezig.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value='
.$rij['voornaam'].'>
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value='
.$rij['achternaam'].'>
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value='
.$rij['woonplaats'].'>
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value='
.$rij['email'].'>
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;    
    }

?>
Gewijzigd op 15/01/2014 15:28:20 door Reduan kurtaj
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:44:32
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 15:32:08
Quote Anchor link
Om een profiel van een bepaald personen te updaten gebruik je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$sql
= "UPDATE users
SET voornaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "
,achternaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "
WHERE id="
. $_SESSION['id'] . "
LIMIT 1"
;
$res = mysql_query($sql);

if($res){ // als query goed gaat
    if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
        echo 'Velden zijn geupdate';
    }
else {
        echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}

?>

edit: set vergeten X_X
Gewijzigd op 15/01/2014 15:34:58 door Michael -
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 15:42:46
Quote Anchor link
Dan krijg je dus als waren dit??
of moet ik mijn stukje SQL vervangen door dat stukje van jou??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php
// Start de sessie.
session_start();


    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd    
    if (isset($_SESSION['username'])) {
            echo 'Welcome: '.$_SESSION['username'];  
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }


$sql = "UPDATE users
SET voornaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "
,achternaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "
WHERE id="
. $_SESSION['id'] . "
LIMIT 1"
;
$res = mysql_query($sql);

if($res){ // als query goed gaat
    if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
        echo 'Velden zijn geupdate';
    }
else {
        echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}


// Haal gegevens op uit de database, en plaatst ze in $rij
    $query ="SELECT * FROM users WHERE id= ".$_session['id']."";
    $sql = mysql_query($query);
            echo (showSQLError($sql, mysql_error()));
            
    // als het query resultaat hoger als 0 is bestaat de user, anders niet.        
    if(mysql_num_rows($sql) > 0){
    $rij = mysql_fetch_array($sql);
        }
else {
            echo 'Deze gebruiker bestaat helaas niet (meer)';
            }

    
echo
    '<form method="post" action="bezig.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value='
.$rij['voornaam'].'>
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value='
.$rij['achternaam'].'>
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value='
.$rij['woonplaats'].'>
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value='
.$rij['email'].'>
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;    
    }

?>
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 16:00:24
Quote Anchor link
Dan lijkt me geen goed idee :) Uiteraard moet je wel kijken of het formulier wordt verzonden, voor je die update gaat doen. Nou zou die bij het openen van je pagina je profiel wissen (Updaten met lege velden omdat de POST variabelen leeg zijn)

Controleer met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') of je formulier wordt verzonden, en controleer daarna of de velden die wilt zijn ingevuld.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 16:16:16
Quote Anchor link
Welcome: Reduani <--- Deze hoort

Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina. <--- Die niet... moet ik if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

} pas sluiten na het form?? of maak dat niet uit?

En dit zijn gewoon fouten die die geeft :(:(

Notice: Undefined index: voornaam in /mnt/webc/e2/15/53954115/htdocs/bezig.php on line 44

Notice: Undefined index: achternaam in /mnt/webc/e2/15/53954115/htdocs/bezig.php on line 45

Error You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' achternaam= WHERE id=9 LIMIT 1' at line 3


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
    // Start de sessie.
    session_start();

    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd    
    if (isset($_SESSION['username'])) {
            echo 'Welcome: '.$_SESSION['username'];  
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }

    
    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
    }

    
    $sql = "UPDATE users
        SET
      voornaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . ",
      achternaam="
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "
        WHERE id="
. $_SESSION['id'] . "
    LIMIT 1"
;
$res = mysql_query($sql);


if($res){ // als query goed gaat
    if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
        echo 'Velden zijn geupdate';
    }
else {
        echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}

echo
    '<form method="post" action="bezig.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value="voornaam">
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value="achternaam">
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value="woonplaats">
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value="email">
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;
?>
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 16:22:47
Quote Anchor link
Ik ben trouwens quotes vergeten :)
Maar de hele update moet natuurlijk in die controle, anders wordt het nog steeds geupdate zonder dat het formulier gepost is.
Die notices krijg je omdat die variabelen (voornaam, achternaam) leeg zijn. Daarom moet je ze ook eerst checken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

        if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)

