een file inlezen en alle tekst verwijderen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reint

Reint

31/10/2008 13:33:00
Quote Anchor link
hey,

ik ben iets aan het maken waarmee je een .htpasswd in kan lezen en dan naam en wachtwoord kan veranderen.

maar om een nieuw naam en wachtwoord te maken wil ik ook bijv rechts van de : alles kunnen verwijderen weet iemand hoe ik dat doe??
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 07:44:40
 
JvG G

JvG G

31/10/2008 13:38:00
Quote Anchor link
openen
http://nl.php.net/fopen

exploden
http://nl.php.net/explode

aanpassen

wegschrijven
 
Reint

Reint

31/10/2008 13:41:00
Quote Anchor link
juist, exploden enzo gaat wel
maar het wegschrijven?
hoe?
 
JvG G

JvG G

31/10/2008 13:46:00
 
Reint

Reint

31/10/2008 13:54:00
Quote Anchor link
kan iemand me WEL uitleggen hoe ik dat doe?

heb die fget/fopen/fclose etc allemaal al bezocht voordat ik deze topic poste
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

31/10/2008 14:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$filename
= 'test.txt';
$somecontent = "Add this to the file\n";

// Let's make sure the file exists and is writable first.
if (is_writable($filename)) {

    // In our example we're opening $filename in append mode.
    // The file pointer is at the bottom of the file hence
    // that's where $somecontent will go when we fwrite() it.

    if (!$handle = fopen($filename, 'a')) {
         echo "Cannot open file ($filename)";
         exit;
    }


    // Write $somecontent to our opened file.
    if (fwrite($handle, $somecontent) === FALSE) {
        echo "Cannot write to file ($filename)";
        exit;
    }


    echo "Success, wrote ($somecontent) to file ($filename)";

    fclose($handle);

}
else {
    echo "The file $filename is not writable";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.