Editable dropdown-menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/01/2017 20:02:57
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Hieronder zal ik toelichten wat ik graag wil bereiken met het bovenstaande onderwerp.
Op mijn website heb ik een aantal dropdown-menu waar een waarde uit gekozen kan worden.

Het probleem waar ik nu tegen aanloop is dat wanneer een gebruiker voor de eerste keer gegevens gaat invoeren, dan is de dropdown-menu leeg en moet hij eerst op een ander pagina enkele gegevens invoeren, alvorens hij de onderstaande url kan gebruiken.

Ik ben op het net gaan zoeken naar mogelijk oplossingen en kwam snel achter het nieuwe HTML 5 element: datalist.
Ik ben direct aan de slag gegaan met datalist en statisch werkt het prima, maar dynamisch, dus icm PHP wil het nog niet lukken.
En, voordat ik me hier verder in verdiep wil ik graag jullie advies hebben en heb ik de volgende vragen:

1. Is het datalist element de juiste oplossing voor mij om een item toe te voegen aan leeg dropdown menu, waar vervolgens een gebruiker de waarde kan kiezen?
2. Of kan ik me beter richten op Ajax icm PHP?
3. of is een jQeury icm PHP een betere keuze?
4. of is er een betere oplossing?


URL: http://dev.pc-on-rails.nl/user_registration/med_insert.php
username: [email protected]
pass: test1

Alvast bedankt voor het meedenken.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:37:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2017 20:15:24
Quote Anchor link
Quote:
2. Of kan ik me beter richten op Ajax icm PHP?
3. of is een jQeury icm PHP een betere keuze?

Dit komt op het zelfde neer. AJAX is een term voor het ontwerp van interactieve webpagina's waarin asynchroon gevraagde gegevens worden opgehaald van de webserver. Daardoor hoeven dergelijke pagina's niet in hun geheel ververst te worden. Dus je kan bijvoorbeeld na een klik op een knop, of een bepaalde tijd wachten je document die je opvraagt realtime invoegen zonder refreshes.

jQuery is niets meer dan een handig JavaScript Framework om DOM (de structuur van je HTML) aan te kunnen passen, en heeft ook ingebouwde AJAX-functionaliteit in een paar simpele regels.

Edit: datalists wordtn niet ondersteund in Safari. Dus als je een auto-complete wilt, kan je je je richten op jQueryUI, de uitbreidingsset van het jQUery-framework die een scala aan krachtige dynamische scripts kent.
Gewijzigd op 10/01/2017 20:26:07 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2017 07:33:03
Quote Anchor link
Hallo - Ariën -,

Bedankt voor je reactie.

Uit je reactie kan ik dus opmaken, dat ik dus twee keuzes heb ipv 3, nl jQuery of het nieuwe element datalist van HTML 5. En, ik weet dat Safari datalist (nog) niet ondersteunt, maar andere grote browsers zoals Chrome, FF en IE ondersteunt het wel. Dus is de keuze snel gemaakt voor me.
Ook wil ik de ontwikkeling van mijn website eenvoudig houden, daar ik geen kennis en ervaring heb met jQuery.

Ik ga verder met data list en zal hier wat codes plaatsen voor feedback/issues.
Als er nog wat tips/tutorials zijn, dan hoor ik dat graag.

Tnx!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2017 08:46:02
Quote Anchor link
Dus iPad/iPhone gebruikers vallen buiten de boot, wist je dat?

De autocomplete van jQueryUI is cross-browser compatibele en makkelijk te installeren als je op de site van jQueryUI zelf kijkt.
Gewijzigd op 11/01/2017 09:17:15 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2017 09:33:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/01/2017 08:46:02:
Dus iPad/iPhone gebruikers vallen buiten de boot, wist je dat?

De autocomplete van jQueryUI is cross-browser compatibele en makkelijk te installeren als je op de site van jQueryUI zelf kijkt.


Om eerlijk te zijn, heb ik niet gedacht aan iPad/iPhone gebruiker..
Dus dat is een goede.

