Een error die er niet hoort

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert van der Leest

Robert van der Leest

20/02/2011 15:57:53
Quote Anchor link
Goedemiddag
Ik ben bezig met een software. Topics sticky-en werkt wel, maar wanneer ik met hetzelfde script (alleen namen anders) topics probeer te sluiten, krijg ik dit:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'lock= 1 WHERE id='11'' at line 1
Dit is de code die het updated:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("UPDATE ".$database['prefix']."topics SET lock= 1 WHERE id='".$_GET['topic']."'") or die (mysql_error());

Weet iemand wat er fout is (MySQL is weer zo handig om me niet te vertellen WAT nu de fout is -_-)?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:30:35
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/02/2011 16:06:54
Quote Anchor link
zet de 1 tussen ''? dus lock='1'
 

20/02/2011 16:09:20
 
Robert van der Leest

Robert van der Leest

20/02/2011 16:23:31
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/02/2011 16:06:54:
zet de 1 tussen ''? dus lock='1'

Gedaan, maar helpt niet. :( Het rare is, met het andere script werkt het wel gewoon. Dit is het sticky script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
global $database;
$pintopic = mysql_query("SELECT * FROM ".$database['prefix']."topics WHERE id='".$_GET['topic']."'");
while($pin = mysql_fetch_array($pintopic)) {
    if($pin['pin'] == 1)
    {
        mysql_query("UPDATE ".$database['prefix']."topics SET pin= 0 WHERE id='".$_GET['topic']."'") or die (mysql_error());
    }
    else
    {
        mysql_query("UPDATE ".$database['prefix']."topics SET pin= 1 WHERE id='".$_GET['topic']."'") or die (mysql_error());
    }
}
header("Location: index.php?topic=".$_GET['topic']);

En dit die van het slotje (net weer hersteld :P)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
global $database;
$locktopic = mysql_query("SELECT * FROM ".$database['prefix']."topics WHERE id='".$_GET['topic']."'");
while($lock = mysql_fetch_array($locktopic)) {
    if($lock['lock'] == 1)
    {
        mysql_query("UPDATE ".$database['prefix']."topics SET lock= 0 WHERE id='".$_GET['topic']."'") or die (mysql_error());
    }
    else
    {
        mysql_query("UPDATE ".$database['prefix']."topics SET lock= 1 WHERE id='".$_GET['topic']."'") or die (mysql_error());
    }
}
header("Location: index.php?topic=".$_GET['topic']);
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2011 16:25:12
Quote Anchor link
Robert Monden op 20/02/2011 15:57:53:
... the right syntax to use near 'lock= 1 WHERE id='11'' at line 1


Lock is een reserved word. Niet gebruiken dus.
 
Robert van der Leest

Robert van der Leest

20/02/2011 16:30:03
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/02/2011 16:25:12:
Lock is een reserved word. Niet gebruiken dus.

Veranderd en het werkt :D Bedankt, iedereen :) Solved
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.