Een blanke pagina bij het weergeven van site. (vraag!)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Devin Hillenius

Devin Hillenius

29/10/2010 11:56:59
Quote Anchor link
Ik heb een vraag, zouden jullie een fout in deze php code kunnen ontdekken. Ik ben namelijk bezig met een quiz.
Als de pagina met dit script open weergeeft deze niks, maar zou deze wel iets moeten weergeven, zie de pagina hier: www.devinmagic.woelmuis.nl/Kennisquiz/begin.php

Eerst werkte de pagina wel, maar na wat aanpassingen en nieuwe code werkt deze oppeens niet meer. Ik begin net met PHP dus het zal vast een dom klein foutje zijn die jullie zo ontdekken!

Hier is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
<html>
<head>
<title>
KennisQuiz
</title>
</head>
<body>

<?php
//Verbinding maken met de database
include("config.php");

//Kijken hoeveel vragen er in de database staan
$query = "SELECT * FROM AantalVragen";
$result = mysql_query($query);
$tellen = mysql_fetch_array($result);

//Aantal vragen opslaan
$aantal = $tellen['aantal'];

function
getal(){
//Een random nummer tussen één en het aantal vragen genereren
$nummer = rand(1, $aantal);
}


getal();

//Maak extra lange url met alle afgelopen vragen
$een = $_GET['1'];
$twee = $_GET['2'];
$drie = $_GET['3'];
$vier = $_GET['4'];
$vijf = $_GET['5'];
$zes = $_GET['6'];
$zeven = $_GET['7'];
$acht = $_GET['8'];
$negen = $_GET['9'];
$tien = $_GET['10'];
$url = "";
if ($1!=""){
$url = "&1=".$een."&2=".$twee."&3="$drie."&4=".$vier."&5=".$vijf."&6=".$zes."&7=".$zeven."&8=".$acht."&9=".$negen."&10=".$tien;
check();
}

function
check(){
//Kijken of de vraag niet één van de vorige vragen is
switch ($nummer){
    case
$een:
    getal();
    check();
    break;
    case
$twee:
    getal();
    check();
    break;
    case
$drie:
    getal();
    check();
    break;
    case
$vier:
    getal();
    check();
    break;
    case
$vijf:
    getal();
    check();
    break;
    case
$zes:
    getal();
    check();
    break;
    case
$zeven:
    getal();
    check();
    break;
    case
$acht:
    getal();
    check();
    break;
    case
$negen:
    getal();
    check();
    break;
    case
$tien:
    getal();
    check();
    break;
    default:

    break;
}
}


//De vraag met het gemaakte nummer vinden.
$query2 = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=1";
$result2 = mysql_query($query2);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result2);

//De vraag krijgen
$vraag = $vraagenantwoord['vraag'];
echo $vraag;
?>

<!--Antwoord n-->

<br/><input type="submit" value="A" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=a&vraagnummer=<?php echo $nummer.$url; ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord1'];
echo $antwoord;

?>


<!--Antwoord twee-->

<br/><input type="submit" value="B" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=b&vraagnummer=<?php echo $nummer.$url; ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord2'];
echo $antwoord;

?>


<!--Antwoord drie-->

<br/><input type="submit" value="C" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=c&vraagnummer=<?php echo $nummer.$url; ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord3'];
echo $antwoord;

?>


<!--Antwoord vier-->

<br/><input type="submit" value="D" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=d&vraagnummer=<?php echo $nummer.$url; ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord4'];
echo $antwoord;

?>


</body>
</html>
Gewijzigd op 29/10/2010 13:12:54 door Devin Hillenius
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 11:59:56
 
Arjan -

Arjan -

29/10/2010 11:59:09
Quote Anchor link
Debuggen.....

Zet echo's op verschillende plaatsen en kijk waar hij de waarde toont. Zodoende kan je zeker weten zelf de fout achterhalen.
 
Devin Hillenius

Devin Hillenius

29/10/2010 12:02:41
Quote Anchor link
Arjen - op 29/10/2010 11:59:09:
Debuggen.....

Zet echo's op verschillende plaatsen en kijk waar hij de waarde toont. Zodoende kan je zeker weten zelf de fout achterhalen.


Hallo Arjen,

Dit is wat ik op zich ook al geprobeerd heb, ik ben pas 13 jaar en voordat ik twee dagen geleden mezelf in PHP ging verdiepen was ik al bezig met HTML, C++ en Visual Basic. Dit lijkt allemaal op elkaar, alleen zou ik deze error niet snel kunnen vinden ben ik bang.