Ik heb gezocht naar een jQuery autocomplete, want dit is wat ik moet hebben, toch? Maar er zijn te veel sites die het aanbieden en eigenlijk door de bomen zie ik het boos niet meer..
Is er een link/website die het eenvoudig/stap voor stap uitlegt wat ik moet doen en wat ik nodig heb om dynamisch een dropdown-menu aanmaakt en om zelf gegevens in te voeren als het nodig is?

Tnx!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2017 09:41:04
Quote Anchor link
Kijk eens naar dit: http://jqueryui.com/autocomplete/#remote-jsonp

Die gebruik ik ook.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2017 12:45:33
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/01/2017 09:41:04:
Kijk eens naar dit: http://jqueryui.com/autocomplete/#remote-jsonp

Die gebruik ik ook.

Beste - Ariën -,

Ik heb gekeken naar die website, maar echt wijzer ben ik niet geworden.
Wanneer twee letters van een vogel intypt, dan krijg je wel een aantal opties. Dit is opzich wel goed, maar wat ik wil gaat verder dan dit en zal het hieronder toelichten:

1. Een gebruiker voert de naam van een medicijn in
2. Als de naam van het medicijn reeds bestaat in de DB, dan moet de naam van het medicijn als een optie voorkomen.
3. Het ingevoerde/gekozen naam wil ik straks opvangen met PHP en opslaan in de Mysql DB.

Hopelijk is mijn vraag nu duidelijk.

Tnx!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2017 12:57:02
Quote Anchor link
Met deze opzet ben je al een heel eind. Als er niks overeenkomt met de auto-complete, dan kan is het zoekveld gewoon een inputveld en kan je met basic jQuery dingen een AJAX-request uitvoeren om $("#zoekbox").val() (de waarde dus) via AJAX in de database op te slaan. Vanaf dat moment moet hij ook direct in de auto-complete staan.

Die autocomplete krijgt zijn data uit een PHP-bestand die JSON output serveert:
In mijn geval hoe ik de data ophaal, werkt het dus als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if (isset($_GET['term']) && $_GET['term'] != '') {
        $sql = "SELECT afk AS afkorting, plaats
            FROM plaatsen WHERE plaats LIKE('"
.$db->real_escape_string($_GET['term'])."%')
        ORDER BY plaats"
;    
        $suggest_query = $db->query($sql);
        $searchresults = array();
}

while($suggest = $suggest_query->fetch_assoc()) {
    $searchresults[] = array(    
                    "label" => utf8_encode($suggest['plaats']),
                     "id" => $suggest['afkorting']);
            }

echo json_encode($searchresults);
?>
Gewijzigd op 11/01/2017 13:00:54 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2017 10:51:56
Quote Anchor link
Beste - Ariën -,

Sinds gisteren ben ik aan de slag gegaan met jquery voor mijn uitdaging/probleem.
En, omdat jouw suggestie niet helemaal duidelijk was ben ik wat gaan zoeken op YT en kwam het volgende YT-video tegen: https://www.youtube.com/watch?v=YqMtE8UO-xw.
De stappen die daarin worden uitgelegd heb ik gevolgd/uitgevoerd en ik krijg idd een pre-defind lijst, zoals men dat noemt :), uit de medicinescompany tabel uit de DB.

Echter, vind ik deze opzet niet praktisch/logisch en mijn probleem is niet volledig opgelost helaas:

1. suggest.php; doet een query in de DB voor betreffende form vakje, maar het zou mij logischer klinken om de code van dit bestand samen te voegen in med_insert.php, toch?
2. Momenteel worden alle bedrijfsnamen weergegeven, maar ik wil het kunnen selecteren en later opslaan in DB en volgens mij als de code van suggest.php ingevoerd wordt in med_insert, dan kan ik het me $_POST array opvangen toch en opslaan in DB?
3. Initieel wordt de pre-defined lijst niet weergegeven, maar een paar seconden later wel of na een refresh van het pagina. Volgens mij heeft een delay of een vertraging van een paar seconden. En, ik vraag me af of dit standaard gedrag van jQeury of heeft het te maken met trage verbinding hier?
4. Ook wil ik graag dat dat alleen de bedrijfsnamen worden weergegeven die enkel overeenkomen met de ingelogde gebruiker.

