een deel van een string afsnijden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart niethenk

bart niethenk

06/10/2009 14:01:00
Quote Anchor link
hoe kan ik dit het beste doen?

bijv een string met 40 tekens (voorb).
hoe kan ik daar bijv 15 tekens vanaf halen?
zodat de string nogmaar 25 tekens is.

bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:29:59
 
Michael -

Michael -

06/10/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Wil je er altijd 15 tekens afhalen. Of wil je 'm gewoon inkorten tot een maximaal aantal tekens.
 
Bart niethenk

bart niethenk

06/10/2009 14:10:00
Quote Anchor link
doe maar bijv 8 tekens max.
dus een string van 40 naar altijd 8.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/10/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Omdit te doen kun je gebruik maken van de functie substr($str, $start, $length);


Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $s
= 'Hello World';

    echo substr($s, 0, 1);  // H
    echo substr($s, 3, 5);  // lo Wo
    echo substr($s, 8);  // rld
    echo substr($s, 3, -3);  // lo Wo
    echo substr($s, -3, 2);  // rl

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Bart niethenk

bart niethenk

06/10/2009 14:25:00
Quote Anchor link
pholeron hoe kan je uit jouw voorbeeld ,

"Hello Wo" uit kunne krijgen dat zeg maar de laaste 3 eraf worden gehaalt
"-rld" ?
 
Michael -

Michael -

06/10/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function inkorten($string, $tekens)
{

    $aantal = strlen($string);
    if($aantal > $tekens)
    {

        $string = substr($string, 0, $tekens) . '..';
    }

return $string;
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo inkorten('Hello Word', 8) // output: Hello Wo..
?>
 
Bart niethenk

bart niethenk

06/10/2009 14:51:00
Quote Anchor link
vet!,

bedankt allemaal :D

en turmin feli met 800 posts :P
 
Michael -

Michael -

06/10/2009 15:01:00
Quote Anchor link
bart schreef op 06.10.2009 14:51:
vet!,

bedankt allemaal :D

en turmin feli met 800 posts :P

Bedankt, had 't zelf niet gezien ;-)
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

07/10/2009 09:03:00
Quote Anchor link
@bart

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $s
= 'Hello World';

    echo substr($s, 0, -3);  // Hello Wo

?>


@Turmin

Wat dacht je van deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

    // Limit the string to maximum number of characters
    function stringLimit($string, $max_length = 0, $end_str = '..')
    {

        if($max_length > 0)
        {

            if(strlen($string) > $max_length)
            {

                return substr($string, 0, $max_length - strlen($end_str)) . $end_str;
            }
        }


        return $string;
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.