- Devin
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

29/10/2010 12:14:18
Quote Anchor link
Gaat eens goed nadenken over logica en waarvoor functies nu eigenlijk zouden kunnen dienen.

Gaat is op php.net kijken naar: http://www.php.net/manual/en/language.functions.php

Oh en pas je titel eens aan naar iets zinnigers!! Eenieder die hier een topic opent heeft wel een probleem of een vraag
Gewijzigd op 29/10/2010 12:15:05 door Noppes Homeland
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

29/10/2010 12:18:19
Quote Anchor link
Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. en graag je topic naam duidelijker maken [/modedit]

Het zou aan je database connectie kunnen liggen.

Wat is de PHP error?
 
Devin Hillenius

Devin Hillenius

29/10/2010 12:27:42
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 29/10/2010 12:18:19:
Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. en graag je topic naam duidelijker maken [/modedit]

Het zou aan je database connectie kunnen liggen.

Wat is de PHP error?


Hallo!

Sorry voor het weglaten van de code tags, ik kon deze niet vinden. De titel heb ik veranderd! Het heeft niets met de database te maken denk ik. Als eerst had ik de code al, met alle querys etc. Daarna ben ik de functions en switch erbei gezet en nog wat kleinigheidjes veranderd.

Hierdoor krijg ik geen PHP error bij het uitvoeren, kijk ook gerust hoe het zit op www.devinmagic.woelmuis.nl/Kennisquiz/begin.php

Hier staat de PHP script op...

- Devin
Gewijzigd op 29/10/2010 12:28:05 door Devin Hillenius
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/10/2010 13:21:56
Quote Anchor link
Heb je de tip van Arjen al geprobeerd? Plaats op verschillende plaatsen een echo om te kijken tot waar het script wel werkt.
Bouw foutafhandeling in, in je query's.
Script lijkt basic, maar kan het zijn dat Woelmuis bepaalde dingen niet ondersteunt?
Plaats anders onderstaande eens bovenaan in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>
Gewijzigd op 29/10/2010 13:24:27 door Obelix Idefix
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2010 13:39:33
Quote Anchor link
Punt vergeten in "&3="$drie."&4="

Verder is het script zeer onlogisch. Alleen een getal als variabelenaam gaat niet werken. Dus ook een $_GET met alleen een getal werkt niet. Er zit veel herhaling in dit script wat totaal onnuttig is.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

29/10/2010 13:41:15
Quote Anchor link
Plaats de php error eens maar zie in iedereen geval al 1 ding wat niet gaat werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function getal(){
//Een random nummer tussen n en het aantal vragen genereren
$nummer = rand(1, $aantal);
}


wat is die $aantal, die word niet gebruikt in de functie, dus gebruik de global functie. Tevens doet de functie niks, probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function getal() {
    global $aantal;
    return rand(1, $aantal);
}

$nummer = getal();


En wat is $1, die word nergens aangemaakt? Dat moet denk ik $een zijn

Maar je hele script is vaag/slecht, zou der eens heel goed doorheen lopen en alles verbeteren.
Gewijzigd op 29/10/2010 13:47:36 door Joakim Broden
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2010 13:49:59
Quote Anchor link
@Oetzie: Beter is nog om geen global te gebruiken maar een parameter mee te geven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function getal($aantal)
{

      return rand(1, $aantal);
}


$nummer = getal(40);

?>
 
Devin Hillenius

Devin Hillenius

29/10/2010 17:52:20
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 29/10/2010 13:21:56:
Heb je de tip van Arjen al geprobeerd? Plaats op verschillende plaatsen een echo om te kijken tot waar het script wel werkt.
Bouw foutafhandeling in, in je query's.
Script lijkt basic, maar kan het zijn dat Woelmuis bepaalde dingen niet ondersteunt?
Plaats anders onderstaande eens bovenaan in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>

- SanThe - op 29/10/2010 13:39:33:
Punt vergeten in "&3="$drie."&4="

Verder is het script zeer onlogisch. Alleen een getal als variabelenaam gaat niet werken. Dus ook een $_GET met alleen een getal werkt niet. Er zit veel herhaling in dit script wat totaal onnuttig is.