Indien je het wil, dan zal ik de alle gerelateerde code hier plaatsen.

Alvast bedankt voor het meedenken.
Gewijzigd op 12/01/2017 10:57:50 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2017 11:49:03
Quote Anchor link
Ik heb de tutorial bekeken, en hij is op sich wel duidelijk, alleen zoals ik al eerder aanhaalde werken datalists dus niet op de Safari standaardbrowsers op de iPad en iPhone. Even ter kanttekening, gezien er binnen bedrijven veel Apple-producten worden gebruikt ;).

Mohamed nvt op 12/01/2017 10:51:56:
1. suggest.php; doet een query in de DB voor betreffende form vakje, maar het zou mij logischer klinken om de code van dit bestand samen te voegen in med_insert.php, toch?

Nee. Wat het zijn twee verschillende taken die worden uitgevoerd. Standaard haalt hij uit de datalist de namen op uit je database. Het invoeren in de database is een taak apart, en die kan je dan verwerken in med_insert.php. Het bestand om het op te halen zou je dan med_select.php kunnen noemen. Of alle AJAX-scripts in een overkoepelende ajax.php plaatsen met een GET-waarde om te bepalen welke taak je wilt doen... (ajax.php?action=med_select...). Net wat je makkelijk vindt.
Quote:
2. Momenteel worden alle bedrijfsnamen weergegeven, maar ik wil het kunnen selecteren en later opslaan in DB en volgens mij als de code van suggest.php ingevoerd wordt in med_insert, dan kan ik het me $_POST array opvangen toch en opslaan in DB?

Is het de bedoeling dat je meerdere dingen kan selecteren in een text-veld?
Want dan moet je een andere interface hebben zodat je ze kan selecteren, waarna ze in beeld blijven waarna je de rest op kan zoeken. Voor een gelijkwaardig project gebruik ik overigens TagIt.
Ik heb geen idee of je dit bedoelt, maar je kan er een auto-complete aan hangen.
Quote:
3. Initieel wordt de pre-defined lijst niet weergegeven, maar een paar seconden later wel of na een refresh van het pagina. Volgens mij heeft een delay of een vertraging van een paar seconden. En, ik vraag me af of dit standaard gedrag van jQuery of heeft het te maken met trage verbinding hier?

Ik merk er in het algemeen weinig traags aan, je zou in de Web Developer tools van je browser kunnen kijken naar de laadtijd die er ontstaat bij het aanroepen van je script via AJAX.
Quote:
4. Ook wil ik graag dat dat alleen de bedrijfsnamen worden weergegeven die enkel overeenkomen met de ingelogde gebruiker.

Dat kan, aan de hand van het sessiesysteem of wat jij maar gebruikt om inlog-sessie mee te onthouden, kan je prima de selectie afstemmen op een bepaald persoon.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2017 15:13:21
Quote Anchor link
Quote:
maar het zou mij logischer klinken om de code van dit bestand samen te voegen in med_insert.php, toch?

Mogelijk in tegenstelling tot wat eerder gesuggereerd werd is het prima mogelijk en lijkt het mij ook verstandig en wenselijk om alle acties die betrekking hebben op een script onder te brengen in dat script. Je moet er echter wel voor zorgen dat deze acties in afzondering aanspreekbaar zijn. Hier heb ik je ook al eerder op attent gemaakt.

Quote:
Initieel wordt de pre-defined lijst niet weergegeven, maar een paar seconden later wel of na een refresh van het pagina. Volgens mij heeft een delay of een vertraging van een paar seconden

Bij autocompletes is het sowieso verstandig om een kleine timeout te hebben tijdens het typen voordat er een request uitgaat voor de getypte term want elk request resulteert in één, of zeer waarschijnlijk meerdere, queries.

Als dit nog steeds traag is na het verlagen of verwijderen van enige timeout zul je eens moeten gaan kijken waar deze vertraging vandaan komt. Zijn bijvoorbeeld de (tekstuele) kolommen waar je op zoekt geïndexeerd?

(wederom) Breek dit alles eens letterlijk en figuurlijk in verschillende stukken.
Gewijzigd op 12/01/2017 15:14:39 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.