Een contactformulier met MySQL, en emailchecker

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Kok

Ruben Kok

02/12/2008 10:04:00
Quote Anchor link
Ik zoek een contactformulier met MySQL, en emailchecker

een link, heel script zou welkom zijn =D
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:53:14
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/12/2008 10:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<form method ="post" action="contact.php">
Naam: <input type="text" name="name"><br />
bericht: <textarea name="bericht"></textarea><br />
<input type="submit" value="verzend">
</form>


<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    mysql_connect('host', 'username', 'password');
    mysql_select_db('jou_db');

    $query = "INSERT INTO berichten (naam, bericht) VALUES ('.mysql_real_escape_string($_POST['naam']).','.mysql_real_escape_string($_POST['bericht']).');";

    if(!mysql_query($query))
    {

        echo mysql_error();
    }
}


?>


SQL code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
CREATE TABLE berichten(
id INT(11) PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT,
naam VARCHAR(20) NOT NULL,
bericht TEXT
);
 
- Ricardo -

- Ricardo -

02/12/2008 11:05:00
Quote Anchor link
Nice, die ga ik ook gebruiken

Email checken kan je zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
       if(!ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[_a-zA-Z0-9-]+)*@([a-zA-Z0-9-]+\.)+([a-zA-Z]{2,4})$",$email)){
       $error_msg.="U heeft geen geldig Emailadres opgegeven.<br>";
       }


       if(isset($error_msg)){

       echo "Helaas kan uw bericht om de volgende reden niet worden verwerkt:<br><br>";
       echo $error_msg;
       echo "<br><a href=javascript:history.back(1)>Klik op <strong>vorige</strong> en vul alle velden in.</a>";
?>


Het opgegeven emailadres word gescreened op @, domeinnaam, lengte ervan en nog een boel :P

Als je zoiets bedoelde want ik kan het ook verkeerd begrepen hebben...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ricardo -
 
Timen kut

Timen kut

02/12/2008 11:07:00
Quote Anchor link
effe googlen kom je wel emailchecks bezig die ook checken op hetgeen na de punt.(.nl, .com, .biz, .net etc etc etc etc)
 
Satsume

Satsume

02/12/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Dat doet bovenstaande ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[...] \.)+([a-zA-Z]{2,4} [...]


Hoofdletters en of kleine letters minimaal 2 en maximaal 4 na de punt.

Een betere is om te kijken of het domein bestaat, hier is al een script van: http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/191/

Deze moet naar mijn mening alleen eerst nog door bovenstaande regex heen.
 
Timen kut

Timen kut

02/12/2008 11:35:00
Quote Anchor link
Satsume schreef op 02.12.2008 11:20:
Dat doet bovenstaande ook:


[email protected] is ook tussen de 2-4 letters achter de punt.... [email protected] is weer NET ietsje beter/netter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.