Een bepaalde slash vinden.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Vanderheyden

Niels Vanderheyden

30/12/2009 17:42:00
Quote Anchor link
Bv als ik nu de string /container/news/image.jpg
Nu wil ik bv er "news/image.jpg" uit de string halen hoe kan ik dit doen.
Heb het vroeger eens gedaan maar ben het vergeten :).
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:51:14
 
- Mark -

- Mark -

30/12/2009 17:47:00
Quote Anchor link
Je zou het kunnen opdelen met explode() zodat je alle losse stukken hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2009 17:48:00
 
Robert Deiman

Robert Deiman

30/12/2009 17:51:00
Quote Anchor link
@Allen hierboven
En als je nu (het kan in theorie!) 2keer '/news/' /news/images/news/image.php in je url hebt, maar altijd de laatste wilt hebben. Is niet handig met explode.

Je zou ook kunnen denken (stel dat het /news/ is waarop je wilt beginnen en wel de laatst voorkomende versie) aan het opzoeken van de positie van de laatste /news/ en dan substr gebruiken. Is denk ik gemakkelijker dan met de explode.
 
Niels Vanderheyden

Niels Vanderheyden

30/12/2009 17:55:00
Quote Anchor link
ah ok merci dat was het stom dat ik da vergeten was :).
 
Niels Vanderheyden

Niels Vanderheyden

30/12/2009 18:23:00
Quote Anchor link
Maar nog een vraagje.
Is het ook mogelijk om uit "string /container/news/image.jpg"
via een bepaalde functie zoals bij directory "dirname(__FILE__)".
De file er uit te halen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2009 18:25:00
Quote Anchor link
Bedoel je basename()?
 
Niels Vanderheyden

Niels Vanderheyden

30/12/2009 18:30:00
Quote Anchor link
Perfect :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.