            $sql = "UPDATE users
                SET
                voornaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "',
                achternaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "'
                WHERE id = "
. $_SESSION['id'] . "
                LIMIT 1"
;
            $res = mysql_query($sql);


            if($res){ // als query goed gaat
                if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
                    echo 'Velden zijn geupdate';
                }
else {
                    echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
                }
            }
else {
                echo 'Error ' . mysql_error();
            }
        }

    }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
    }

?>

Controle op je velden is aan jezelf.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 17:13:28
Quote Anchor link
Michael - op 15/01/2014 16:22:47:
Controle op je velden is aan jezelf.


Heel erg bedankt.. hij doet het bijna X.X
Controle op velden doe ik zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
        if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
          header ('refresh: 2; url=edit_profiel.php.php');
        }
else {
        echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
    }

?>


en nog steeds krijg ik dit te zien... Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.

Live voorbeeld:
Http://www.mmgnews.nl
login met user: phphulp ww: phphulp
Daarna het kopje: Wijzig profiel
Http://www.mmgnews.nl/edit_profiel.php
Gewijzigd op 15/01/2014 17:14:06 door reduan kurtaj
 
Michael -

Michael -

15/01/2014 18:16:27
Quote Anchor link
Reduan kurtaj op 15/01/2014 17:13:28:
Michael - op 15/01/2014 16:22:47:
Controle op je velden is aan jezelf.


Heel erg bedankt.. hij doet het bijna X.X
Controle op velden doe ik zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
        if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
          header ('refresh: 2; url=edit_profiel.php.php');
        }
else {
        echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
    }

?>


en nog steeds krijg ik dit te zien... Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.

Live voorbeeld:
Http://www.mmgnews.nl
login met user: phphulp ww: phphulp
Daarna het kopje: Wijzig profiel
Http://www.mmgnews.nl/edit_profiel.php

'Geen form...' Krijg je zolang er geen request is gedaan, dus hij doet precies wat je wil. Die else kan wat dat betreft ook weg.
Je manier van controleren is vreemd. $voornaam is niet het zelfde als $_POST['voornaam']
Waarom een refresh als 1 variabele niet is ingevuld (... OF ... OF ..) en een melding 'niet ingevuld' als ze juist wel zijn ingevuld.
 
D B

D B

15/01/2014 18:18:12
Quote Anchor link
Laat het script eens zien zoals je het nu hebt :)
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 18:41:07
Quote Anchor link
D B op 15/01/2014 18:18:12:
Laat het script eens zien zoals je het nu hebt :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php

    // Maakt verbinding met de database.
    include('conn.php');

    // Errors weergeven.
    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    // SQL debug.
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    // Functie voor SQL debug.

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
    
    
    // Controle of de gebruiker wel is ingelogd    
    if (isset($_SESSION['username'])) {
        }
else {  
    header ('refresh: 1; url=index.php');
             echo 'Niet ingelogd!';  
    }



    // Controle of het formulier gepost is.
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
        if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){
        
    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
        if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
          header ('refresh: 2; url=edit_profiel.php.php');
        }
else {
        echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
    }
    

            $sql = "UPDATE users
                SET
                voornaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "',
                achternaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "'
                WHERE id = "
. $_SESSION['id'] . "
                LIMIT 1"
;
            $res = mysql_query($sql);

    // als query goed gaat
            if($res){
                if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
                    echo 'Velden zijn geupdate';
                }
else {
                    echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
                }
            }
else {
                echo 'Error ' . mysql_error();
            }
        }
                }
else {
            echo 'Geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
    }

    
echo
    '<form method="post" action="edit_profiel.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value="voornaam">
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value="achternaam">
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value="woonplaats">
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value="email">
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;
?>
 
D B

D B

15/01/2014 18:46:56
Quote Anchor link
Bij regel 38 open je een isset, daarna ga je op regel 40 controleren of ze ingevuld zijn. Als ze niet ingevuld zijn stuur je een header en als ze wel ingevuld zijn stuur je een echo dat ze niet zijn ingevuld.

