een bestaand tabel aanpasbaar maken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Marcel sauer

marcel sauer

21/01/2013 18:01:46
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

ik heb een tabel waar mensen gegevens in kunnen proppen.
nu maken deze willekeurige mensen wel eens fouten....... ik ben het nu al zat om dit allemaal via mijn mysql database te moeten aanpassen.
is het mogelijk om een tabel of tabel regel voor iedereen aanpasbaar te maken?
en zo ja hoe natuurlijk! :P
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:53:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 18:03:44
Quote Anchor link
Je kan toch met INSERT UPDATE en SELECT-query's toch een beheer-pagina maken waar ja alles kan toevoegen, uitlezen en wijzigen? Of zelfs verwijeren met DELETE.
 
Marcel sauer

marcel sauer

21/01/2013 18:09:00
Quote Anchor link
ok..... dit heb ik nog nooit gedaan... is er ergens een standaard opzet hiervoor die ik kan aanpassen / uitbreiden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 18:16:45
Quote Anchor link
Jep, kijk eens bij phptuts.nl, daar staan interessante tutorials over formulierafhandeling en databases.
Gewijzigd op 21/01/2013 18:17:03 door - Ariën -
 
Marcel sauer

marcel sauer

21/01/2013 18:19:36
Quote Anchor link
ik ga daar eens kijken! bedankt!

edit: ik kan niet echt wijs worden uit die site......

is het niet makkelijk te maken op een bestaand tabel?

ik heb echt geen idee waar ik ook op die site moet zoeken.
Gewijzigd op 21/01/2013 18:40:38 door marcel sauer
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2013 18:56:30
 
Marcel sauer

marcel sauer

21/01/2013 18:58:19
Quote Anchor link
thx
 
Marcel sauer

marcel sauer

22/01/2013 19:20:09
Quote Anchor link
pffff wat ik ook probeer dit is hogere wiskunde voor mij....

nog een vraagje als ik uit mijn database wat verwijder verwijdert hij ook de ID (getal van aanmaken)

is er een mogelijkheid om toch een tel lijst voor mijn tabel te krijgen met 1 t/m de laatste?
dus ook als er wat toegevoegd wordt dat er automatische een doorlopend getal voor komt?
 
Bas de jong

Bas de jong

23/01/2013 01:42:40
Quote Anchor link
beter eerst de basisbegrippen van database,tabellen ,php,mysql doornemen en dan verder proberen anders blijf je vastlopen.
kijk eens op you tube php academy daar staan veel goede WERKENDE tutorials het heeft mij in ieder geval heel goed geholpen.

ik ben nu zo een 2a 3 maanden geleden begonnen met php en my sql tutorials en ik heb nu dankzij deze tutorials die mij de basiskennis hebben opgeleverd, een webwinkel systeem gebouwd inclusief administratiesysteem.

kijken meetypen en gaandeweg leren begrijpen (en veel geduld) is wat mij betreft een goede manier om een redelijke basiskennis op te doen

mvg bas

Toevoeging op 23/01/2013 01:52:45:

ps voor de meer ervaren mensen die dit lezen en denken jaja bas na 3 maanden zal jouw systeem waarschijnlijk niet echt van superkwaliteit zijn qua programmeerniveau,Want 3 maanden is te kort om goede kennis en kunde op te doen om een dergelijk systeem te kunnen bouwen.

Ik denk er zelf ook zo over dus begrijp me aub niet verkeerd mensen! maar het bewijst wel wat je met genoeg inzet en interesse voor elkaar kan krijgen in relatief korte tijd.(dankzij het volgen van tutorials).


groet
 
Bart V B

Bart V B

23/01/2013 06:23:31
Quote Anchor link
Quote:
nog een vraagje als ik uit mijn database wat verwijder verwijdert hij ook de ID (getal van aanmaken)

is er een mogelijkheid om toch een tel lijst voor mijn tabel te krijgen met 1 t/m de laatste?
dus ook als er wat toegevoegd wordt dat er automatische een doorlopend getal voor komt?


Als een id verwijdert is, dan vervalt deze gewoon.
Je moet het id niet zien als een nummer, maar een ding wat intern word bijgehouden.
Wil je echt iets genummerd hebben omdat het oplopend/aflopend moet zijn dan kan je dit beter regelen met een datum en tijd veld. (DATETIME)
wil je er een nummer bij zetten, dan maak je daarvoor gewoon een teller in php.
voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$i
= 1;
// query uitvoeren
while($row = mysql_fetch_assoc($result)
{

  echo $i++ .' '. $row['foo'];
}

?>
Gewijzigd op 23/01/2013 06:23:58 door Bart V B
 
Marcel sauer

marcel sauer

23/01/2013 11:04:43
Quote Anchor link
hey Bart V B bedankt voor de uitleg!

het is niet zo dat ik alles letterlijk over tik maar meestal speel ik met deze voorbeelden om het ook te kunnen begrijpen.

@Bas de Jong bedankt voor de tip! ik heb onder andere ook al veel geleerd van dit soort links op youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=J2-neLr7MXM

het is voor mij makkelijker om te leren door te zien en uitleg wat het doet dan een pagina met text door te bladeren.

super bedankt weer!
 
