Een array maken van een database veld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert van der Leest

Robert van der Leest

10/05/2011 20:37:33
Quote Anchor link
Hi
Ik heb een klein vraagje. =P Google was dit keer niet mijn beste vriend. Stel, ik heb een table met een row zoals:

Veld1: 1
Veld2: taart, koekjes, ei

Hoe moet ik er dan een array van maken om vervolgens "in_array" te doen? Link me gerust naar een andere website, ik heb zelf helaas niets kunnen vinden.

Gegroet,
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:47:06
 
- Mark -

- Mark -

10/05/2011 20:42:47
Quote Anchor link
Je kunt van veld 2 een array maken met explode maar ik snap de vraag niet echt om eerlijk te zijn. Wat is nu precies je probleem?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/05/2011 20:52:55
Quote Anchor link
Je datamodel klopt niet als er meer dan één gegeven in één veld zit.
Ga normaliseren.
 
Jaron T

Jaron T

10/05/2011 22:59:10
Quote Anchor link
dit kan inderdaad met explode ( $array = explode(",", $result); ), maar is sowieso niet de bedoeling om meerdere gegevens in een veld te stoppen.
 
Robert van der Leest

Robert van der Leest

11/05/2011 16:20:31
Quote Anchor link
- Mark - op 10/05/2011 20:42:47:
Je kunt van veld 2 een array maken met explode maar ik snap de vraag niet echt om eerlijk te zijn. Wat is nu precies je probleem?

"Je kunt van veld 2 een array maken met explode", dat bedoelde ik :P

- SanThe - op 10/05/2011 20:52:55:
Je datamodel klopt niet als er meer dan één gegeven in één veld zit.
Ga normaliseren.

Ik zal eens kijken naar normaliseren.

Jaron T op 10/05/2011 22:59:10:
dit kan inderdaad met explode ( $array = explode(",", $result); ), maar is sowieso niet de bedoeling om meerdere gegevens in een veld te stoppen.

Heel erg bedankt! :D Ik zal het vanavond uitproberen.
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

12/06/2011 19:17:13
Quote Anchor link
En is het gelukt? Ben namelijk ook op zoek naar een dergelijk iets:
Ik heb 1 tabel met verschillende waarden (kolom 1 = ID, kolom 2 = waarde, kolom 3 = beschrijving van kolom 2)
Deze zullen worden weergegeven in een lijst. dan zal iemand deze waarden uit kolom kunnen selecteren. Dan wil ik deze keuzes opslaan in een andere tabel in 1 cel.

Ik heb gehoord dat dat dus op bovenstaande manier zou moeten kunnen?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 19:37:31
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

12/06/2011 22:03:29
Quote Anchor link
@SanThe, dank ik ga gelijk kijken!

Toevoeging op 12/06/2011 23:24:27:

Helaas...ik moet zeggen dat ik hier niet veel mee kan.
Misschien kan iemand mij helpen met het script?

Een link met een opzet wat ik als basis kan gebruiken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.