Bij de isset op regel 38 open je de if en die sluit pas ergens onderaan, daar zit het een en ander niet goed.

Als ik bij regel 38 begin zou ik het zo doen:
(ben zelf ook nog maar een beginner maar ga je proberen te helpen :))

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {     // Controle of het formulier gepost is.
    if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
            if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
                    echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
                }

        else {
            $sql = "UPDATE
                    users
                SET
                    voornaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']) . "',
                    achternaam = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']) . "'
                WHERE
                    id = "
. $_SESSION['id'] . "
                LIMIT 1
                "
;
            $res = mysql_query($sql);
            if($res){  // als query goed gaat
                if(mysql_affected_rows() > 0){ // als er velden zijn geupdate
                    echo 'Velden zijn geupdate';
                }

                else {
                    echo 'Geen veranderingen. Niet geupdate';
                }
            }

            else {
                echo 'Error ' . mysql_error();
            }
        }    
    }

    else {
            echo 'Er is geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.';
        }
}

else {    
echo
    '<form method="post" action="edit_profiel.php">

    <p>
      Voornaam:<br>
      <input type="text" name="voornaam" maxlength="50" value="voornaam">
    </p>
    <p>
      Achternaam:<br>
      <input type="text" name="achternaam" maxlength="50" value="achternaam">
    </p>
    <p>
      Woonplaats:<br>
      <input type="text" name="woonplaats" maxlength="50" value="woonplaats">
    </p>
    <p>
      Email:<br>
      <input type="text" name="email" maxlength="50" value="email">
    </p>
     <input type="submit" class="submit" name="action" value="Update Profiel">
    </p>
    </form>'
;
}

?>
Gewijzigd op 15/01/2014 19:00:50 door D B
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 18:54:25
Quote Anchor link
D B op 15/01/2014 18:46:56:
Bij regel 38 open je een isset, daarna ga je op regel 40 controleren of ze ingevuld zijn. Als ze niet ingevuld zijn stuur je een helder en als ze wel ingevuld zijn stuur je een echo dat ze niet zij ingevuld.

Bij de isset op regel 38 open je de in en die sluit pas ergens onderaan, daar zit het een en ander niet goed.

Als ik bij regel 38 begin zou ik het zo doen:
(ben zelf ook nog maar een beginner maar ga je proberen te helpen :))


Ik ga het even testen of die nu wel werkt (a)

Toevoeging op 15/01/2014 19:03:37:

Voor de else op regel 35 in joun script was je een } vergeten..
nu is de 'Er is geen form geselecteerd, ga terug naar de vorige pagina.' wel weg gelukkig maar als ik nu op update klik krijg ik de fout: Een of meerdere velden zijn niet ingevuld! wat dus niet het geval is.
 
D B

D B

15/01/2014 19:05:52
Quote Anchor link
Deze had ik inderdaad vrijwel meteen nog geupdate :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
    if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
            if (empty($voornaam) || empty($achternaam) || empty($woonplaats) || empty($email)) {
?>


Bij empty moet hij natuurlijk naar de $_POST['voornaam'] kijken en niet naar $voornaam, zo ook voor de rest
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 19:13:06
Quote Anchor link
ik heb hem nu zo staan maar nog steeds niet goed X.X

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {     // Controle of het formulier gepost is.
    if(isset($_POST['voornaam'],$_POST['achternaam'],$_POST['woonplaats'],$_POST['email'])){ // controle of je velden bestaan (weten we nog niet of ze gevuld zijn)
            if (empty($_POST['$voornaam']) || empty($_POST['$achternaam']) || empty($_POST['$woonplaats']) || empty($_POST['$email'])) {    /*Check of geen enkele variabelen leeg is, is er wel een leeg, Dan krijg je een foutmelding.*/
                    echo ('Een of meerdere velden zijn niet ingevuld!');
                }