Heel erg bedankt het is me gelukt!
Nu heb ik deze pagina nog:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<html>
<head>
<title>
KennisQuiz
</title>
</head>
<body>
<?php

//Foutmeldingen aanzetten
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

//Verbinding maken met de database
include("config.php");

//Het nummer van de vraag krijgen
$nummer = $_GET['vraagnummer'];

//De vraag bij het nummer zoeken
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$goede = mysql_fetch_array($result);

//Aantal vragen opslaan
$goed = $goede['goed'];

//Het gegeven antwoord krijgen
$antwoord = $_GET['antwoord'];

//De vorige vragen bekijken
$een = $_GET['een'];
$twee = $_GET['twee'];
$drie = $_GET['drie'];
$vier = $_GET['vier'];
$vijf = $_GET['vijf'];
$zes = $_GET['zes'];
$zeven = $_GET['zeven'];
$acht = $_GET['acht'];
$negen = $_GET['negen'];
$tien = $_GET['tien'];
$url = "";

switch ($url){
    case
$een:
    $url = "&een=."$nummer."&twee=&drie=&vier=&vijf=&zes=&zeven=&acht=&negen=&tien=";
    break;
    case
$twee:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$nummer."&drie=&vier=&vijf=&zes=&zeven=&acht=&negen=&tien=";
    break;
    case
$drie:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&drie="$nummer."&vier=&vijf=&zes=&zeven=&acht=&negen=&tien=";
    break;
    case
$vier:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&vijf="$drie."&vier=".$nummer."&vijf=&zes=&zeven=&acht=&negen=&tien=";
    break;
    case
$vijf:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&drie="$drie."&vier=".$vier."&vijf=".$nummer."&zes=&zeven=&acht=&negen=&tien=";
    break;
    case
$zes:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&drie="$drie."&vier=".$vier."&vijf=".$vijf."&zes=".$nummer."&zeven=&acht=&negen=&tien=";
    break;
    case
$zeven:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&drie="$drie."&vier=".$vier."&vijf=".$vijf."&zes=".$zes."&zeven=".$nummer."&acht=&negen=&tien=";
    break;
    case
$acht:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&drie="$drie."&vier=".$vier."&vijf=".$vijf."&zes=".$zes."&zeven=".$zeven."&acht=".$nummer."&negen=&tien=";
    break;
    case
$negen:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&drie="$drie."&vier=".$vier."&vijf=".$vijf."&zes=".$zes."&zeven=".$zeven."&acht=".$acht."&negen=".$nummer."&tien=";
    break;
    case
$tien:
    $url = "&een=".$een."&twee=".$twee."&drie="$drie."&vier=".$vier."&vijf=".$vijf."&zes=".$zes."&zeven=".$zeven."&acht=".$acht."&negen=".$negen."&tien=".$nummer;
    break;
    default:

    $url = "&een=".$nummer."&twee=&drie=&vier=&vijf=&zes=&zeven=&acht=&negen=&tien=";
    break;
}

//Kijken of het gegeven antwoord goed is
if($goed==$antwoord){

echo"Dat was goed!";
//Kijken welke vraag dit was en welk nummer hierbij hoort

?>


</br><input type="submit" value="Volgende vraag!" onclick="window.location.href='begin.php?<?php echo $url ?>'"
<?php

}
else
{

echo"Dat was fout!";
 
}


?>

</body>
</html>

Deze heeft dezelfde fout, hij weergeeft niets. Nadat ik bij de vorige alle "getal" variables had weggewerkt kwamen de fouten zichtbaar.
Dus daar wacht ik nu ook op, wat kan hier fout aan zijn??

- Devin
Gewijzigd op 29/10/2010 17:53:52 door Devin Hillenius
 
Jasper hoi

jasper hoi

29/10/2010 18:18:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

/**
 * @author Jasper
 * @copyright 2010
 */

//controleren of de we met de methode GET de waarde waarde kunnen krijgen

if(isset($_GET['waarde'])){
    //we kunnen de waarde krijgen, dus zegen we dat $waarde de waarde $_GET['waarde'] moet krijgen
    $waarde = $_GET['waarde'];
}

else{
    //er staat geen ?waarde in de url, dus een standaard waarde meegeven
    $waarde = "Geen waarde";
}


//dit is het zelfde als lijn 8 t/m 16, alleen dan op een kortere manier
$waarde = isset($_GET['waarde']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';

//de manier zoals je lijn 32 t/m 41 in jou script al beter kan doen
$een = isset($_GET['een']) ? $_GET['een'] : 'Geen waarde';
$twee = isset($_GET['twee']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$drie = isset($_GET['drie']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$vier = isset($_GET['vier']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$vijf = isset($_GET['vijf']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$zes = isset($_GET['zes']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$zeven = isset($_GET['zeven']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$acht = isset($_GET['acht']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$negen = isset($_GET['negen']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$tien = isset($_GET['tien']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';