Marcel sauer

marcel sauer

26/02/2013 20:37:14
Quote Anchor link
daar ben ik weer even.

ik heb me proberen in te lezen in de UPDATE, WHERE enz.
alleen kom ik er nog niet uit. (sorry als ik lastig ben)

nu heb ik dit bij elkaar geraapt:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
mysql_query("

UPDATE
    test db
SET
    text = 'voorbeeld1'    
WHERE
    verhaal = 'verhaal1' "
);
?>


dit werkt prima!

nu wil ik via een form het kunnen aanpassen.
en dit lukt niet.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
<strong>text van het verhaal:</strong> </td><td width="49%"><input type="invoerveld" name="text" maxlength="150" /><br /></td></tr><tr><td bgcolor="#00CCFF">?>


bij de query verander ik dan bijvoorbeeld voorbeel1 naar invoerveld maar dit komt niet overeen met het formulier.(als ik iets in het form invul dan)

ook een zoek veld in het form krijg ik niet voor elkaar.

bijvoorbeeld een form zoekveld dat zoeken heet.
dan vul ik daar jan in.
deze verandert hij niet bij jan maar maakt een nieuwe regel in mijn database aan.

ik hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel.

dus eigenlijk moet je een variabel kunnen plaatsen voor het form.
Gewijzigd op 26/02/2013 20:39:40 door marcel sauer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2013 21:03:57
Quote Anchor link
Je zult in ieder geval moeten controleren of een formulier verstuurd is met: if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST"), dan kan je daar je INSERT/UPDATE-query gebruiken met je $_POST velden erin, van je formulier.

Voor de veiligheid moet je deze $_POST velden (evenals bij $_GET en $_COOKIE) door de mysql_real_escape_string() functie halen, zo voorkom je SQL-injection.
 
Marcel sauer

marcel sauer

26/02/2013 22:30:01
Quote Anchor link
pffff waarom lukt mij dit nou niet.....

ik ben gaan proberen als ik als naam in het formulier "$_POST[voorbeeld1]" zet
en dan bij
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
UPDATE

test db

SET

text = $_POST[voorbeeld1]?>


werk het ook nog niet .... ik zie het ook niet meer nu ik ga lekker me bedje in hopen dat ik morgen het weer zie.
Gewijzigd op 26/02/2013 22:30:30 door marcel sauer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2013 22:31:54
Quote Anchor link
Kom eens moet relevante code aan met wat je geprobeerd hebt.
Ik mag hopen dat wat je net gepost hebt niet de werkelijke code is.
Gewijzigd op 26/02/2013 22:32:20 door - Ariën -
 
Marcel sauer

marcel sauer

26/02/2013 22:39:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
mysql_query("
UPDATE
     test db
      SET
      text = '$_POST[voorbeeld1];'
      WHERE
      verhaal = 'verhaal1' "
);
?>




Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
 <table width="42%" align="center" border="0" cellpadding="3" cellspacing="3" class="forms">
 <
form action="testpagina.php" method="post" />
   <
tr><td colspan="2" bgcolor="#fc484a"><h6>colum formulier</h6></td>
      <
/tr>
          <
tr>
          <
td colspan="2" bgcolor="#FF9900">graag alle velden invullen!!!</td></tr><tr><td bgcolor="#00CCFF">
<
strong>text:</strong> </td><td width="49%"><input type="text" name="$_POST[voorbeeld1]" maxlength="150" /><br /></td></tr><tr><td bgcolor="#00CCFF">
<
strong>verhaal:</strong> </td><td><input type="text" name="verhaal1" maxlength="150" /><br /></td></tr><tr><td bgcolor="#00CCFF"><tr><td>
 <
/td><td>
<
input type="submit" value="Post" />
<
/td>
<
/tr>
<
/table>
<
/form>
?>
Gewijzigd op 26/02/2013 22:39:24 door marcel sauer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2013 22:42:37
Quote Anchor link
Waar controleer je of je formulier verstuurd is? Begin daar eens aan...

Los daarvan zijn tabellen voor de layout behoorlijk verouderd. Dit omdat het totaal niet flexibel is, en het met CSS weel makkelijker werkt.

Om je op weg te helpen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
  // je afhandeling met je query, welke weer foutafhandeling kent
} else {
  // hier je formulier
}
?>
Gewijzigd op 26/02/2013 22:44:36 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/02/2013 23:50:17
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
mysql_query("
UPDATE
     test db
      SET
      text = '$_POST[voorbeeld1];'
      WHERE
      verhaal = 'verhaal1' "
);
?>


Dit gaat nooit werken. Laat de variabelen altijd buiten de quotes.
Het moet dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
mysql_query("
UPDATE
     test db
      SET
      text = '"
.$_POST[voorbeeld1]."'
      WHERE
      verhaal = 'verhaal1' "
);
?>
 
Marcel sauer

marcel sauer

27/02/2013 20:36:59
Quote Anchor link
Beste -Aar- en Frank Nietbelangrijk,

allebei heel erg bedankt voor het laatste bericht van jullie.

en vooral bedankt voor het geduld.

nu zie ik ineens in hoe ik het moest op zetten en alles is gelukt nu!
ik ben jullie super dankbaar! thx!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/02/2013 20:40:51
Quote Anchor link
Fijn dat het gelukt is.
Misschien kan je je code even geven, zodat we e.v.t nog wat feedback kunnen geven.
Gewijzigd op 27/02/2013 20:41:09 door - Ariën -
 
Marcel sauer

marcel sauer

27/02/2013 20:51:36
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
  
  mysql_query("
UPDATE
     test db
      SET
      verhaal = '"
.$_POST[verhaal]."'
      
      WHERE
      titel = '"
.$_POST[titel]."' ");
  
}
else {
  header("Location: test tabel.php");
    exit();
}

?>



het formulier heb ik gewoon standaard gelaten.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<strong>type hier je verhaal:</strong> </td><td width="49%"><input type="text" name="verhaal" maxlength="150" /><br /></td></tr><tr><td bgcolor="#00CCFF">
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.