?>
 
D B

D B

15/01/2014 19:15:07
Quote Anchor link
$_POST['voornaam'] <<< let op geen $ voor voornaam
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 19:21:45
Quote Anchor link
D B op 15/01/2014 19:15:07:
$_POST['voornaam'] <<< let op geen $ voor voornaam


Pffff had ik moeten weten jha :$
maar hij doet het nu eindelijk (A)(A)(A)


SUPPPEEEEEEER BEDANKT!!!
 
D B

D B

15/01/2014 19:23:07
Quote Anchor link
Geen dank!

Ps. Je hebt 1 nadeel: Omdat je values aan je input velden meegeeft, zullen ze bijna nooit empty zijn. Dus misschien moet je na empty ook nog controleren op de standaard values :)
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

15/01/2014 19:27:17
Quote Anchor link
ik heb al gekeken,,
als mijn naam in de Database voornaam is, en ik wil hem updaten naar voornaam krijg ik de fout: Er is helaas iets fout gegaan, Uw profiel is niet geupdate


maar wat ik nu wil gaan proberen is om de gegevens uit de database in die values te plaatsen, dat je alleen je 'email' hoeft aan te passen als dat het enige is wat aangepast moest worden .

Toevoeging op 15/01/2014 21:27:10:

Reduan kurtaj op 15/01/2014 19:27:17:
maar wat ik nu wil gaan proberen is om de gegevens uit de database in die values te plaatsen, dat je alleen je 'email' hoeft aan te passen als dat het enige is wat aangepast moest worden .


Iemand die hier een oplossing voor heeft??
ik heb het al geprobeerd met session maar dat werkte niet :(

of moet ik het eerst ophalen uit de database en dan in een array zetten??
Gewijzigd op 15/01/2014 21:26:52 door reduan kurtaj
 
D B

D B

15/01/2014 23:12:00
Quote Anchor link
Je moet het dan eerst met een select uit de database halen en dan zet je bij je input value = row['voornaam']

Zoiets
 
Michael -

Michael -

16/01/2014 07:59:18
Quote Anchor link
Gewoon een select en dat in die value zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$sql
= "SELECT voornaam, achternaam FROM users WHERE id = " . (int)$_SESSION['id'];
$res = mysql_query($sql);

if($res){
    if(mysql_num_rows($res) > 0){
        $row = mysql_fetch_assoc($res);

        echo '<input name="voornaam" value="' . $row['voornaam'] . '"/>'
        .'<input name="achternaam" value="' . $row['achternaam'] . '"/>';
    }
else {
        echo 'User niet gevonden';
    }
}
else {
    echo 'Error ' . mysql_error();
}

?>

edit: typo

Jou was trouwens al verteld dat Mysql functies 'deprecated' zijn toch? Nou steek je er heel veel tijd in, maar straks vervallen de Mysql functies en kun je alles weer aanpassen naar Mysqli.

Toevoeging op 16/01/2014 09:06:27:

Krijgt D B nou alle eer? :P

Trouwens die controle zou ik ook niet zo doen. De isset is voor de notices dat je zeker weet dat deze geset zijn (zegt verder niks over de inhoud) en empty() zegt eigenlijk ook niet veel. Een spatie is geen empty meer. Als ik als e-mailadres een spatie invul is dit dus goed.
Daarbij kan je if regel van isset en van empty ook samen ipv 2 aparte if-structuren.

Voorbeeld van hoe ik de controle zou doen:
http://phphulp.turmin.com/inschrijf.phps (formulier die ik laatst voor iemand hier had gemaakt)
Daar zie je trouwens ook de values gevuld worden. Misschien heb je er wat aan.
Gewijzigd op 16/01/2014 08:35:06 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2014 13:58:02
Quote Anchor link
Om te controleren of iets leeg is gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(trim($var)=="") {
// leeg
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.