?>
 
Devin Hillenius

Devin Hillenius

29/10/2010 18:40:49
Quote Anchor link
Jasper van Oeffel op 29/10/2010 18:18:25:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

/**
 * @author Jasper
 * @copyright 2010
 */

//controleren of de we met de methode GET de waarde waarde kunnen krijgen

if(isset($_GET['waarde'])){
    //we kunnen de waarde krijgen, dus zegen we dat $waarde de waarde $_GET['waarde'] moet krijgen
    $waarde = $_GET['waarde'];
}

else{
    //er staat geen ?waarde in de url, dus een standaard waarde meegeven
    $waarde = "Geen waarde";
}


//dit is het zelfde als lijn 8 t/m 16, alleen dan op een kortere manier
$waarde = isset($_GET['waarde']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';

//de manier zoals je lijn 32 t/m 41 in jou script al beter kan doen
$een = isset($_GET['een']) ? $_GET['een'] : 'Geen waarde';
$twee = isset($_GET['twee']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$drie = isset($_GET['drie']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$vier = isset($_GET['vier']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$vijf = isset($_GET['vijf']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$zes = isset($_GET['zes']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$zeven = isset($_GET['zeven']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$acht = isset($_GET['acht']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$negen = isset($_GET['negen']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';
$tien = isset($_GET['tien']) ? $_GET['waarde'] : 'Geen waarde';

?>


Heel erg bedankt voor je reactie! Maar als een veld blank is zou ik het ook graag blank willen laten. Dus dit zou dan onnodig zijn toch? Zeg als ik verkeert zit!!
Ik ben er nog steeds niet uit! Iemand nog een idee?

- Devin

Toevoeging op 29/10/2010 19:02:50:

Ik heb 'm al gevonden!
 
Jasper hoi

jasper hoi

29/10/2010 19:43:42
Quote Anchor link
Op het moment dat je een $_GET['waarde'] gebruikt moet je er wel zeker van zijn dat deze ook in de url staat, om dit te controleren kijk je met isset($_GET['waarde']); of hij ook wel echt daar staat.
En als je ze blanco wilt laten kan je het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

/**
 * @author Jasper
 * @copyright 2010 vanOeffelHaarlem
 */


ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

$een = isset($_GET['een']) ? $_GET['een'] : '';
$twee = isset($_GET['twee']) ? $_GET['twee'] : '';
$drie = isset($_GET['drie']) ? $_GET['drie'] : '';
$vier = isset($_GET['vier']) ? $_GET['vier'] : '';
$vijf = isset($_GET['vijf']) ? $_GET['vijf'] : '';
$zes = isset($_GET['zes']) ? $_GET['zes'] : '';
$zeven = isset($_GET['zeven']) ? $_GET['zeven'] : '';
$acht = isset($_GET['acht']) ? $_GET['acht'] : '';
$negen = isset($_GET['negen']) ? $_GET['negen'] : '';
$tien = isset($_GET['tien']) ? $_GET['tien'] : '';


?>
Gewijzigd op 29/10/2010 19:53:10 door jasper hoi
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2010 19:44:44
Quote Anchor link
Je mist weer een aantal punten tussen de strings en de $vars.
 
Jasper hoi

jasper hoi

29/10/2010 19:52:19
Quote Anchor link
@SanThe,
hoe bedoel je dat???
 
Devin Hillenius

Devin Hillenius

29/10/2010 19:57:51
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor het reageren allemaal! Ik heb 'm zelf al opgelost, de punten weggewerkt en ik weet zeker dat de variables in de url staan. Als dat niet zo is, is er op de een of andere manier iets proberen te manipuleren of te foceren.

Ik ga zo The Voice kijken en ga morgen weer verder met de rest. Als ik dan nog vragen heb, is het dan beter om een nieuw topic te starten of in deze verder te gaan?

- Devin
 
Milo S

Milo S

29/10/2010 20:15:34
Quote Anchor link
Je hebt geen 1 error handling...

Query afhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    echo 'Alles is goed gegaan.';
}

else
{
    echo 'Er is een fout in de query opgetreden.';
}

?>


En nog makkelijker zou zijn als je alle errors in een array genaamd $errors zou zetten deze kun je dna allemaal tegelijk weergeven met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $errors as $error )
{

    echo $error.'<br />';
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2010 20:19:03
Quote Anchor link
Jasper van Oeffel op 29/10/2010 19:52:19:
@SanThe,
hoe bedoel je dat???


Dit slaat niet op jouw post maar op de post van Devin Hillenius van
29/10/2010 17:52:20
 
Devin Hillenius

Devin Hillenius

30/10/2010 09:41:04
Quote Anchor link
Heel erg bedankt allemaal... Nu kom ik bij het volgende dillemma :P

Het gaat om deze foutmeldingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Notice: Undefined variable: een in /www/woelmuis.nl/d/e/v/devinmagic/htdocs/Kennisquiz/begin.php on line 58

Notice: Undefined variable: nummer in /www/woelmuis.nl/d/e/v/devinmagic/htdocs/Kennisquiz/begin.php on line 58

Notice: Undefined variable: aantal in /www/woelmuis.nl/d/e/v/devinmagic/htdocs/Kennisquiz/begin.php on line 59


Deze foutmeldingen komen door het gebruik van een Switch steeds terug. Dit zijn de variables:

$een = 1 of 2
$nummer = 1 of 2
$aantal = 2

Hier is de verdere code, de variables kun verschillen doordat er een andere eerste vraag kan zijn geweest! Voor het zien van de hele code en pagina's ga je naar: devinmagic.woelmuis.nl/Kennisquiz/

Hier is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
<html>
<head>
<title>
KennisQuiz
</title>
</head>
<body>

<?php

//Foutmeldingen aanzetten
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

//Verbinding maken met de database
include("config.php");

//Kijken hoeveel vragen er in de database staan
$query = "SELECT * FROM AantalVragen";
$result = mysql_query($query);
$tellen = mysql_fetch_array($result);

//Aantal vragen opslaan
$aantal = $tellen['aantal'];

function
getal($x){
//Een random nummer tussen één en het aantal vragen genereren
$nummer = rand(1, $x);
return $nummer;
}


//Dat nummer opslaan
$nummer = getal($aantal);


//Maak extra lange url met alle afgelopen vragen
$een = $_GET['een'];
$twee = $_GET['twee'];
$drie = $_GET['drie'];
$vier = $_GET['vier'];
$vijf = $_GET['vijf'];
$zes = $_GET['zes'];
$zeven = $_GET['zeven'];
$acht = $_GET['acht'];
$negen = $_GET['negen'];
$tien = $_GET['tien'];
$url = "";

//URL maken
$url = $een."&twee=".$twee."&drie=".$drie."&vier=".$vier."&vijf=".$vijf."&zes=".$zes."&zeven=".$zeven."&acht=".$acht."&negen=".$negen."&tien=".$tien;
if ($een!=""){
check();
}

function
check(){
//Kijken of de vraag niet één van de vorige vragen is
switch ($nummer){
    case
$een:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$twee:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$drie:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$vier:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$vijf:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$zes:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$zeven:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$acht:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$negen:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    case
$tien:
    getal($aantal);
    check();
    break;
    default:

    break;
}
}


//De vraag met het gemaakte nummer vinden.
$query2 = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result2 = mysql_query($query2);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result2);

//De vraag krijgen
$vraag = $vraagenantwoord['vraag'];
echo $vraag;
?>

<!--Antwoord n-->

<br/><input type="submit" value="A" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=a&vraagnummer=<?php echo $nummer ?>&een=<?php echo $url ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord1'];
echo $antwoord;

?>


<!--Antwoord twee-->

<br/><input type="submit" value="B" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=b&vraagnummer=<?php echo $nummer ?>&een=<?php echo $url ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord2'];
echo $antwoord;

?>


<!--Antwoord drie-->

<br/><input type="submit" value="C" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=c&vraagnummer=<?php echo $nummer ?>&een=<?php echo $url ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord3'];
echo $antwoord;

?>


<!--Antwoord vier-->

<br/><input type="submit" value="D" ONCLICK="window.location.href='antwoord.php?antwoord=d&vraagnummer=<?php echo $nummer ?>&een=<?php echo $url ?>'"/>

<?php

//Het antwoord krijgen
$query = "SELECT * FROM Vragen WHERE id=$nummer";
$result = mysql_query($query);
$vraagenantwoord = mysql_fetch_array($result);
$antwoord = $vraagenantwoord['antwoord4'];
echo $antwoord;

?>


</body>
</html>
Gewijzigd op 30/10/2010 09:41:44 door Devin Hillenius
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.